Reacties voor: Belgen willen niet betalen voor apps, maar willen ook geen reclame

Belgische smartphonegebruikers willen niet betalen voor apps en willen ook geen reclame. Bovendien verliezen ze snel interesse. Mobiel betalen zien de Vlamingen echter wel zitten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. laten we dan maar blij zijn dat ze dit onderzoek niet in Nederland uitgevoerd hebben 😛

  2. Tja ik heb ook liefst gratis Apps zonder reclame. Denk dat het wel voor iedereen het geval is. Maar aan andere kant wil ik ook graag voor goeie Apps betalen. Liever dan dat er reclame in zit. Als je had gevraagd of ze wilden betalen voor telefoon kwam daar vast ook nee uit 🙂

  3. 1000 belgen.. Lekker representatief ook om meteen te interpoleren voor de gehele bevolking.
    Wil je goed onderzoek doen, en daar uitspraken over doen die je doortrekt naar een grotere groep, dan moet je een grotere steekproef houden..

  4. Leuk die procenten, maar betekenisloos zonder context. Hoeveel mensen zijn er ondervraagd?

  5. Wat een bullshit, ontwikkelaars moeten toch ook verdienen, en dan zeggen ze dat nederlanders gierig zijn!!! Ben blij met de manier waarop t nu gaat, alles altijd maar gratis! Zo krijg je de crisis nooit uit de wereld!

  6. Wat een zever,,, tuurlijk wil ik betalen voor een app.
    De app moet het waard zijn even vooropgesteld.

    Een betaalde app zit meer drive achter van de ontwikkelaar. Lijkt me logisch.

  7. @Michel: oops, sorry, 1000 dus (shame, shame)

  8. Snap nu ook waarom het zo lang duurt voordat er een Apple store in België komt haha.
    Maar 1000 mensen is wel representatief in de onderzoekswereld tegenwoordig!
    Ik heb het ook niet verzonnen bij sommige onderzoeken mag het zelfs al minder zijn!

    Want denk dat iculture ook blij zou zijn met zo’n opkomst????

    Of is percentage mensen die hier wel eens meedoen hoger???

  9. Ik ben een belg en het lijkt me zeer logisch dat je betaalt voor een App! Natuurlijk is het altijd fijner om een goede app gratis te zien zonder reclame .. Maar ik begrijp dat dat (bijna) onmogelijk is.

  10. ook trotse belg.
    Heb zeker ook niet meer dan 15 apps staan, maar ben ik daardoor een beperkte smartphone gebruiker?

    Ik gebruik dagelijks gps, coyote, nieuwsapps, twitter-app, facebook messenger,mijn agenda, mijn lync & mijn skype app.

    Ik denk niet dat ik zo’n beperkte smartphone gebruiker ben, ik speel er enkel geen games op, daarvoor dient een smartphone voor mij dan ook niet.

    Wil trouwens gerust betalen voor een app, maar zeker niet voor een app met reclame in. Ik blijf voorstander van alle apps gratis, maar met reclame & de mogelijkheid om apps te kopen, maar dan zonder reclame.

  11. Dikke onzin! Gelukkig voor Nederland hebben ze dit in België getest…. 🙂

    LOL wat een doelpubliek hebben ze hier dan gekozen, scholieren?

  12. Ik betaal wel voor apps (en ben Belg). De meeste iPhone gebruikers rond mij hebben er ook geen problemen mee. Wat ik wel merk is dat Android gebruikers niet voor apps willen betalen.

  13. @kd: Duh, die willen ook niet meer betalen voor een fatsoenlijke telefoon.
    sorry dit moest even (krijg ik nu haat over me heen?)

  14. Origineel geplaatst door Jan
    1000 belgen.. Lekker representatief ook om meteen te interpoleren voor de gehele bevolking.
    Wil je goed onderzoek doen, en daar uitspraken over doen die je doortrekt naar een grotere groep, dan moet je een grotere steekproef houden..

    Dat is niet correct. Iedere wetenschapper kan je uitleggen waarom een steekproef van deze grootte wel degelijk representatief voor de hele groep kan zijn. Ik zeg niet dat het voor deze steekproef ook geldt, maar het is onjuist dat je altijd een zeer grote steekproef nodig hebt.

  15. @kd: Mooi! Ik wil ook geen cent voor Android betalen! 🙂

  16. Iets voor Niets bestaat niet

  17. @Jan: Dacht dat daarmee heel België wel was ondervraagt 🙂
    Maar zonder dollen. Ik betaal liever voor een goede app zonder reclame

  18. Laat mij ook maar fijn betalen. Beter dan die reclame of in app kopen,want die sla ik over

  19. ik betaal liever 5 euro voor een goede app, dan een gratis app met reclame. Dat freemium van tegenwoordig vind ik ook maar niks.
    Als ik in mijn omgeving kijk ben ik ook niet verbaasd dat sommige gewoon bijna geen apps hebben.
    Een kerel die ik ken wilde perse een iphone 5C, maar apps of mobiel internet vindt hij te duur. En als hij ergens komt is hij voortdurend gratis wifi netwerken aan het zoeken.

  20. Probleem is dat er maar 241 mensen van de 1000 een iPhone hebben en dus maar 241 mensen en echt intelligent antwoord hebben kunnen geven.

    😉 😀

  21. @dieterVDB: nee dan ging ik toch echt mijn 3310 uit de kast halen

  22. Het erge op Android is dat je een game als bv angry birds niet kunt kopen en opgezadeld zit met reclame.

  23. Ook in Nederland mogen de Apps wel gratis worden,een Apple iPhone iPod is al duur genoeg!
    Hoe lang gaat het nog duren i.v.m. Siri in het Nederlands? Het gaat nu wel erg lang duren.

    Origineel geplaatst door maarten
    Wat een bullshit, ontwikkelaars moeten toch ook verdienen, en dan zeggen ze dat nederlanders gierig zijn!!! Ben blij met de manier waarop t nu gaat, alles altijd maar gratis! Zo krijg je de crisis nooit uit de wereld!

    geld genoeg?

  24. Origineel geplaatst door Jan
    1000 belgen.. Lekker representatief ook om meteen te interpoleren voor de gehele bevolking. Wil je goed onderzoek doen, en daar uitspraken over doen die je doortrekt naar een grotere groep, dan moet je een grotere steekproef houden..

    Onzin. Of het onderzoek wel of niet goed is uitgevoerd kan ik niet beoordelen, maar 1000 respondenten voor een kwantitatief onderzoek is meer dan voldoende. Zelfs 500 is vaak wel genoeg. Belangrijker is of de steekproef representatief is. Ook dat weet ik niet. Maar de omvang van de steekproef is echt geen probleem.

    Origineel geplaatst door johannes
    geld genoeg?

    En ik ben het – in een wat genuanceerdere vorm – met Maarten eens. Honderden euro’s betalen voor een iPhone, maar te gierig om 59 ct voor een app te betalen slaat nergens op. Ik ben best bereid om voor een goede app te betalen als ik dan regelmatige updates en een goede ondersteuning krijg. Liever dat dan steeds met reclame lastig gevallen te worden. Anders is het een beetje alsof je een auto koopt, maar weigert om benzine en onderhoud te betalen.

  25. @Jan: Oneens, wel representatief.

    @Jef V.: Eens 😛

  26. Ik wil ook wel alles gratis en geen reclame. Maar dat is toch niet haalbaar, ik betaal liever een paar euro voor een app die ik veel gebruik(Whatsapp) dan dat het gratis is en dat mijn berichten niet aankomen omdat de servers niet onderhouden worden omdat er geen geld is.

    Tuurlijk gratis is leuk maar de servers voor een applicatie moeten onderhouden worden.

  27. Met andere woorden: het vooroordeel dat Nederlanders gierig zijn, is een mythe :p

  28. De meeste vrienden die ik heb zijn androidgebruikers en klagen alleen maar over het feit dat bijna alles in de apple store geld kost en dat hun die apps gratis kunnen downloaden. Maar als ik een app gratis kan krijgen die barst van de reclame, dan wil ik zo een app niet eens hebben! Dus vind het niet erg om een paar euro te betalen. Bovendien is een Iphone een kostbaar premium device, dus zeur ik ook niet over een paar luttele euro’s voor een app die ik moet betalen als die reclame vrij is. En ik hou iculture goed in de gaten voor de aanbiedingen en tijdelijk gratis apps. Reclamevrij en goedkoop of gratis.

  29. Het gezeur over de prijs van apps van 89 cent heb ik nooit echt begrepen. Maar met alle piraterij, film downloads en (schijnbaar)gratis internet diensten verwachten we opeens dat alles gratis is.

    En bubly en Jef V: Je bent niet inteligenter als je voor een iPhone kiest ipv Android. Jef V zijn opmerking bewijst het tegendeel.

  30. Origineel geplaatst door maarten
    Wat een bullshit, ontwikkelaars moeten toch ook verdienen, en dan zeggen ze dat nederlanders gierig zijn!!! Ben blij met de manier waarop t nu gaat, alles altijd maar gratis! Zo krijg je de crisis nooit uit de wereld!

    heb je de crisis ooit al uit de wereld geweten ?
    En die steekproef heeft geen nut we wonen met bijna 12m mensen in belgie en ze vragen da aan 1000 man joooo zeker weer zo nen mislukte unief student die pijst dat hij het warm water uitgevonden e

  31. Ik denk dat er die dag 1000 Nederlanders in België waren …Nee natuurlijk is het normaal dat je voor een goede app betaalt. De ontwikkelaars steken er ook veel tijd en geld in.

  32. O ) zou je gratis Apps willen?
    O ) wil je vervelende reclame

    Resultaat.
    We willen gratis Apps zonder reclame.

    Ook de vraag stelling kan van grote invloed zijn

  33. Hah nu gaan de neeerlanders beweren dat belgen gierig zijn pff.. srr hoor maar belgen uitschelden kan nier.

  34. @Jeroen (en anderen): 24,1% van de ondervraagden is iPhone gebruiker, 52,4% Android gebruiker. De comment ivm de Apple store is dus niet van toepassing.

    Ik betaal graag voor mijn Apps. In totaal over de jaren gespreid al zo’n 1000€ gespendeerd en daar maak ik helemaal geen probleem over. Het moeten gewoon goede Apps zijn. Hun geld waard. Soms kom ik bedrogen uit maar dat is dan maar zo.

    Android gebruikers zijn gieriger. Geen ontkennen aan. En tegelijk maar zagen over de reclame die ze op hun bord krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.