Reacties voor: ‘Nederland wil een deel van Apple’s achterstallige belastinggelden’

Apple zou een deel van de belastinggelden die ze aan Ierland moet betalen, aan andere Europese landen moeten betalen, waaronder Nederland. Minister van Financien Jeroen Dijsselbloem vindt dat Apple zich moet voorbereiden om te gaan betalen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Stapt Nederland ook zo naar voren als de bedrijven die hier in Nederland zitten, vanwege het gunstige belastingklimaat, ook zo aangepakt gaan worden?
    Ik wil het hele geval niet goedpraten, maar van enige hypocrisie mag Dijsselbloem wel beschuldigd worden!

  2. Gaan we weer, hypocriet! Vanaf nu en niet met terugwerkende kracht terugkomen afspraken.

  3. Waaróm claimt Dijsselbloem een deel van het bedrag? Dat zou ik wel willen weten? Misschien alleen omdat via Ierland de Apple produkten (administratief) alle EU landen binnenkomen?

  4. Apple is absoluut niet het enige bedrijf. Maar waarom zit deze nu behoorlijk onder vergrootglas? Is Dijsselbloem een verstokte Android-gebruiker? 😉 Niet alleen Apple, maar àlle bedrijven moeten aangepakt worden (als het inderdaad zo nodig is, we willen eerlijke bedrijven en niet de belastingontduikers) of geen enkel bedrijf.

  5. Leuke reacties hier maar ze moeten gewoon belasting betalen. Er wordt tegen jou toch ook niet gezegd: ” jij bent zo goed in je werk. Dank aan jou omdat jij 30 mensen onder je hebt en die voeren goed werk uit. Jij betaald nog maar de helft aan belasting van je inkomen”

    Gewoon betalen wat elk ander bedrijf/burger ook moet betalen.

    Eerlijkheid.

  6. Stelletje geld wolven, ze zitten in ierland gevestigd en hebben een overeenkomst met ierland, laat apple met rust stelletje hypocrieten, als ik in belgie werk en belasting betaal, ga ik niet nog is hetzelfde doen in nederland.

  7. En hoe kijkt mijnheer Dijselbloem aan tegen het feit dat de treinstellen van de NS in een in Ierland geregistreerd bedrijf zijn opgenomen om deze vervolgens weer voor een lager bedrag terug te kunnen huren? Mag dat dan wel ineens?

  8. Ik wil het geld wat we gestort hebben Nasr Griekenland ook wel terug

  9. Wetten zijn wetten. En als Apple stout is geweest dan zullen ze moeten betalen. Als Apple het er niet mee eens is dan zijn er rechters om in te schakelen, zo gaat dat in een fatsoenlijke democratie. Emoties en een grote sympathie voor Apple, zoals men hier nu reageert, zijn niet relevant in deze.

  10. @Rumor: Ben ik het zeker mee eens, en dit soort afspraken moeten ook zeker verboden worden en gestopt worden. Maar dat kan niet met terugwerkende kracht.

  11. Misschien moet Nederland eens stoppen met zo hoog van de toren te blazen en de Dutch Sandwich stoppen.

  12. Origineel geplaatst door Pat
    Stapt Nederland ook zo naar voren als de bedrijven die hier in Nederland zitten, vanwege het gunstige belastingklimaat, ook zo aangepakt gaan worden?

    Ik wil het hele geval niet goedpraten, maar van enige hypocrisie mag Dijsselbloem wel beschuldigd worden!

    (Meer dan) terechte vraag, Nederland heeft een flink pak boter op het hoofd in deze kwestie met uiteraard een zware verantwoordelijkheid van Dijsselbloem. “Enige hypocrisie” is dan nog héél mild uitgedrukt (maar persoonlijk houd ik wel van een understatement op zijn tijd) 😄

  13. Er zijn heel veel bedrijven in Nederland gevestigd met een lege bv in Belgie en dat is alleen maar omdat ze het financiële deel dan op een ander adres kunnen positioneren.Omdat dat belasting technisch veel gunstiger is.En ze vaak nog subsidie krijgen ook.En zo loopt Nederland jaarlijks meer dan € 7 miljard mis jaar in jaar uit.Laat die Dijselbloem daar eens wat aan gaan doen.Maar ik snap het wel in het geval van Apple word het meeste werk voor hem gedaan en hoeft die alleen maar een claim in te dienen en zijn handje op te houden.In het andere geval als die daar aan begint gaat er een beerput open en is die zelf de pisang…

  14. Origineel geplaatst door Casper
    Stelletje geld wolven, ze zitten in ierland gevestigd en hebben een overeenkomst met ierland, laat apple met rust stelletje hypocrieten, als ik in belgie werk en belasting betaal, ga ik niet nog is hetzelfde doen in nederland.

    Wil jij nog meer belasting betalen dan omdat grote machtige bedrijven zoals Apple het verrekken om belasting te betalen!? Ik niet! Bedrijven als Apple maken enorme winsten over de rug van de (lokale) bevolking.

    Aanpakken die belastingontduikers!

  15. Jeroen Dijsselbloem moet achter de organisaties aangaan die via Nederland belasting ontwijken/ontduiken in plaats van zich te storten op die 13 miljard euro die Apple moet betalen aan de Ierse fiscus.

  16. Origineel geplaatst door Casper
    Stelletje geld wolven, ze zitten in ierland gevestigd en hebben een overeenkomst met ierland, laat apple met rust stelletje hypocrieten, als ik in belgie werk en belasting betaal, ga ik niet nog is hetzelfde doen in nederland.

    Origineel geplaatst door Marc
    Wil jij nog meer belasting betalen dan omdat grote machtige bedrijven zoals Apple het verrekken om belasting te betalen!? Ik niet! Bedrijven als Apple maken enorme winsten over de rug van de (lokale) bevolking.

    Aanpakken die belastingontduikers!

    Is dat een retorische vraag, of verwacht je een antwoord? 😉

    Wáren het maar belastingontduikers, dan was aanpakken simpel.
    Maar het zijn belastingontwijkers. Lijkt een klein verschil, is dat gevoelsmatig/ethisch gezien misschien ook wel maar is juridisch ongetwijfeld een wereld van verschil 😢
    Moet dan ook nog zien hoe heet deze soep gegeten wordt… in het verleden gemaakte fouten met terugwerkende kracht rechtzetten ligt waarschijnlijk nogal lastig 🤔

  17. Mag tie ook bij ‘t koningshuis aankloppen en innen

  18. Zouden de mensen die hierboven zo pro-Apple hebben gereageerd hetzelfde zeggen als Google 13 miljard zou moeten betalen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.