Reacties voor: Nu officieel: Belkin-adapter maakt standaard speaker geschikt voor AirPlay 2

Alternatief voor AirPort Express
Heb je nog een speaker staan uit het pre-streaming tijdperk en wil je 'm liever niet weg doen? Dan is de Belkin Soundform Connect misschien wat. De Belkin Soundform Connect-adapter voegt AirPlay 2 toe aan een traditionele speaker en is nu officieel aangekondigd.

Reacties: 18 reacties

  1. Er zit geen versterker ingebouwd. Het werkt dus alleen met actieve speakers.

  2. Ben blij met deze aankondiging. Ik erger me al tijden aan de slechte verbinding en werking van een Chromecast audio. Met alleen maar Apple producten in huis, lijkt dit mij een mooi alternatief.

  3. Ik gebruik gewoon m’n Apple TV 4 om dit te doen. Werkt prima want die is qua geluid al gekoppeld aan een versterker. Kan zelfs m’n twee HomePod mini’s en de Apple TV tegelijk aanzetten en dat loopt synchroon.

  4. @jw: iCulture, hebben jullie een reactie hierop?

    • @Loek: Geen officieel statement vanuit Belkin uiteraard 🙂 In de FCC-filing zie ik niet zo snel iets daarover staan. Ik heb nog wat andere nieuwspostings hierover opgezocht, maar zie het ook nergens anders verduidelijkt (bijv. op een meer hifi-gerichte nieuwssite).

      Ik heb wel een update aan het begin van het artikel toegevoegd. Misschien is uit die schemas af te lezen dat er geen versterker in zit, maar ik ben geen audiotechneut.

  5. (Red.) Update over actieve speakers toegevoegd.

  6. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag | iCulture.nl
    @Loek: Geen officieel statement vanuit Belkin uiteraard 🙂 In de FCC-filing zie ik niet zo snel iets daarover staan. Ik heb nog wat andere nieuwspostings hierover opgezocht, maar zie het ook nergens anders verduidelijkt (bijv. op een meer hifi-gerichte nieuwssite).
    Ik heb wel een update aan het begin van het artikel toegevoegd. Misschien is uit die schemas af te lezen dat er geen versterker in zit, maar ik ben geen audiotechneut.

    Is ook niet jouw fout, dit geldt voor al dit soort producten. Je kunt ook geen AirPort Express op een niet-actieve speaker aansluiten. Fabrikanten zouden niet moeten claimen dat je alle bedrade speakers draadloos kunt maken.

  7. (Red.) De adapter is nu officieel aangekondigd.

  8. Heeft een airport express niet dezelfde functie en goedkoper?

  9. Origineel geplaatst door Sam
    Heeft een airport express niet dezelfde functie en goedkoper?

    Voorzover ik weet, geen AirPlay 2 op een Airport Express..

  10. Je kan dit ding toch gewoon op je versterker aansluiten en je oude speakers daarmee van AirPlay 2 voorzien? Daar heb je geen actieve speakers voor nodig. Voor actieve speakers moet je er waarschijnlijk 2 kopen dus dat lijkt me niet handig.

  11. Is dit te gebruiken met de Sonos Play 1 luidsprekers, die hebben geen airplay 2?

  12. @Berry: @Sam: Zeker ja! Hier een AirPort Express met AirPort 2 en gekoppeld dus aan HomeKit.

  13. @Sam: tuurlijk zijn de AirPort express wel AirPlay 2 compatibel. Ik heb hier aan elke Bose versterker van mijn Bose multiroom systeem een Express gekoppeld zodat ik nu via AirPlay elke ruimte kan bedienen.

  14. €100 is wel erg duur gezien je op Mp de AirPort express voor minder dan de helft kan kopen en de AirPort kan veel meer dan allen een speaker AirPlay 2 geschikt maken.

  15. @Joshua:
    In deze tijd wil je niet meer gebruiken dan AirPlay van die express kastjes

  16. @Filip: nee dat kan niet . er zit geen ingang op de sonos play 1.
    als je een nieuwe sonos in een groep set met een oude sonos werkt het wel.

  17. @sander: Bedankt voor je feedback!
    Nog één vraag : ik heb nu één set Sonos Play 1 speaker die geen airplay 2 hebben.
    Kan ik met één nieuwe luidspreker Sonos One daarmee een set van drie maken of moet ik ook deze per set aankopen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.