Reacties voor: Belgische verbod op koppelverkoop op Europese agenda

De advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie is van mening dat het Belgische verbod op koppelverkoop niet is toegestaan. Minister Van Quickenborne wil meteen in actie komen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Ach, nog een paar jaar en je bent binnen de EU verplicht om bij een wasmachine een koelkast aan te schaffen.

  2. dit zal dan niet alleen de iphone merken, maar ook de blackbarry en andere telefoons.
    Aan de ene kan ik goed inzien wat deze meneer zegt. Hij heeft een punt. Aan de kant is het ook goed dat er soms maar bij 1 gekocht kan worden. Dit bevordert de concurrentie, denk ik.

  3. voor de iPhone zou het wel mogen ze !
    maar natuurlijk de iPhone 3G bij ons in België is nog steeds goedkoper dan die van Nederland hé want als je alles opteld wat jullie betalen voor dat abonnement , betalen Nederlanders veel meer voor hun iPhone hé !
    maar in België mag de koppelverkoop voor de iPhone van mij wel hoor (maarja , dan loopt iedereen ermee rondt en kunnen de trotse iPhone bezitters er niet meer mee stoefen :p,dus op dat vlak dan liever niet meer:p)

  4. In geval van een telefoon heb je sowieso al een koppelverkoop. Een telefoon is iets waar je pas wat aan hebt als je daar ook mee kunt bellen e.d. en voor die dingen heb je dan weer een abonnement of prepaid kaartje nodig. Andersom geldt dat opzich ook omdat je met een simkaart alleen niet bepaald veel kunt.

    Misschien dat ze de regels eens niet soepeler moeten maken maar zinniger.

  5. Ze hebben Fortis toch ook in 1 gekoppelde deal met ABN AMRO aan ons verpatst? Dus wat zeiken ze?

    :-)))

  6. Die Belgen maken zich echt druk om de belangrijke dingen. Hoelang zou het land nog bestaan ?

  7. nog heel lang dear Bacillus 😉

  8. egt e Bacillus

    Belgie gaat zeker nog 5 maanden bestaan e

  9. Ik heb (als Belg) er geen probleem mee mocht er koppelverkoop zijn, maar het voordeel is nu wel dat je Proximus kan gebruiken ipv Mobistar. Het nadeel is dan weer dat je 525 of 615 euro moet neertellen. Wat het wachten betreft, ik had mijn iPhone op 11 juli, je kon hem gewoon reserveren bij een Apple reseller.
    Hoelang het land nog zou bestaan doet niet echt iets terzake denk ik, daar heeft ook elke Belg zijn eigen mening over… en wat Fortis betreft, laten we daar maar helemaal over zwijgen…

  10. Origineel geplaatst door Jordivoor de iPhone zou het wel mogen ze !
    maar natuurlijk de iPhone 3G bij ons in België is nog steeds goedkoper dan die van Nederland hé want als je alles opteld wat jullie betalen voor dat abonnement , betalen Nederlanders veel meer voor hun iPhone hé !
    maar in België mag de koppelverkoop voor de iPhone van mij wel hoor (maarja , dan loopt iedereen ermee rondt en kunnen de trotse iPhone bezitters er niet meer mee stoefen :p,dus op dat vlak dan liever niet meer:p)

    Goedkoper? Volgens mij kan je met een simlockvrije telefoon nog niet bellen en zul je dus ook een abbonement moeten afsluiten. In NL betaal je ong 800euro voor een iphone met abbo over twee jaar, in belgie ong 525euro, dus je hebt dan een abbonement van minder dan 11,45euro per maand nodig om ons NLers goedkoper af te zijn. Voor die prijs heb je net onbeperkt mobiel internet, laat staan daar ook nog eens 150sms’jes en 150belminuten bij te krijgen.

  11. Minister Q” heeft zelf overigens nogal wat Belgische ophef veroorzaakt met zijn ge-unlockte iPhone. Interview uit mei 2008 daarover op Studio Brussel.

  12. mmh ik dacht aan de titel af te leiden dat heel europa koppel verkoop zou verbieden maar helaas….

  13. De Belgen lopen zich dus op te winden terwijl elke andere European veel meer betaalt.
    Laat elke Vlaming een iPhone aan een Waal schenken (en andersom) om het land weer een beetje tot eenheid te brengen.
    Dat levert veel meer op dan dit geheikneuter !

  14. @Bacillus – Waarom toch die vijandigheid tegen Belgen?? Hebben we je iets misdaan ofzo?? Het is hier een iPhone-site en forum, waar Belgen en Nederlanders elkaar helpen, maar wat ik van jou lees is alleen maar vijandigheid! En ik kan je verzekeren, ik heb een iPhone van 615 euro en een abo van 55 euro, waar ik niet mee toekom want ik zit gemiddeld op 100 à 120 euro per maand. Tel dan maar eens uit… Maar ik klaag niet…

  15. Hoop dat de wetswijziging pas na februari doorgevoerd wordt, want dan ben ik in de buurt van Antwerpen.
    Anders zit ik alsnog aan een T-Mobile Abo vast

  16. Ik hoop dat ze dat juist niet afschaffen. Een beetje versoepelen mag wel, voor bepaalde zaken, maar voor een heel deel dingen is de wet op de koppelverkoop een goede zaak (vind ik).

  17. Het verbod op koppelverkoop afschaffen is niet in het belang van de consument. Op de prijzen heeft het geen invloed. “There’s no such thing as a free lunch.” Uiteindelijk betaalt de klant de volle pot. Koppelverkoop of niet. De klant zal geen keuze meer hebben welk toestel hij bij welke provider wil gebruiken.

    Het is een misvatting te beweren dat de iPhone in België duurder is dan andere landen door het verbod op koppelverkoop. Op mijn website vind je de berekeningen wat meer in detail, maar wanneer in rekening hou met de aanschafprijs van de iPhone plus het gebruik gedurende 24 maanden, dan kom ik met de goedkoopste abonnenmenten aan de volgende rangschikking: 1. Nederland (€ 1132,30) 2. België (€ 1245,00) 3. Frankrijk (€ 1325,00). De prijs is met of zonder koppelverkoop dus hetzelfde. Laat ons dan alstublieft als klant de keuze, minister Q!

  18. Ik dacht dat elk land Europese wetten mag veranderen voor hun gebied/land. Zo zijn er nog vele wetten die niet in heel Europa gelden…

    koppelverkoop iss voor en nadelen, België moet het niet afschaffen, wel een wet da men verplicht is om mistens 1 los verkoop. Maar dan maken ze die weer onnodig duur waarschijnlijk 🙁

  19. iPim zit 100% juist.

    Als ik een appel koop wil ik geen peer bij gekoppeld hebben !

    Ik wil bv. morgen zelf beslissen bij wie ik een verzekering neem met een lening van een huis….

    Zo wil ik zelf kiezen welk mijn provider is, voor mij is provider y echt een klucht. En zij verkopen nu een maal de iPhone in Belgie

    Of anders wat als je een sim van je wekrgever hebt met provider x , en de (i-) Phone op Y gelocked is….

    Geen koppel verkoop in Belgie !!! NOOIT

  20. @iPim
    Hoe kom jij aan 1132 euro voor de iPhone in NL?
    Ik reken voor Belgie als volgt: 525 euro voor iPhone 3G 8gigabyte + 24 * 30 euro voor een abonnement met dataplan (Mobistar, want Proximus is duurder) = 1245 euro zoals jij hebt.
    Als ik voor Nederland ga tellen: 79,95 euro voor iPhone 3G 8gigabyte + 24 * 29,95 = 795,75 euro!

  21. @ The Doctor
    Ik heb helemaal niets tegen Belgen, maar verbaas mij wel over het krakeel tussen Frans- en NL-talige landgenoten en de selectieve verontwaardiging over koppelverkoop (wat is er mis mee als operators je telefoon subsidieren en voorfinancieren, terwijl je hem elders ook los kan kopen). Kortom, als je er hier druk om zou maken is het wel in NL !!!

  22. 795 euros is duur ook in nederland heb je een simlockvrij toestel voor 599 euros , dan alles nodig is een abo voor internet enz , koop een met een nokia en dan het toestel op marktplaats zetten , je krijk dan geld voor het toestel en heb een goed koop abo , en niet een iphone met een simlock met het ( pink pansy netwerk ) t-mobile

  23. @ triax: het zijn niet de goedkoopste abonnementen, maar vergelijkbare abonnementen (belminuten, volume, etc). Foutje in mijn commentaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.