Reacties voor: België voorlopig geen tethering, Engeland vanaf €17 per maand

Via een uitgelekte memo van Mobistar blijkt dat deze Belgische operator voortaan geen tethering gaat aanbieden. In Engeland komt tethering wel beschikbaar: voor €17 en €34 per maand.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Waarom heeft de rest van de wereld niets gemerkt van die update van 7 juni?

  2. Kan iemand mij eens het probleem uitleggen van tethering?? Je betaalt toch gewoon voor het aantal MB (of Gb) dat je per maand downloadt … of je dit nu via een gsm of laptop doet … maakt toch geen verschil voor de provider???

  3. Idioten bij Mobistar…

    Bij Mobile Vikings hebben ze vorige week de ipcc voor tethering al aan hun klanten al bezorgd (samen met de uitleg hoe het te installeren)

  4. @Felix: Typfoutje van Mobistar, dat zal 17 juni moeten zijn. Ik las laatst ergens dat die PR-mevrouw van Mobistar ook alweer zat te mekkeren dat ze die releasedatum van 26 juni niet gaan halen. Iemand meer info daarover?

  5. LoL, idd 7 juni … man man …

  6. Ik vind het persoonlijk ook maar zever die tethering, waarom kan dat nu niet. Misschien als we het uiteindelijk proberen het toch lukt zonder dat mobi of T-mobile wat moeite gaan doen..

    En even over mobistar: Nu dit uitstellen, van visual voicemail gaat nog steeds ook niet -_-‘

  7. Dat providers tethering niet toestaan is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Dataverkeer kost geld, en ze zijn in hun berekening van de abonnementsprijzen uiteraard uitgegaan van het gebruikspatroon van mobiele telefoon gebruikers, en niet van desktop/notebook internetgebruik waarbij het datagebruik doorgaans vele malen hoger is..

    De prijzen zijn dus afgestemd op het (verwachte) gebruik, en als je het anders gaat gebruiken zouden de prijzen ook anders moeten worden.. Logisch toch?

  8. Ik vraag me af hoe ze het tegen willen gaan, als er een functie voor is is dat toch binnen no time gehackt.

  9. Mobistar doet weer balachelijk, ze hebben limieten op hun abonnementen voor internet. Waarom moeten ze dan tehering uitzetten? Ik zou denken dat mensen die het gebruiken direct over hun magere 200/500/1000Mb zitten, en dan is het dik geld extra voor Mobistar.

    Mobile Vikings heeft tethering al toegelaten 2 weken voor de (officiele) update het toelaat.

    “De huidige Mobistar iPhone 3G” Het lijkt wel alsof ze denken dat de iPhone van hen is!

  10. Wat dom
    denken ze nou echt dat mensen achtelijk zijn ???
    Come on !
    pak een oude mobile en gebruik die voor thetering.
    zo zou ik het dan doen.

    ik laat mij niet van geld beroven door providers.
    Thetering bestaan al jaren en nu er voor gaan betalen
    HAHA lach me dood.

    Pure brood roof heren pure brood roof

  11. Zou me niet verbazen dat ze 26 juni “niet halen”. Pure marketing.

  12. @ Björn: Heb jij dan een onbeperkte 3G verbinding op je iPhone????
    (En 2Gb/maand ofzo is ook een limiet, wat ze soms wel als ‘onbeperkt’ laten uitschijnen)

  13. @Gonny (of iemand anders van iPhoneClub)
    De titel is nogal misleidend, mobistar laat geen tethering toe, maar Mobile Vikings alleszins wel, dus misschien moet dat aangepast worden 😉

  14. dubbele post

  15. Björn schreef:
    Dat providers tethering niet toestaan is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Dataverkeer kost geld, en ze zijn in hun berekening van de abonnementsprijzen uiteraard uitgegaan van het gebruikspatroon van mobiele telefoon gebruikers, en niet van desktop/notebook internetgebruik waarbij het datagebruik doorgaans vele malen hoger is.. De prijzen zijn dus afgestemd op het (verwachte) gebruik, en als je het anders gaat gebruiken zouden de prijzen ook anders moeten worden.. Logisch toch?

    Ze zullen de cijfers zelf wel beter kennen dan ik, maar iPhone wordt een stuk meer gebruikt voor internet dan andere mobiele telefoons. Dus in de praktijk zal er een minder groot verschil zijn dan gesuggereerd wordt.

    Bij mij is in ieder geval de verbindingssnelheid de remmende faktor om via 3G te internetten. Niet de iPhone zelf.

    Ik denk ook dat hun statistieken niet representatief zijn omdat mensen die tetheren, zelden WiFi op hun laptop zullen hebben. Want wie dat wel heeft, heeft vaak een snellere optie dan tetheren omdat tegenwoordig overal wel WiFi te regelen is. Tetheren is leuk om te kunnen, maar wel echt iets voor noodgevallen op het platteland of zo. Te meer omdat waar geen WiFi is, meestal ook geen 3G bereik is maar alleen *heel* erg langzaam mobiel internet.

    Dus als ze er straks iets in de orde van 15 euro per maand voor willen hebben, dan vergissen ze zich.
    Dan maar niet tetheren.
    Jammer, maar ook prima.
    T-Mobile slaat alleen wel een krenterig figuur en kan fluiten naar zijn geld.

  16. die flyer die hier afgebeeld staat is fake. hier is duidelijk gefotoshopt want de gene is ook nog eens een 1 vergeten:)

  17. Onbegrijpelijk. Is dan een nieuwe functie in OS 3 en die kunnen we niet gebruiken. Heb een MyiPhone abonnement van Mobistar en kan 200MB verzetten. Wat maakt het dan uit dat ik die data verbruik via de iPhone zelf of in tethering mode? En als ik meer verbruik dan betalen we bij of moeten we een duurder abo nemen. Dus wat is hun probleem?

  18. Als de flyer fake is zullen we het binnenkort snel wel weten.

  19. Origineel geplaatst door Puck
    Idioten bij Mobistar…Bij Mobile Vikings hebben ze vorige week de ipcc voor tethering al aan hun klanten al bezorgd (samen met de uitleg hoe het te installeren)

    idd bij mobilevikings kan het wel

  20. Geen tethering , geen visual voice mail…
    Ik heb nu die 3.0 GM en een mobistar ipcc (gewoon via google gevonden) .

    Als ze het alsnog op een of andere manier blokkeren ga ik terug naar Netshare .

    Misschien moeten de mobistar gebruikers uit protest elke maand hun volledig volume maar es opgebruiken (youtube, shoutcast,…)

    Ik betaal voor 1 GB , ik gebruik 1 GB . Tethering of niet . 🙂

  21. Har har har! As i always say .be sukks. Oh so hard! Mobistar is such a lame company! But so it fits to the .be people cuz they are lame as well! They got fucked off on the major compaies like belgacom, Fortis or Delaize (huh) … but you know what… lets get a Jupiler and c…

  22. @ Ray: uhu … poging om grappig te zijn? FAILED …

  23. Origineel geplaatst door Mackjenzie
    poging

    what´s “poging” ??

  24. Ik cydia-theter gewoon voort. Heb 1Gb aan data in mijn contract, ga ik daarover betaal ik niks extra, dan gaat enkel mijn dl snelheid naar beneden. Ben trouwens op een jaar tijd nooit aan die gb geraakt 🙂

  25. @Ray: kijk, iedereen heeft een mening maar dit is een Nederlandstalige website. Als je de reacties van anderen niet verstaat, dan hou je maar je mond i.p.v. te willen opvallen. Jouw engels trekt trouwens op niets.

    Om terug te komen op Mobistar, ik zou zelf tethering niet gebruiken, laat staan een abonnement nemen. Het is voor mij nog veel te duur voor wat het waard is.

  26. Hier ben ik al enkel dagen aan het Tethering’en via Mobile Vikings, die 1GB limiet krijg ik er anders toch niet door…

  27. Origineel geplaatst door Wess
    Ik vind het persoonlijk ook maar zever die tethering, waarom kan dat nu niet. Misschien als we het uiteindelijk proberen het toch lukt zonder dat mobi of T-mobile wat moeite gaan doen..En even over mobistar: Nu dit uitstellen, van visual voicemail gaat nog steeds ook niet -_-’

    Visual Voicemail zal niet operatief zijn voor 2011. 2012 Halen ze wss ook niet, bericht komt uit de marketing kringen van Mobistar.

  28. Alé. België = Mobistar ? Beetje kort door de bocht hé seg.

  29. En via Proximus?

  30. Achterlijk. Je koopt toch een iPhone om vervolgens de opties benutten die zo’n toestel heeft.

  31. Ik vraag me ook af hoe het zit met Proximus. Zij waren er snel bij, bij de lancering van de iPhone, om internet te activeren op je iPhone. Hopelijk laat Proximus het wel gewoon toe want hun 3G-verbinding is onverslagen vind ik. Ikzelf ben al 6 jaar bij Proximus en sinds de iPhone 3G geniet ik er nog meer van om bij Proximus te zitten.

  32. bij auto’s noemen ze het chiptunen 🙂

  33. Als blijkt dat ze dit echt niet aanbieden zal ik donderdag eens moeten bellen met Mobistar. Na de ferme prijsverhoging die er aan komt alweer een reden om op te zeggen. En ze moeten er niet aan denken dat ik die vergoeding ga betalen omdat ze hun eigen algemene voorwaarden niet kennen.

  34. I heb een SIMlock vrije iPhone op KPN 3G (telfort ABBO) ben benieuwd of KPN dit ‘andere’ internet verkeer tegen kan houden….

    Heb nu namelijk ook nog een UMTS aboo van EUR 45,00 per maand in mijn laptop (HSDPA) zitten.

    Als het blijkt te werken gaan we maar een 3GS in Italië halen en kan ik EUR 45,00 per maand uitsparen.

  35. @Mackjenzie:
    In Nederland heeft iedereen die een iphone bij t-mobile heeft gekocht met iphone abbo onbeperkt dataverkeer.

  36. Bij Mobile Vikings mag het wederom wel. Nog geen 3G, maar tegen het eind van 2009 komen ook zij met een 3G netwerk 🙂

  37. Probleem is dat als men tethering toestaat er personen zullen zijn die via de iPhone gaan downloaden ipv via ADSL. Heb op verschillende fora een tijd terug al personen gezien die de vaste internetverbinding op zouden zeggen. Je zult er niet blij mee zijn als er mensen een paar gieg binnen gaan halen, dat is nadelig voor jouw internetverbinding. Ik snap het dus wel dat men terughoudend is.

  38. @BfromB:
    Heb zopas gebeld met de klantendienst van Proximus en ze weten nog van niks “momenteel geen informatie over de modem-instellingen van de Apple iPhone” klinkt het.

  39. Origineel geplaatst door Pinkeltje
    Probleem is dat als men tethering toestaat er personen zullen zijn die via de iPhone gaan downloaden ipv via ADSL. Heb op verschillende fora een tijd terug al personen gezien die de vaste internetverbinding op zouden zeggen. Je zult er niet blij mee zijn als er mensen een paar gieg binnen gaan halen, dat is nadelig voor jouw internetverbinding. Ik snap het dus wel dat men terughoudend is.

    Dat kunnen ze perfect in kaart brengen en gepaste maatregelen treffen als ze willen hoor.

  40. Ik neem aan dat tethering met een simlockvrije iPhone via KPN wel kan? Immers geen aparte provider-firmware…

  41. @Ray: waw I think you are a very smart and openminded person. Please give us some more comment we really care for. It would mean so much to me.

    *******

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.