Reacties voor: Ben jij een Apple-fanboy of -fangirl? [Infographic]

Ben jij een Apple-fanboy en ga je meteen de iPhone 5 kopen? Marktonderzoeker Ask Your Target Market probeert met een onderzoek en infographic er achter te komen hoe een Apple-fanboy nu eigenlijk in elkaar steekt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 23 reacties

  1. Hoe kun je jezelf nou als fanboy kwalificeren? Dan ben je een soort vacuüm dat gevuld moet worden bij gebreke aan eigen profiel.

  2. @zonda: +1 voor dit reaguursel.

  3. Beetje raar artikel dit..

  4. Nee, ik ben hater

  5. Wanneer je er vol van overtuigd bent dat 90% van de huidige pc en telefoon gebruikers beter af zijn met een Mac of iPhone. Dit zo graag mensen wilt vertellen dat hij op zaterdag als ‘hobbyjob voor Apple werkt, ben je dan een fanboy ?? XD

  6. Toch niets leukers dan mensen die blij met hun keuze zijn?
    Maakt niet uit of het win/mac/andr gebruikers zijn.
    Voor een fabrikant is er niets ergers dan ‘meh’ gebruikers.

  7. Is het niet wat hypocriet van de meesten om te zeggen dat ze geen fanboy zijn? Het moment een nieuwe iPhone aangekondigd wordt roept de massa dat ze er een gaan kopen, en dat jaar na jaar opnieuw.

    Ik ben fan van de iPhone en ik wil ook wel een iPad hebben, maar de rest van hun producten interesseren mij echt niet, maar ik ben toch ergens fanboy omdat ik al aan iPhone nummer 9 bezig ben.

  8. Mijn oudste Apple is een MacSE uit 1987 en die doet het nog steeds! Daarnaast ben ik in bezit van nog 6 Apple computers 2 iPhone’s. Ben je dan Apple fan?

  9. @Runaque: Moet je er dan niet gewoon wat voorzichtiger mee om gaan? 😉
    Btw, ik ben wel een fanboy geen addict.

  10. Recentelijk heb ik mijn iPhone geupgrade naar iOS 4.3.5. Ik was even vergeten wat een draak de native multitask functie is. Snel een jailbreak uitgevoerd en deze functie uitgezet.

    Ik zou mezelf categoriseren als een eigenaar van een iPhone. Na enkele aanpassingen als een contente eigenaar. Absoluut geen fan; daar heeft het os te veel eigenaardigheden voor.

    Apple computers kunnen mij totaal niet interesseren. Leuk ontwerp en solide bouw maar daar is, voor mij persoonlijk, ook alles mee gezegd.

  11. Hehe, heb maar 2 devices (iphone 4, ipad 2), geen android toestel en alleen een windows pc en laptop. Ben van sowieso van plan elk jaar beide phone en pad te upgraden zolang de kwaliteit constant blijf en ik de oudeaan omgeving kan slijten :). Maar geen fanboy. Als je ook android in huis hebt ben je sowieso gewoon gadget fanboy en zijn apple producten nu de beste gadgets. Apple fanboy ben je alleen als je een dikke apple tatoo op je voorhoofd wil hebben.

  12. Ik vind dat Apple mooie en goede producten maakt. Ik geef de voorkeur boven Apple producten dan andere producenten. Ik raad vrienden/familie zelfs aan om ook Apple producten te kopen. Ik koop niet direct bij lancering een nieuw Apple product (met uitzondering van de iPad 1 – in April 2010). Ik sta niet in de rij voor een Apple store. Ik lees af en toe wel iCreate en ook dit forum.

    Fanboy? Nee, tevreden gebruiker en wil graag op de hoogte blijven van nieuwe features en gebruikerstips.

    Ik heb dit met meer merken, maar om mijzelf nu voor na iedere tevreden aankoop een fanboy te moeten noemen?

    Naar mijn idee is Fanboy een term van een Windows/Android gebruiker die het niet lukt een Apple gebruiker te overtuigen van het goede van zijn producten.

  13. Wie noemt zichzelf nu fanboy…? Da’s toch echt een neerbuigende term voor mensen die zijn opgehouden met nadenken en blind een bv. Apple-product kopen in plaats van een ander merk. Ik ben ook direct uitgediscussieerd met mensen die de term “fanboy” gebruiken trouwens.

    Ik geloof dan ook geen snars van dit onderzoek, en denk eerder dat dit een slimme headlinetroll is van “Ask your target market”.

  14. @Larss: Wat een onzin verhaal, je koopt toch ook camel peuken omdat je die lekkerder vind? Daarom kopen veel mensen ook alleen Apple producten. Ff beter nadenken voor je je uitlaat;)

  15. @Rutger: Ja, maar koop je ook Camel kleding omdat er Camel op staat? Zo ja -> Fanboy, zo nee -> liefhebber van Camel sigaretten. Misschien moet jij even beginnen met nadenken en met een fatsoenlijke analogie op de proppen komen.

  16. OT: Ik denk dat ik ook wel een fanboy genoemd mag worden, maar het is niet zo dat ik de negatieve aspecten van een Apple-product ga ontkennen. Apple is gewoon betere merk op het gebied van design en gebruiksgemak.

  17. Ik hoef niemand te overtuigen dat Windows een beter product is als het op de desktop aankomt.

    Een kleine en korte blik op de programma’s in mijn startmenu en ik weet al weer gelijk waarom ik geen Apple PC bezit; ik zou echt vleugellam zijn met zo’n apparaat.

  18. Origineel geplaatst door Mikio
    Ik hoef niemand te overtuigen dat Windows een beter product is als het op de desktop-markt aankomt.Een kleine en korte blik op de programma’s in mijn startmenu en ik weet al weer gelijk waarom ik geen Apple PC bezit; ik zou echt vleugellam zijn met zo’n apparaat.

    Dat dacht ik ook…..gelukkig bleek niets minder waar……tenzij je een hardcore gamer bent…..en die tijd ligt al ver achter me.

  19. Origineel geplaatst door Mikio
    Ik hoef niemand te overtuigen dat Windows een beter product is als het op de desktop aankomt.Een kleine en korte blik op de programma’s in mijn startmenu en ik weet al weer gelijk waarom ik geen Apple PC bezit; ik zou echt vleugellam zijn met zo’n apparaat.

    McAfee, Norton, Avast en TrendMicro maken ook gewoon pakketten voor de Mac, schijnt. SolitaireXL in plaats van Patience en Mikio is het mannetje!

  20. Kan me geen donder schelen wie fanboy van iets is. Ieder z’n ding. Maar val er een ander niet mee lastig.

    De hele discussie doet me denken aan deze spreuk:

    Religion is like a Pen15.
    It’s fine to have one.
    It’s fine to be proud of it.
    But please don’t whip it out in public and start waving it around.
    And PLEASE don’t try to shove it down my children’s throats.

  21. Ik koop Apple producten omdat ik steeds zeer tevreden ben van de kwaliteit en het gebruiksgemak.
    De prijs is bij mij ook vaak even slikken,maar feit is dat ze’t gewoon waard zijn.

    Ik lees hier ook posts van windows-gebruikers die klagen over de gebruiksvriendelijkheid van een mac.
    Mochten we nog in tijdperk windows 98 zitten hadden jullie misschien gelijk,maar zelf stapte ik 3 jaar geleden over naar OSX, mits ‘k al dat gedoe met de pc kotsbeu was.
    wel heren “Microsoft-fan boys” 😀 …,de beste beslissing die ik ooit nam!
    Geen computer die bijna opstijgt bij opstarten en afsluiten.
    Geen “dit programma reageert niet meer en wordt afgesloten,wilt U een rapport verzenden naar Microsoft?”
    Zalig gewoon,een leven zonder foutmeldingen!

    Buiten het feit dat alles er veel meer gelikt uitziet, is het gebruiksgemak x10.

    Enneuh…hardware en software gaan in harmonie samen als 1 perfect geheel dat doet wat het moet doen.
    Denk niet dat je dat van de doorsnee PC kan zeggen.

    Natuurlijk…software jatten op internet en alles gratis wille hebben…dan ben je bij Steve aan het verkeerde adres;-)

  22. Voor wie het wil, zoals deze trotse Apple gebruiker die totaal neerkijkt op windows and android stumpers, originele Apple kleding is te koop in de Company Store op de Apple Campus 😉 nergens anders te koop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.