Reacties voor: Beloning voor hacker die vingerafdrukscanner iPhone 5s omzeilt

De website Istouchidhackedyet.com belooft een geldbedrag voor de eerste persoon die de Touch ID-vingerafdrukscanner omzeilt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. “Op het moment is er nog niemand in geslaagd om de hack succesvol uit te voeren.”

    Komt misschien ook omdat de iPhone 5s nog niet verkrijgbaar is? 😉

  2. Origineel geplaatst door Louis
    Komt misschien ook omdat de iPhone 5s nog niet verkrijgbaar is? 😉

    Dat klopt. Maar de codes staan al iOS 7.

  3. Goed initiatief! Zolang wij als gebruikers de claims van Apple niet kunnen controleren (door volledige openheid te geven) is deze technologie niet te vertrouwen.
    Daarnaast doen je met biometrische gegevens heel voorzichtig om te gaan. Immers een wachtwoord of een pasje kin je nog eenvoudig wijzigen. Maar hoe doe je dit met een vingerafdruk. Wegsnijden?

  4. Voor mij een reden om dit jaar de iPhone over te slaan. Ik heb er niet zoveel vertrouwen in en mijn iPhone 5 voldoet nog prima. Waarschijnlijk zal de 6 ook de vingerprint hebben, maar dan zullen ze kinderziektes er inmiddels al wel uit zijn.

  5. Straks gaat iemand er een vinger afhakken van een iphone 5s gebruiker.

  6. @bastiaaneast: Dat is de meest extreme manier van hacken..

  7. @bastiaaneast: Dat werkt dus niet, al genoeg over geschreven

  8. Maak een vingerafdruk van je pink hier pak je het minste mee vast. Minder kans dat je een vingerafdruk achterlaat.

  9. Wat is het nut van deze wedstrijd eigenlijk? Apple pesten?

  10. gewoon in DFU mode en alsuiten aan pc ff wachten en je kunt je iphone als eeen nieuwe iphone gebruiken

  11. Vinger afhakken werkt volgens dit AD artikel niet. De touchid scanner werkt alleen met levend weefsel welke dmv statische elektriciteit het scherm bestuurt. als je met dood weefsel het scherm aanraakt werkt dat dus niet (een stylus geleid de statische elektriciteit van je vinger).
    Dus nee, vinger afhakken “zou niet” moeten kunnen werken. wel een leuke test overigens 😉

  12. @Eddy: Nee, nut is, niet klakkeloos aannemen dat iets veilig is heden ten dage. Benieuwd ook of de hacker dan ook kan zien wat er met de gegevens gebeurt. Goede zet!

  13. Zal niet lukken. De technologie werkt enkel met een ‘levende’ vinger. Kopie of afgesneden vinger zal dus niet helpen. Althans de security experts bij Apple.

  14. Misschien wel als je met die afgehakte vinger heel snel probeert te unlocken.
    Vrijwilligers ?lol

  15. Origineel geplaatst door gio
    Zal niet lukken. De technologie werkt enkel met een ‘levende’ vinger. Kopie of afgesneden vinger zal dus niet helpen. Althans de security experts bij Apple.

    En bovendien, dan is het geen hack meer. Dat zou net zo goed zijn als iemand te dwingen z’n telefoon zelf te unlocken met z’n eigen vinger en vervolgens gedwongen worden het toestel af te staan. Ja, het toestel is dan geunlocked maar het is geen hack. Het is echter wel een misdrijf. Dat wel. Hoe Apple dat moet voorkomen weet ik niet. Bij elke 5S een bodyguard meeverkopen wellicht? 😉

  16. Of diegene is z’n slaap zijn vinger tegen de scanner aan houden en klaar.
    Code is toch beter denk ik

  17. @Marc: Je hoeft dit niet te gebruiken. Je kan gewoon met een code er in en er uit. Of zoals zovelen gewoon geen beveiliging.

  18. Maar dit betekent dus dat als het niet lukt deze beveiliging te omzeilen dat de oprichters van deze website zelf een dikke beloning hebben :p?

  19. Maar als t wel lukt, dan heeft Apple een vet probleem met de verkoop van de 5s. Tenslotte is dat (voor de leek) het meest vernieuwende aan deze telefoon.
    Wellicht wordt die hackersite gesteund door Samsung?

  20. Hmm ik begreep dat de scanner ook naar bloedsomloop in de vinger keek, dus dat lijkt me lastiger om te faken?
    lijkt me lastig te kraken, maar initiatief is goed. Alleen moet apple wel snel oplossen als het te kraken lijkt 🙂

    sowieso zou ik het wel gaan gebruiken. Neem aan dat niemand de tijd neemt om mijn telefoon zo te kraken 😛

  21. Ik zou m’n geld op GeoHot zetten. Hij heeft een heleboel mensen in de top van Sony buikpijn bezorgd na zijn hack op de Playstation. Stefan Esser zou ook kans maken.

  22. Is wel brilliant natuurlijk: mocht dit bedrag interessant genoeg worden voor de échte hackers, dan heeft Apple helemaal gratis een extra state-of-the-art security test team erbij. Mocht het lukken, dan creëert de hacker in kwestie waarschijnlijk meteen een leuke baan bij Apple voor zichzelf.

  23. Dit gaat dus om het hacken van alleen de scanner, niet het TouchID systeem in z’n geheel. Dat is mijns inziens veel interessanter: wie slaagt er als eerste in de opgeslagen biometrische gegevens te hacken? Ik weet dat Apple zegt dat je afdruk alleen versleuteld en lokaal wordt opgeslagen, maar toch. Vrijwel niets is ‘onhackbaar’ anno 2013…

  24. vinger afhakken van eigenaar 😀

  25. Waarom zou je hem alleen om de vingerafdrukscanner moeten laten liggen? Je hoeft hem toch niet te gebruiken… sommige mensen doen net of het de enige vernieuwing is aan de iPhone…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.