Reacties voor: Bellen met WhatsApp: zo ziet het eruit

WhatsApp krijgt op termijn een belfunctie. In screenshots is alvast zichtbaar gemaakt hoe de belfunctie eruit komt te zien.
Lees het complete artikel → Bellen met WhatsApp: zo ziet het eruit
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. whatsapp gaat hun achterstand inhalen nog nooit zoveel berichten over whatsapp gezien als deze maanden

  2. Op wifi word dit wel een interessante feature maar over 3G/4G vraag ik me af hoeveel een gesprek wegstookt aan data

  3. Dit zal een revolutie gaan worden , net zoals de stap naar whatsapp was voor het berichten verkeer. De belco’s zweten nu al peentjes. Whatsapp zal ook dan geld gaan verdienen. Beltegoed kopen om vaste nummers of mobiele nummers te bellen zonder whatsapp call. Skype heeft het zweet ook al op zijn voorhoofd. Goede ontwikkeling !! Al zullen we er voor moeten boeten met nog kleinere databundels.

  4. Zou eerst graag een iPad versie willen van Whatsapp.

  5. Klinkt interessant, maar opneemfunctie? Heel handig! Maaaar ik wil dan wel de privacy voorwaarden zien want als er ergens een speech to text translator in zit komt de welbekende privacy issue weer eens flink aan bod.

  6. revolutionair my ass
    met viber en skype kan je ook bellen, dit doet ook niemand. Bellen over internet is zuig wanneer niet beide kanten over wifi beschikken. facetimen doet ook niemand omdat mobiel internet gewoon niet stabiel genoeg is daarvoor. beter whatsappen en dmv de vinkjes weet je dat je ”internet” bericht altijd aan is gekomen.

    en whatsapp heeft nooit maar dan ook absoluuut NOOOIT een achterstand gehad.

  7. Grappig om te zien dat de foto’s van adroidworld af komen…

  8. Origineel geplaatst door Erik
    Grappig om te zien dat de foto’s van adroidworld af komen…

    Naar mijn weten experimenteert WhatsApp liever met Android dan met iOS. Het verbaast mij niet dat er eerder afbeeldingen van Android te vinden zijn dan iOS.

  9. Origineel geplaatst door Erik
    Grappig om te zien dat de foto’s van adroidworld af komen…

    Grappig he? :/

    OT: eindelijk, mooie toevoeging aan whatsapp 🙂

  10. Ik hoop dat je die belfunctie dan ook kunt uitschakelen zodat je niet gebeld kunt worden!
    Ik wil niet bellen en al helemaal niet gebeld worden!
    Daarom heb ik juist Whatsapp, om dus niet te hoeven bellen |-(

  11. Mensen, als je bang ben voor je data en belbundel……..neem je gewoon robin mobile.
    Onbeperkt internet en bellen voor vast bedrag.
    Hoeft je ook nooit bang te zijn dat je een dure rekening krijg.

  12. Gewoon Facetime’n ..

  13. Databundels zullen vele malen goedkoper worden. De concurrentie zorgt ervoor dat we op den duur geen belbundels meer hebben maar bellen via online 4g/5g.

    Met Hi KPN compleet worden je bundels verdubbeld, die 16.000mb en 1000 min. krijg ik nooit op @_@ en dat voor maar 53 euro. (iPhone 6 abonnement)

  14. Voor de mensen die zeggen dat dit nooit goed kan zijn: bellen gaat al jaren over data (glasvezel) dus wanneer meer bandbreedte beschikbaar komt gaat de kwaliteit omhoog. Persoonlijke ervaring met zus die naar Ecuador is geëmigreerd is dat FaceTime ook over 4/3G uitstekend te gebruiken is als daar WiFi word gebruikt

  15. Origineel geplaatst door Collina: Databundels zullen vele malen goedkoper worden. De concurrentie zorgt ervoor dat we op den duur geen belbundels meer hebben maar bellen via online 4g/5g.

    Met Hi KPN compleet worden je bundels verdubbeld, die 16.000mb en 1000 min. krijg ik nooit op @_@ en dat voor maar 53 euro. (iPhone 6 abonnement)

    “maar” haha ik vind het maar veel geld. Je had ook een abbo kunnen nemen met 8gb en 500 min dat krijg je ook vast niet op. Ik bedoel dan dus een abonnement van 4gb rb 250 min wat dan verdubbelt wordt. Waarschijnlijk kost dat dan 43 scheelt toch 240 euro.

  16. Hoop dat ze dan eindelijk eens iOS 8 functies gaan toevoegen en een iets moderner interface (zonder de onderste balk bijvoorbeeld die is toch onnodig)

  17. @Angelo: In welk opzicht heeft whatsapp ooit een revolutie veroorzaakt? Ja, sms werd grotendeels vervangen door internetdiensten, maar zeker niet alleen whatsapp en bijvoorbeeld in Amerika zeker niet whatsapp.

  18. @joostjoost: Whatsapp heeft altijd al een achterstand vergeleken met andere messaging apps. Bijvoorbeeld aanpassen van apps duurt altijd langer dan bij veel andere apps.

    Ook is whatsapp alleen beschikbaar op mobiel en op maximaal 1 apparaat te gebruiken, wat natuurlijk nergens op slaat.

    Ook zijn berichten die via whatsapp verstuurt worden op geen enkele manier beveiligd.

    Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus whatsapp heeft volgens mij toch zeker een achterstand.

  19. @Pieter: Bij mij en in mijn omgeving ging mijn belgedrag drastisch omlaag. Dat even bellen werd even whatsappen. Sinds whatsapp kom ik nooit meer over mijn bundel. Misschien eens sporadisch op vakantie. Dat de telcos sinds de introductie van whatsapp en het gemeengoed worden om te appen zwaar onder druk staan en hun dit erkenden (de netneutraliteit was hier een indirect gevolg van!!!). Weet niet onder welke steen jij hebt gelegen?

  20. Ik blijf bij Wechat een programma uit China maar in diverse talen. Heeft al een bel functie en ziet er net iets beter uit.

  21. Lijkt mij te laat, bellen raakt steeds meer uit. Ik was vroeger grootverbruiker als het om bellen ging, nu komt het nog maar zelden voor. Alles is appen. Ik zou liever een universele versie willen van Whatsapp, zodat ik het ook op de iPad en liefst ook Mac zou kunnen gebruiken.

    Bellen? Zo 2004!

  22. @joostjoost: Hoe kom je erbij dat niemand facetimed? Gebruik dit al 3 jaar en kan niet meer zonder. Denk aan vakantie, even facetimen, je kan laten zien hoe mooi het wel daar niet is waar jij je bevindt. Als je beide thuis bent na je werk, facetimen is dan gratis ten opzichte van gewoon bellen, je hebt direct contact, toch even wat anders dan whatsapp.

  23. @stanley: De term “onbeperkt internet” vind ik zo misleidend. Leuke marketing verkoop truc. In principe is de term FUP.

    OT: Leuke toevoeging inderdaad.

  24. @joostjoost: Misschien FaceTime jij niet meer, maar ik FaceTime wel regelmatig/vaak. Over 3G/4G (prima beeld en geluid overigens) en over WiFi. En je belt over internet toch ook? Met huistelefoon (glasvezel). WhatsApp heeft degelijk een achterstand gehad betrekking tot iOS of de iPhone 5. Kijk maar eens terug naar de archieven of zoek maar eens op met Google.

  25. Weinig geloof in… Als ik gebeld wordt wil ik niet voor de kosten opdraaien. Het gaat immers ook van mijn databundel af. Ik bel al jaren onbeperkt en dat is goed zo.

  26. @Sarafina: En wat gebruik je dan om te Whatsappen?

  27. @Bastian: Voor je met termen gaat gooien eerst maar eens kijken wat je uit kraamt?

    FUBAR is een Amerikaanse afkorting, die meestal in slang of groepstaal wordt gebruikt. Het is een acroniem voor Fucked up beyond all recognition. Het heeft dus een negatieve betekenis en wordt gebruikt om iets te omschrijven dat niet meer goed te maken of te repareren blijkt te zijn. Ook bij soldaten wordt de afkorting gebruikt om personen aan te duiden die dusdanig verminkt zijn dat ze onherkenbaar zijn geworden.

  28. @Nick Seamore: Je leest het verkeerd, beste Nick.
    FUP is fair use policy. Google maar eens voordat je mij “aanvalt”. Ik type geen FUBAR….

  29. Fubar.
    Fup.

    Lol, hier gaat het idd om twee hele verschillende zaken!

  30. @Marco: Haha – nogal ja, lol! 🙂
    Volgens mij was mijn post duidelijk genoeg op vorige bericht.

  31. Whatsapp is me altijd goed bevallen. Ik gebruik het vanaf de allereerste dag. Alleen vanaf iOS 8 is het een tijd nogal traag geweest. Dat is nu beter.
    In het artikel staat niet of bellen met Whatsapp gratis is. Alleen dan wordt het natuurlijk een succes. Net als Viber, dat vaak ook prima is. Ik bel er de halve wereld mee rond. Erg handig is ook MobileVoip. Als je daar beltegoed van bijv €10 op zet, kan je dat gebruiken voor bijvoorbeeld goedkope buitenlandse gesprekken EN als extra kan je bijna een jaar gratis van je iPhone naar alle vaste lijnen in Nederland bellen. Dat scheelt nogal en mensen die je belt hoeven dus geen smartphone met de app te hebben. Extra handig: als je in het buitenland bent bel je met die app (als je WiFi hebt) óók gratis naar alle vaste lijnen in Nederland.

    FaceTime werkt ook prima, zelf bij heel slechte ontvangst. In het ergste geval stopt de video en gaat het audioboeken gewoon door.

  32. @suleyman: beetje moeilijk naar Windows Phone en androidgebruikers. … En laat dat nu net het grootste deel van mijn contacts zijn. FaceTime uitbrengen op Android en Windows Phone zou top zijn. 🙂 mogen zl die 3th party apps eraf :).

  33. Ik bel nu altijd via Viber.. Bij een maand gebruik ben ik 14 mb data kwijt! En ik bel redelijk vaak..

  34. @joostjoost: Lekker vanuit jezelf geredeneerd. Bellen via Viber/skype en straks vast ook whatsapp werkt echt prima. Ik bel zonder haperen naar de andere kant van de wereld terwijl ik met 120 over de snelweg rijd en mijn telefoon dus constant van mast moet wisselen.

    En de hoeveelheid data die het kost kun je gewoon in 30 sec googlen, dat is peanuts (~0.5 mb/m). Dat heb ik een stuk liever dan de kosten van internationaal bellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.