Reacties voor: Belgische tiener meldt ontploffende iPhone

Ook België heeft nu een eigen incident met een exploderende iPhone. De iPhone van een 15-jarige tiener ontplofte toen de jongen ermee wilde bellen.
Lees het complete artikel → Belgische tiener meldt ontploffende iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 66 reacties

  1. Ik vermoed dat het simpel een geval is van spanning op het glas. Verkeerd geplaatst en dan uiteindelijk pats.
    Mijn moeder heeft dat eens met haar bril gehad. Teveel spanning op het glas en er hoeft maar iets te gebeuren en de stukken vliegen in het rond.
    (en het is komkommertijd dus dit soort berichten krijgen nu alle aandacht…)

  2. Zijn dit allemaal ongelukjes met de 3GS, of ook met 3 of zelfs 2G?

  3. Get a life, hier klopt iets niet. Dit is té toevallig.
    Uiteraard mooie gelegenheid om een nieuwe iPhone in ontvangst te nemen als hij versleten is.

  4. Allemaal nep en aandachttrekkerij als je het mij vraagt, ze willen gewoon in de media komen denkik…

  5. Denk dat het in Amerika snel in de doofpot gaat ook, denk ook wel dat er al incidenten in Amerika hebben plaatsgevonden, maar die halen de media dan gewoon niet…

    Maar denk wel dat hieruit ook blijkt dat er ook nadelen zijn aan de chinese massaproductie… Wanneer de kwantiteit de kwaliteit voorbijgaat…

  6. @ Bob: goeie vraag…

    Ik denk dat Apple toch niet meer kan spreken over een “geïsoleerd geval”.

  7. Origineel geplaatst door Terrentiao
    Denk dat het in Amerika snel in de doofpot gaat ook, denk ook wel dat er al incidenten in Amerika hebben plaatsgevonden, maar die halen de media dan gewoon niet…Maar denk wel dat hieruit ook blijkt dat er ook nadelen zijn aan de chinese massaproductie… Wanneer de kwantiteit de kwaliteit voorbijgaat…

    en Nokia, Sony erisson, samsun, LG, ontploffen ook hoor.
    Maar wat heb je er nu aan als je dat vermeldt in een krant, het is geen gehyped product, so who cares?
    Het nadeel van een gehyped product is dat er zoveel op gebasht wordt door mensen die er geen hebben maar stiekem jaloers zijn 😉

  8. Origineel geplaatst door Nigel
    Allemaal nep en aandachttrekkerij als je het mij vraagt, ze willen gewoon in de media komen denkik…

    Heb je misschien wel gelijk in maar het maakt niet uit. Apple moet hier serieus op reageren en meteen vervanging aanbieden. Hoe moeilijker Apple doet hoe groter de kans is dat de gedupeerde naar de media stapt. Door vervanging te geven en een onderzoek te beginnen laat Apple zien dat hun best doen om te verbeteren en van hun fouten leren.

  9. Wat ik raar vind, is dat iedereen maar praat over ontploffingen, terwijl er volgens mij vaak niet echt iets knalt, maar bijvoorbeeld alleen het scherm versplinterd raakt.

  10. Toen de Nokia n95 HET TOESTEL was gebeurde dit ook , dit lag toen aan het type batterij.
    Zou dit ook het probleem kunnen wezen bij een serie batterijen in de iPhone ?
    Omdat dit toen ook ging om een warm toestel en sissend geluid.

  11. @Gonny van der Zwaag: Ja ik vind het ook raar alle foto’s van de ontplofte telefoons doen de telefoons het nog alleen wat barsten in het scherm terwijl de ontploffing naar mijn inzien alleen van een lekkende batterij zou kunnen komen waardoor er knalgas ontstaat meestal is je accu dan ook aan gort! Dus hoezo doen ze het nog???

  12. oei oei zou ik mijn iphone niet beter verkopen aan Bin Laden of de ETA?

  13. Tja, het is en blijft glas. Dus… als je hem laat vallen…

  14. Steek je je iPhone in jezak, loop je tegen een paaltje…komt dan toch goed uit als er net een hoop rumors over splinterende iphones zijn…

  15. Origineel geplaatst door HJI
    Steek je je iPhone in jezak, loop je tegen een paaltje…komt dan toch goed uit als er net een hoop rumors over splinterende iphones zijn…

    En daarna nog even in de fix zetten met spiritus: En voilà een ontplof-effect!

  16. Die van mij is ook ontploft, krijg een nieuwe
    PS: gewoon op 1000W in de Magnetron 😉

  17. Apple moet dit serieus opnemen, momenteel doen ze dat dus totaal niet althans dat vind ik.
    Apple word te arrogant vanwege het grootte succes met de producten die ze aanbieden.
    Als Apple stug blijft ontkennen, van wat er momenteel gaande en geen reactie wil geven dan weet ik zeker dat er iets fout is.
    Ik zelf heb ook een Iphone(3G) en als ik hem oplaad word dat ding ook echt gloeiend warm, dat zegt niet dat er met die van mij ook iets mankeert maar toch..

  18. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Wat ik raar vind, is dat iedereen maar praat over ontploffingen, terwijl er volgens mij vaak niet echt iets knalt, maar bijvoorbeeld alleen het scherm versplinterd raakt.

    Zeg nu zelf ONTPLOFFINGEN klinkt veel hipper om over te schrijven dan over een versplinterd scherm.

  19. Inderdaad, ik heb persoonlijk ook het idee dat het gewoon gaat om mensen die snel een vervangend toestel willen. Het is allemaal gewoon iets te toevallig.

    Ik denk trouwens niet dat zoiets in amerika in de doofpot zou verdwijnen hoor. In amerika zijn er meer iphones in omloop dat in europa gok ik zo en op het moment dat een amerikaan een ontploffende iphone of ipod heeft dan geloof maar dat dat op z’n minst het internet haalt.

  20. Als het in Amerika zou gebeuren dan wordt een fabrikant voor tientallen miljoenen (of nog veel meer) aangeklaagd; het lijkt me echter moeilijk voor alle partijen om zo iets verborgen te houden voor de buitenwereld en zouden we er dus allang van gehoord hebben…. raar maar waar, kennelijk gebeuren deze dingen alleen in Europa…. conclusie: ik geloof niets van deze ‘ongelukjes” in Europa.

  21. ik ben benieuwd of het allemaal dezelfde type iPhone betreft 🙂 Niemand die dat weet?

  22. Wat nog een probleem is t.o.v. andere merken, apple heeft momenteel 3 types op de markt, maar elk type heet iPhone, het achtervoegsel (3G/3GS) wordt gemakkelijkheidshalve achterwege gelaten.
    Gevolg: de klachten lijken 3 x zo vaak voor te komen t.o.v. andere merken hun types.

  23. @Gonny van der Zwaag:

    Van een versplinterd scherm krijg je geen hoofdpijn;)

  24. ik geloof er niks van, die gast met dat glas in zijn oog ook niet, die heeft gewoon een ander ongelukje gehad met glas en daarna zijn kapotte iphone kapot geslagen ofzo. Denk ik. Apple-bashers. Heel simpel.

  25. Ik heb dit (zoveelste) artikel nog niet eens gelezen.

    Weet echter wel dat Nokia’s in de hens vliegen en je zou eens net zoveel HTC als iPhones moeten verkopen en kijken wat er met die dingen gebeurd. In mijn familie zijn er de laatste twee jaar al drie gesneuveld.

    Ik denk dat de publiciteit rondom het iPhone fenomeen de schadegevallen juist benadrukt en dat je e.e.a. in de werkelijkheid moet relativeren. Neem bijvoorbeeld een poosje geleden die auto die vanwege een iPhone uitfikte. Toen ik 25 jaar geleden mijn eerste Walkman kreeg vertelde mijn moeder dat je het apparaat niet in de auto in de zon moest laten liggen. De vraag waarom werd beantwoorde met de opmerking in de handleiding te kijken.

    Dus, ik begrijp niet waarom hier zoveel woorden over vuil gemaakt worden.

  26. @Nms:

    wel als je niet weet aan hoe je dit aan je ouders moet uitleggen 😛

    ben toch benieuwd waardoor deze iPhones “ontploffen” ik bedoel die van mij word ook af en toe heet (lees: echt heet dat ik hem uit moet zetten en iig uit me zak moet halen) maar dat doet ie nu al een paar maanden en nog steeds geen boem?

  27. Pics or it didnt happen…

  28. Origineel geplaatst door Terrentiao
    Denk dat het in Amerika snel in de doofpot gaat ook, denk ook wel dat er al incidenten in Amerika hebben plaatsgevonden, maar die halen de media dan gewoon niet…Maar denk wel dat hieruit ook blijkt dat er ook nadelen zijn aan de chinese massaproductie… Wanneer de kwantiteit de kwaliteit voorbijgaat…

    In de doofpot in Amerika?? Juist niet! Daar zitten hele volksstammen te wachten op ongelukjes om vervolgens een enorme schadevergoeding te eisen…

  29. ik vraag me af hoever je moet gaan wil de iphone ontploffen…..ik denk dan ook dat het externe omstandigheden wel of niet bewust hier een hele grote bijdrage aan leveren. Ook een JB waardoor je achtergrondprocessen kunt draaien zal een bijdrage leveren.

    Ik heb hm altijd bij me en alle opties in gebruik (wifi, BT, 3G, push, een gamepje en geen JB en hij wordt hooguit warm. Ook als ik lang de gps aktief gebruik wordt hij warm….maar dat is het

  30. Moet je ook maar op tijd je mail checken en je apps updaten. Zal hem leren!!!

  31. Origineel geplaatst door Moet je ook maar op tijd je mail checken en je apps updaten. Zal hem leren!!!

    haha, ik denk ook dat het gewoon aandacht trekken is.

  32. Mijn 3G ontploft steeds als mijn schoonmoeder belt 😉

  33. Origineel geplaatst door Jazza Pics or it didnt happen…

    Dus als er geen foto’s van zijn is het niet gebeurd??? Dan besta jij dus eigenlijk ook niet 😉

    On topic: misschien dat sommige mensen inderdaad misbruik maken van de ontploffings-hype, maar ook Apple (of één van de onderdelen leveranciers) kunnen fouten maken. Er zal dus best een kern van waarheid in al die verhalen zitten.

    En nu maar hopen dat mijn 3GS niet spontaan ontploft, ontbrand of versplinterd!

  34. Gaap, ik ken iemand die een telefoon had die ineens fikte, maarja dat was geen iPhone dus wat boeit het?

  35. @Rian

    Dat is echt een SLAP argument. Alleen omdat het een keer bij iemand anders is gebeurd “is het niet erg” dat het nogmaals gebeurd. Zoiets hoort niet te gebeuren.

    Anders kunnen ze dat ook met oorlogen zeggen. “Hee, wat maken al die oorlogen uit. Uiteindelijk wint er toch eentje, en tegenwoordig zijn ze toch klein: geen 1 komt er zo dicht bij de tweede wereldoorlog!”

  36. Als die bij mij zou ontploffen dan zou ik ze echt proberen voor een miljoen te claimen. 😀

  37. Ik ben inmiddels aan mijn 2e (Belgische) 3G bezig. De 1e had ik gejailbreaked en ik merkte toen wel eens dat het toestel loeiheet werd tijdens het gebruik. Ik zette hem dan ook vaak even uit. Op een dag was ie overleden, hij deed helemaal niets meer, ik ben teruggegaan naar Antwerpen naar Mobistar. Geen sporen van vallen, geen vochtigheidsindicatoren die uitgeslagen waren. Het ding was zo dood als een pier. Ik kon na 1 week al een nieuwe ophalen in Antwerpen (ja, weer vanaf Schiphol daar naar toe), maar het werd netjes opgelost. Ik geloof nog steeds dat dit kwam door de JB. Maar dat was niet meer te controleren omdat het ding niets meer deed, dus was ook niet meer uit te lezen. Sinds ik mijn nieuwe 3G heb, heb ik met mezelf afgesproken, wat er ook voor mooie programma’s op Cydia uitkomen, geen JB meer voor mij. Ik weet zeker dat dat ding te heet is geworden en van binnen waarschijnlijk door gebrand is geweest. Deze 3G die ik nu heb, zonder JB wordt nooit heet, wat ik er ook mee doe en er zit nog een cover omheen ook.

  38. @Stijn Jasper: En bij wie ga je dat claimen dan??

  39. @rob:
    het feit dat er een belgische iphone ontploft is zegt genoeg denk ik, ik heb een jailbreak op de 3G en met Navigon achter het raam naar kroatie gereden, het is daar +35, geen problemen gehad met heet worden enz.
    Koop hem eens in Nederland zoals ik! wie weet scheeld dat (net als een appel) 😉

  40. @Simon: Hallo, het gaat niet om een iPhone!! maak je niet druk!!

  41. @rob:

    Ik heb indentiek dezelfde ervaring, nooit geen jailbreak meer!!!

  42. Origineel geplaatst door Boyen
    Get a life, hier klopt iets niet. Dit is té toevallig.
    Uiteraard mooie gelegenheid om een nieuwe iPhone in ontvangst te nemen als hij versleten is.

    Tuurlijk klopt hier iets niet. Het is zo doorzichtig. De iPhone is een enorm succesproduct. De concurrentie probeert Apple in discrediet te brengen. Waar is de iPhone van de jongen naartoe? Hij kan hem niet meer tonen. Het is een ‘ongelukje’ van weken geleden waar men nu mee naar buiten komt…

  43. Ik weet of ik die hype brandende iphone verhaaltjes moet geloven ik werk in een kunstofverwerkende fabriek en ik moet vaak machines van 200 graden warm ombouwen met me iphone in me zak als het fout moest gaan hsd het bij mij zeker moeten lukken,

  44. Had het een week of 2 terug ook, mijn scherm was spontaan gebarsten, ong. net zoals op de foto.

    Ben nergens tegenaan gelopen, gewoon in de broekzak (doe ik al ruim 2 jaar nooit problemen), vond het ook heel vreemd.

    Heb er maar een nieuw glas in laten zetten, maar nu ik dit hier zo lees…….

  45. @Mauze:
    Ik had een Nederlandse Iphone via T-Mobile, maar na een paar dagen kwam ik er achter dat ik totaal geen 3G ontvangst had in en rond mijn dorp. Na overleg met T-Mobile bleek dat inderdaad mijn dorp een witte vlek op hun kaart was. Ik mocht hem weer inleveren. Ben naar Belgie gegaan en heb daar een Iphone zonder lock gekocht en een Vodafone Sim only hier en het bereik is perfekt. Overal 3G bereik op de plekken waar ik het nodig heb.. Kun je van T-mobile niet zeggen. Vandaar dus dat ik een Belgische Iphone heb.

  46. is het niet beter om ipv glas een harde plastic scherm te gebruiken?

  47. Ik zou zeggen, lees eens een keer de gebruiksaanwijzing!
    “Belangrijke Productinformatie” (zie Apple site)

  48. Hoeveel iPhones zijn er tot nu toe verkocht?
    60.000.000? Is dit het 4e of 5e geval?
    De kans dat ik het met mij kan gebeuren is dus 1 op 12.000.000. Oooooh, daar kan ik mee leven hoor. Hopelijk krijg ik ook een vervangend toestel.
    😛

  49. It happens with all products , mobiles , tv’s ect but the problem with apple is they are nasty about it wanting to cover up what is a small problem with a few iphones , you do get a new one yes but before you have to sign a contract to say you wont tell the media , and alot of comments here saying someone justs wants a new one is a mindless idiot as an iphone 3gs has also exploded in the uk , now this is a new product and there is nothing to gain , maybe 1 or 2 will try it but the rest are genuine , the only good point that will come out of this will be beter controls on the products which will be a good thing

  50. K heb een tikkende tijdbom in mn broek 😉

  51. Ik vind die bashing-suggesties hier wel intrigrerend. Hoe stellen jullie je dit voor ?
    De concurrentie (zeg Nokia) loopt een school binnen en zegt tegen de eerste de beste tiener “Hé kornuit, wil jij een breezertje verdienen, geef dan je iPhone maar hier en dan zal mijn collega Bert Buffel die wel even met zijn Dordtse hamer bewerken. Geen probleem hoor, blijf lekker toekijken hoe we dit ongelukje faken !”
    

  52. Na contact met Apple werd een vervangend toestel beloofd, als de tiener zijn kapotte toestel opstuurt. Hij heeft deze op dit moment nog steeds niet ontvangen.

    Wat een suggestief stukje tekst 🙂 Hij heeft zijn toestel 26 augustus opgestuurd. Het is vandaag 28 augustus, en dit nieuws stond vanochtend in de krant. Wat Apple ook gedaan had, bij het ter perse gaan van La Meuse had die jongen nog geen nieuwe iPhone kúnnen hebben.

    Sensatie, sensatie (niet alleen hier maar in veel media die hierover schrijven), en iedereen kwekt elkaar na zonder ook maar een feitje zelf te checken.

    Tijd dat de komkommertijd (appeltijd?) een keer ophoudt.

  53. Origineel geplaatst door Nms
    @Gonny van der Zwaag: Van een versplinterd scherm krijg je geen hoofdpijn;)

    Dat kan je ook faken

    Oeh, ik heb ineens hoofdpijn

    lmao

  54. Technisch gezien kan het gewoon een productiefout zijn in een serie Iphones omdat er glas gebruikt wordt en dit onder spanning geassembleerd zou kunnen zijn.
    Dit kan elke fabrikant gebeuren.
    Als Apple de slachtoffers een nieuw toestel geeft en de oude terug vraagt zie ik niet het nut om het te dramatiseren.
    Omdat de Iphone een gehyped toestel is krijg je met dit soort gevallen ook meer publiciteit. Hoge bomen vangen veel wind.
    Ik vraag me bij Apple alleen af of, indien ze ontdekken wat de oorzaak is, ze over zouden gaan tot een enorme recall. Ik betwijfel het.

  55. De huidige mediaaandacht komt alleen doordat Apple het probleem stil heeft willen houden.
    Als ze tegen de klant hadden gezegd hier heb je een nieuwe en geef de oude voor onderzoek had je niemand gehoord. Nokia heeft ook weleens problemen gehad.

  56. Origineel geplaatst door Na contact met Apple werd een vervangend toestel beloofd, als de tiener zijn kapotte toestel opstuurt. Hij heeft deze op dit moment nog steeds niet ontvangen.Wat een suggestief stukje tekst Hij heeft zijn toestel 26 augustus opgestuurd. Het is vandaag 28 augustus, en dit nieuws stond vanochtend in de krant. Wat Apple ook gedaan had, bij het ter perse gaan van La Meuse had die jongen nog geen nieuwe iPhone kúnnen hebben.

    Hoho, bij een bedrijf dat goed omgaat met PR/crisis mgt. krijgt onze vriend dezelfde dag nog een telefoontje van Apple Fr. “Hallo hier de directie, we gaan dit als volgt oplossen”

  57. @seminifeer: waar lees jij iets over stilhouden?

    @ Jens Kortmeijer: Ik weet niet waar je naar op zoek bent maar Apple heeft toch precies gedaan wat je vindt dat ze moeten doen? Ze hebben hen gevraagd z’n toestel op te sturen voor een nieuwe. Waar ik in het schrijfsel over val is dat het blijkbaar vreemd is dat er anderhalve dag na opsturen blijkbaar nog steeds geen nieuwe gearriveerd is.

    Het nogal optimistisch te verwachten dat dat wel zo zou zijn, al is het maar omdat het bedrijf nog geen kans heeft gehad een blik op het toestel te werpen. Voor hezelfde geld is onze Luikse vriend er gewoon op gaan zitten, zie dan als Apple nog maar eens dat toestel terug te krijgen.

  58. wat me ook opvalt is dat het vaak om kinderen gaat en we gaan niet bekvechten…een jongen van 15 jaar is nog heel ver weg van volwassenheid….
    Een iphone of ipod is geen speelgoed dus er dient toch met een beetje zorg mee omgesprongen te worden.
    Ik kan vanuit persoonlijke ervaring enkel maar zeggen dat
    Apple producten van topkwaliteit levert maar uiteindelijk blijft het massaproductie en iedereen weet hoe ‘t zit met maandag en vrijdag 😀
    Al bij al blijft mijn vertrouwen in uncle Steve even hoog,ondanks alle incidentjes

  59. Origineel geplaatst door Erik
    Tja, het is en blijft glas. Dus… als je hem laat vallen…

    Je hebt het mis, het scherm van de iphone is niet van glas maar plastic.

  60. ik kost dat ook zeggen a

    Origineel geplaatst door kevin
    Origineel geplaatst door ErikTja, het is en blijft glas. Dus… als je hem laat vallen…Je hebt het mis, het scherm van de iphone is niet van glas maar plastic.

    ook mis :p
    plastic ga niet breken als hij val he

    kost ook zeggen dat hij “ontploft” was mn iphone toen hij viel .
    da ga 1 of 2 keer gebeurt zijn maar al de rest ga gewoon zever zijn

  61. So, ik ben ook een Belgische tiener.

    Vandaag nog mijn iPhone in de microgolf gestopt, spontaan ontploft. Ff gevoeld en hij was echt warm.

    Morgen ff Apple sewen en op de wereldwijde pers komen 🙂

  62. Euhm iemand iphone overkopen voor spotprijs? 😛 haha.. Ben eens benieuwd wat ze erop te melden hebben 🙂

  63. @kal_el:
    Ook daar hoor je het van. Alleen is daar het laatste geval de Nokia 6100 accu’s en heeft Nokia erkend dat dit probleem er was en kosteloos accus geruild. Nokia gaat wat service betreft ff wat verder dan apple, die reageren nergens op. Ff denken voor je wat roept.
    Wie weet knallen hier ook binnenkort iphones uit elkaar. Je weet het nooit. Is tenslotte al eerder gebeurt. En het is wel een typische apple fan uitspraak om te zeggen dat het komt door de hype.

    @ Gonny vd Zwaan, een explosie betekend niet meteen dat het apparaat in kwestie uit elkaar ligt. Een accu zelf kan ook exploderen maar alleen opbollen en daardoor schade veroorzaken. Als Nokia / Samsung / SonyEricsson / LG monteyr heb ik dat meegemaakt.

  64. Je hebt het mis, het scherm van de iphone is niet van glas maar plastic.

    Da’s dan wel plastic dat net als glas volkomen verplintert als je hem laat vallen – geloof me, ‘t is echt glas, ik spreek uit ervaring 🙁 ….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.