Reacties voor: Benchmarks bewijzen dat iPad Pro 2017 soms sneller is dan MacBook Pro

Benchmarks van de iPad Pro's laten zien dat ze grafisch beter scoren dan de MacBook Pro's van 2016 en 2017. Vooral het 10,5-inch model scoort hoog, en dat heeft een reden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ik voorspel dat over 3 jaar de iPad meer kan dan een laptop

  2. Het viel mij ook al op dat mijn nieuwe iPad Pro, sneller was met foto’s dan mijn iMac (oudje hoge specs 2013),
    in- en uit zoemen van groot formaat foto’s gaat op de Pro heel vloeiend en rete snel 🙂
    Ik ben blij.

  3. Tja, wat wil je. Apple heeft altijd al betere processoren ontworpen dan Intel. Kijkende naar de PowerPC processoren van een vijftiental jaren geleden waren hun tijd ook ver vooruit op die van Intel vele malen sneller aan minder GHz. Ik denk dat Apple nu hetzelfde gaat doen met hun A-chips. Jammer dat die alleen voor iDevices beschikbaar zijn.

  4. @Angelus: Niet geheel juist, de PowerPC CPU die Apple gebruikte waren afkomstig van IBM. Dit namen ze rechtstreeks af van IBM, net als dat Apple de huidige X86 CPU’s afneemt van Intel.
    Het verschil is dus de invloed die Apple heeft op de huidige CPU’s in de iOs devices. Dat is namelijk aanzienlijk.

  5. Mensen die hier de iPad Pro de hemel in prijzen, de Macbook Pro heeft gewoon een slechte grafisch kaart.

  6. Hij kan super snel zijn maar zonder osx erop heeft het pro geen voordeel voor de meeste. De ios Apps zijn en blijven de beperkende factor.

  7. @Tja: om eerlijke te zijn kan ik dat nu al zeggen

  8. Beetje belachelijke vergelijking. Om te beginnen heeft de ipad pro maar 4 GB ram geheugen. Dat is veel te weinig om van een PRO machine te kunnen spreken en inderdaad de grafische kaart heeft ook een grote impact.

  9. Origineel geplaatst door Moter
    Mensen die hier de iPad Pro de hemel in prijzen, de Macbook Pro heeft gewoon een slechte grafisch kaart.

    Die conclusie trok ik ook.

  10. Dus het wordt tijd dat MacOS op ARM gaat draaien en dat de Mac appstore wordt gekoppeld met de IOS appstore. Dan kan Apple hun eigen chips gebruiken in de Macbooks. En daarnaast kan dan alles veel makkelijker gekoppeld worden en zal de software ondersteuning op de Macbooks veel beter worden.

    Dit betekend alleen dat bedrijven als Adobe hun software pakketten moet gaan maken voor ARM processoren. En Apple natuurlijk hun pro software voor ARM geschikt moet gaan maken. Blijkbaar is de cpu chip in de iPad pros krachtig genoeg om video’s te editen in final cut pro.

  11. @Erwin: ik denk dat dat precies is wat er gaat gebeuren. ARM MacBooks. Ik ben er van overtuigd dat ARM de dominante architectuur wordt de aankomende jaren. Ook voor Windows.

  12. @Gany: De PowerPC processoren waren hoofdzakelijk gebaseerd op de POWER-CPU’s van IBM, maar niet geheel hetzelfde. De architectuur was inderdaad grotendeels afgenomen, maar met aanpassingen maakten ze die nog krachtiger. Gaat niet weg over het feit dat ze bijna dubbel zo snel waren als de toenmalige topmodellen van Intel aan een veel lagere kloksnelheid. Dankzij Altivec bijvoorbeeld.

  13. @Tja: Dan zullen ze eerst usb poorten aan de ipad moeten toevoegen en toelaten je een externe hdd of sd aan de ipad pro kan gebruiken.

  14. Ik was verschoten ze ineens 10.5 model maakten net zoals vele Android toestellen. Nu andere grote merken zoals Samsung overgestapt zijn op 9.7 inch komt Apple met een 10.5 en dat terwijl jobs altijd beweerde het prettiger lezen en surfen was op een 9.7 inch.
    Spijtig vind ik ze nog geen Oled schermen gebruiken, ik ga de tab s3 en de ipad pro eens grondig vergelijken. Want op een oled scherm is zwart echt zwart, ik ben tevreden van mijn galaxy tab s2 maar de ondersteuning is nog iets beter bij Apple.
    Wat ik ook mis bij een ipad pro is een usb poort of een kaartlezer zoals de surface pro van Microsoft.

  15. Dat de ipad met de macbook wordt vergelijkt is geen goed vergelijkenis want de ipad draait op iOS die geoptimaliseerd is voor tablets en macbook draait op MacOs die voor laptops zijn bedoeld. De macbook is in staat om zware programma te draaien maar probeer dat maar eens op de ipad. En de processoren die zijn ook niet identiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.