Reacties voor: Beloning Tim Cook sterker afhankelijk van Apple’s beurskoers

De beloning van Tim Cook zal sterker afhankelijk worden van de beurskoers en dividenduitkeringen van Apple.

Reacties: 9 reacties

  1. Cook weet ook als geen ander wat er nog gaat komen!

    iTv, iWatch…

  2. Nooit een goed idee als een beleid van bedrijven wordt afgestemd om aandeelhouders (nog) meer tevreden te houden. Op een paar uitzonderingen na zijn aandeelhouders erg op korte termijn gericht (zoveel mogelijk centjes in zo kort mogelijke tijd) en weten zelden ook maar iets over innovatie en de daaruit voortgekomen produkten die bedrijven hebben gemaakt zoals ze zijn. Niet aandelen maar hun wispelturige houders hebben bedrijven en bedrijvigheid meer kwaad dan goed gedaan. Kijk maar eens wat er nog over is gebleven van oorspronkelijk grote innovatieve bedrijven als Philips, Sony, ed, maar ook minder innovatieve bedrijven. Meest schrijnende voorbeeld van laatsgenoemde is natuurlijk de banksector (die zonder steun geld burgers omgevallen zou zijn met nóg meer gevolgen van dien). En dat alles omdat een handje vol graaiers in de top zo veel mogelijk bonus gekoppeld aan beleid indirect opgelegd door aandeelhouders wil binnenharken. Nu maar hopen dat Cooks passie voor technologie groter is dan zijn liefde voor geld alleen.

  3. Ook voor Cook geld dus in het verleden behaalde rendement is geen garantie voor de toekomst

  4. Deze stap bevorderd alleen het korte termijn, visieloos, denken.

  5. Vissionairs willen nieuwe ideeën werkelijk maken, dat kost tijd, geld en daar heb je lef voor nodig (kortom ondernemerschap). Aandeelhouders willen winst op korte termijn, kostenbesparingen, frequente handel en zekerheid zijn lijdend (kortom sub-optimale inspanningen).

    Maak van apple geen product dat zich laat samenvatten in het jaarverslag waarop de aandeelhouder de prestaties beoordeeld. Apple is meer dan het fiancieel gewin, het is een bedrijf dat de geschiedenisboeken haalt en over 50 jaar nog steeds bestaat.

  6. Mooi artikel voor alle die zogenaamde alleswetende Apple fanboys, ik zeg dit al maaaanden in reacties op verschillende artikels hier op Iphoneclub.. en mensen maar klagen over onzin praat dit en dat.. Bij zo een groot beursgenoteerd bedrijf zijn de aandeelhouders nou eenmaal de baas.. sad but true

  7. @ghans: Cook heeft het expres gedaan, omdat hij zelf weet dat die zo hoog gaat komen met Apple en er echt geweldige producten eraan zitten te kome eind 2013 begin 2014.
    En in de toekomst nog meer geweldige producten.
    Apple is niet alleen op cash uit sommige bedrijven niet.

  8. Intereseert mij ni veel, zolang er idd maar prachtige producten gemaakt worden.

  9. Btw Steve was een visionairs Cook een slimme ondernemer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.