Reacties voor: Bellen met foto’s: PhotoDial van Makayama

Photo dialing op de iPhone wordt mogelijk met een nieuwe applicatie van Makayama. Met Photo Dial kun je mensen bellen door op de betreffende foto te klikken. Da's handig!
Lees het complete artikel → Bellen met foto’s: PhotoDial van Makayama
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Heerlijk nederlander die engels praat

  2. Het ziet er mooi uit, alleen hoe krijg ik het werkend op mijn iPhone?

  3. ‘Daaag’ 😛

  4. prachtig nederlands/engels

  5. Nou en dat in een soort coverflow presenteren en dat ziet er al stukken beter en nog meer iPhone uit!

  6. just a demo… D-O-E-I !!!!

    😛

  7. hahah doei

  8. ik ben een ramp met de iphone. Ik krijg Photodial niet geïnstaleerd.
    Waar vind ik die Makayama Repo ?
    Het probleem is dat ik een totale leek ben en dit maakt het niet gemakkelijker.
    Indien iemand zich geroepen voelt om de activatie even toe te lichten.
    Alvast bedankt.
    Wim

  9. Hallo iPhone gebruikers…
    Dit kan veel mooier en (voorlopig) gratis via een (beta) release via een poolse repo (ja, daar hebben ze ook iphones.)

    Het programma: Contactikon; Ontwikkelaar: Maciej Trebacz (“donate-ware”)

    Zo doe je het:
    1. Voeg de laatste Jiggy Runtime versie (0.25) toe aan je iPhone (Javascript voor je iPhone) via: “http://jiggyapp.com/i”
    2. Voeg contactikon toe aan je iPhone via de repo:”http://i.myapple.pl”
    3. Herstart je iPhone.
    4. Start “Contactikon” (staat nu op je home screen.)
    5. Nu worden al je foto’s die je van je contacten hebt geladen. (Als je geen foto’s van je contacten hebt, krijg je dus niks. lol)
    6. Klik op een foto en als je maar 1 telefoonnummer bij deze foto hebt, dan wordt er direct een ikoontje op je eerste home screen gemaakt waarmee je direct kunt bellen. Als een contact meer telefoonnummers heeft, dan vraagt het programma welk telefoonnummer je aan het icoon wilt verbinden. Klik het gewenste telefoonnummer en er wordt een icoon aangemaakt voor dit telefoonnummer met de foto van het contact.
    7. Nu heb je een icoontje dat je als een “speeddial” op je homescreen kunt plaatsen. Geen opstarten van software dus, maar een direct icoon dat meteen bij aanraken je contact belt. Ik heb al een heel springboard scherm gemaakt met icoontjes van mensen die ik vaak bel. Erg cool.

    By the way: Na het installeren van Jiggy Runtime 0.25 zal installer een “update” laten zien naar versie 0.21… Geinig, maar gewoon negeren.
    By the way nummer 2: Ook zo ziek van die note: “You have active call diverts” elke keer dat je iemand belt? Nou, daar is bij de poolse repo nog een programmatje dat je daar vanaf helpt:

    Programma: Wylaczenie przekazywania; Ontwikkelaar: Lutecki
    Even installeren en herstarten en nooit meer die melding. Lekker rustig…

    Tja, die polen… zo gek nog niet.

    Ik zelf werk nog aan een Summerboard theme van de Xenomorph (Alien, weet je wel). Het ziet er al aardig uit, maar zodra het klaar is laat ik wel weer van me horen.

    Herman

  10. Sorry, nog vergeten te vermelden: heb dit getest op mijn 1.1.3 FW iPhone met BL 3.9 en modem FW 4.03.13_G (na complete restore met de 1.1.3 restore file en Ziphone 2.2). Mijn zwager zit nog op BL 3.9 met 1.1.2 en daar werkt het ook. Greetz, Herman

  11. Herman,

    Ik heb he prog. geinstalleerd en er wordt inderdaad automatisch een icoontje aangemaakt. Wanneer ik echter wil bellen gebeurd er niets, enig idee?

  12. Hmm, dat heb ik nog niet gezien. Als ik een foto-icoontje aanraak gaat hij meteen bellen. Je hebt echt Jiggi Runtime 0.25 nodig (voor Java) en de telefoon moet geherstart worden, zover reiken de instructies in het pools. Als het daarmee niet werkt dan weet ik het zo even niet.

  13. Ik krijg zelfs geen icoontje op mijn iphone….heel vaag…programma kan ik wel opstarten. Jiggy 0.26 geinstalleerd. Opnieuw opgestart etc…

    Waar kan dat aan liggen ?

  14. nou handig. :/
    dat proggie van herman werkt niet en nu zit ik met 2 icons op mn board..
    en het opstarten van photodial duurt nog net geen eeuw, zodat ik al lang met de normale functie gebeld kon hebben.

  15. Mooie post Herman! Werkt echt perfect!

  16. Mensen bij wie het niet werkt kunnen met Cyberduck, Fugu (Mac) of WinSCP (Windows) een SSH connectie naar hun iPhone openen en in de map /Applications vind je de icoontjes als programmatjes die je dan respectievelijk kan deleten. Zoals gezegd, bij mij ging het allemaal vlot en probleemloos.

  17. Onder 1.1.4 krijg ik geen enkel prog in werking. Noch die poolse, noch contactflow (mijn favoriet), noch die andere van Mayakana (of zoiets). Jammer en maar afwachten op een aangepaste versie zeker?

  18. Ik heb nog niet ge-update aangezien Apple aangaf dat het om “minor bug fixes” ging en dan is het me de moeite niet waard. Je kan wachten op aangepaste versies of een restore naar 1.1.3 doen. Heb gisteren nog een 1.1.3 restore op een 4.6BL iPhone gedaan en daarna contactikon geinstalleerd met de nieuwste jiggy runtime, wederom zonder enig probleem…

  19. Bedankt voor de tip, maar restoren naar 1.1.3? Neen, dank je… koste me al voldoende moeite om van 1.0.2 te komen tot bij 1.1.4. Ondertussen is dit met de ZiPhone software a piece of cake, maar toen nog effe niet. 🙂 Eerlijk gezegt ook al gaat het maar om een paar minor bug fixes, toch heb ik de indruk dat de iphone een stuk stabieler draait en een fractie sneller, maar nogmaals…een indruk. Daarbij zit er een waterkansje in dat wanneer versie 1.1.5 (of .6 of eender) uitkomt, je dan toch tijdens de jailbreak/unlocks en wat nog meer, de andere versies stapsgewijs moet passeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.