Reacties voor: ‘Belgische bank bevestigt: Apple Pay deze zomer in België’ [Update]

Apple Pay is vanaf deze zomer in België te gebruiken, aldus het Belgische KBC op Twitter. Nederland is deze zomer mogelijk ook aan de beurt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Kijk, dit noem ik nog eens goed nieuws. Was echt bang dat Nederland/België weer tot 2016 of later kon gaan wachten, nadat ik las dat in Canada Apple Pay naar verluidt pas in november wordt uitgerold.

    Zou super zijn als Nederland/België deze zomer al gebruik kunnen maken van Apple Pay. Kan niet wachten tot ik m’n Apple Watch hiervoor kan gaan gebruiken! 😀

  2. Ik zou toch niet zoveel vertrouwen hebben in een tweet van een instantie, in dit geval de bank. Uit mijn vele ervaringen met webcare weten 8 van de 10 mensen die daar werken niet waar ze over praten en het lijkt me eigenlijk ook sterk dat iemand op zo’n afdeling al precies weet wanneer Apple Pay hier zou komen.

  3. Ik ben toch wel benieuwd of “wij Europeanen” een aangepaste variant krijgen. De pinpas is hier meer gemeengoed dan in Amerika waar de gemiddelde inwoner 2 creditcards bij zich draagt.

    Ik weet niet hoe het met de gemiddelde iCulture-lezer zit, maar eigenlijk gebruik ik mijn creditcard alleen voor online betalingen en dure aankopen in de winkel, omdat mijn aankopen dan verzekerd zijn?

  4. @Dviate: In de VS werkt het met credit of debet. Al weet ik niet of debet is wat wij gebruiken. Anders is dit ongetwijfeld wel mogelijk hier.

  5. Is Nederland ook niet het enige land met ideal? Opzich werkt contactloos betalen met de pinpas super maar met de watch of phone natuurlijk nog beter. Voor de mensen zonder creditcard bestaat er volgensmij een soort prepaid kaart die je op kan waarderen.

  6. @Justin w: denk het wel want als je bij ns als toerist een kaartje wil kopen aanvaarden ze alleen maar Nederlandse bankkaarten dus met andere woorden moeten toeristen alles cash betalen. Goed dat de rest van de wereld wel internationale betaalmiddelen aanvaard.

  7. Ik stelde dezelfde vraag net aan Knab, en die gaven zo’n ontwijkend antwoord dat ze het bijna toegeven.

  8. Bij Corluyt kan men al via NFC betalen.

  9. Je gaat toch het webcare team niet inlichten met deze informatie. Systeem moet nog getest worden. Maar het moet wel niet via de kredietkaart gaan maar via de debit rekening. Gelukkig moet ik ook mijn bankkaart niet opladen. Kaarten van kbc zouden vanaf nu nfc hebben denk dat dit nog makkelijker is dan apple pay.

  10. Origineel geplaatst door Pieter
    @Dviate: In de VS werkt het met credit of debet. Al weet ik niet of debet is wat wij gebruiken. Anders is dit ongetwijfeld wel mogelijk hier.

    Zo heb ik er niet eens over nagedacht. Maar, houdt dat dus in dat de Amerikanen bij een Apple Pay-betaling het geld dus automatisch van hun bankrekening laten afschrijven?

  11. In NL zal het wel weer een optie worden die een groot gedeelte van de inwoners niet gaat gebruiken als je alleen een creditcard aan AP kan koppelen. Geef me dan maar zo’n nfc chip op mijn bankpas aangezien de nfc chip op mijn 6 tot nu toe alleen maar voor Apple Pay gebruikt kan worden.

  12. Gelukkig komt er bij alle Jumbo supermarkten ook NFC betaalterminals ! Hoop dat ze dan ook Apple Pay ondersteunen.

  13. Nouja, Apple pay? Heeft KBC, BNP, ING Enzovoort dal wel iets aan te zeggen? Je moet betalen aan een terminal
    Die van WorldLine komt. Gehuurd of aangekocht. Dus eerst moeten de terminals geupdate worden, niet?

  14. Origineel geplaatst door Pieter
    @Dviate: In de VS werkt het met credit of debet. Al weet ik niet of debet is wat wij gebruiken. Anders is dit ongetwijfeld wel mogelijk hier.

    Ja, onze reguliere bankkaart heet een debet kaart. Dus ik verwacht wel dat we Apple pay kunnen gebruiken met een normale bankpas

  15. Kijk de ontwikkelingen op dit vlak tegemoet. Hopelijk maakt men in België niet de fout zoals in Nederland want buitenlandse betaalmiddelen zoals maestro of MasterCard worden omzeggens nooit aanvaard in Nederland. Zo verwacht ik bij Apple pay dat veel Nederlandse bedrijven ook buitenlandse Apple pay klanten zullen weigeren.

  16. Origineel geplaatst door ronny1967
    @Justin w: denk het wel want als je bij ns als toerist een kaartje wil kopen aanvaarden ze alleen maar Nederlandse bankkaarten dus met andere woorden moeten toeristen alles cash betalen. Goed dat de rest van de wereld wel internationale betaalmiddelen aanvaard.

    @ronny1967 is dit zo? Op de bus als toerist of bezoeker van Nederland moet je cash betalen. ( heb het voorgehad en was zelfs vrij duur). Betreft de NS denk ik dat je kan betalen met bankpas. Na die busrit was ik op Schiphol en heb daar via die automaten tickets genomen voor de trein en betaald met bankkaart of visa.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.