Reacties voor: Bel-app Ziggo Bapp nu voor alle abonnees beschikbaar

Ziggo heeft de bel-applicatie Ziggo Bapp vandaag beschikbaar gesteld voor alle abonnees. Dit heeft de provider bekendgemaakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. De Ziggo Bapp app heeft op dit moment een technische storing waardoor inloggen niet lukt.

  2. Leuk dat dit nu kan via de iPhone voor alle abonees. Vooral handig dat je met je iPhone gratis naar de Ziggo klantenservice kunt bellen.
    Jammer is wel dat je geen gesprekken kunt ontvangen via Bapp.

  3. In de praktijk kleeft er wel een klein nadeel aan: een iOS-app kan immers niet met heel veel herrie een pushnotificatie sturen, waardoor je het luide alarmgeluid van een gewone telefoon moet missen.

    Wat wordt hiermee bedoeld?

  4. Volgens mij is de UPC phone app betrekkelijk snel na de lancering weer teruggetrokken uit de appstore na problemen.

    (Red.) Toegevoegd.

  5. Dus als ik het goed begrijp bel je via wifi, maar betaal je de vaste-lijn-kosten gewoon? Als je geen Volop Bellen hebt uiteraard. En waarom pak ik dan niet de gewone telefoon? Of wacht, nee ik ga wel facetimen :-/

  6. Origineel geplaatst door Marjolijn
    Dus als ik het goed begrijp bel je via wifi, maar betaal je de vaste-lijn-kosten gewoon? Als je geen Volop Bellen hebt uiteraard. En waarom pak ik dan niet de gewone telefoon? Of wacht, nee ik ga wel facetimen :-/

    Dit is bijvoorbeeld een oplossing voor mensen die geen vast toestel hebben. (Behalve dan dat je nog geen inkomende oproepen kunt ontvangen op de iPhone).

    Daarnaast kun je dit eventueel ook zakelijk gebruiken: stel je bent onderweg / op locatie en wilt een klant oid bellen, dan zien zij niet jou mobiele nummer maar je zakelijke vaste nummer, dit zou professioneler over kunnen komen.

  7. Nu werkt de app wel. Heb er een paar gesprekken (wifi) mee gedaan en de kwaliteit is prima.

  8. @Eddy: Hier werkt de app nog steeds niet….. Constant inlog fout.

  9. Ik kan geen 06 mobiele nummer bellen..Heb de app mee gedaan als “tester”…. Ten alle tijden krijg ik de foutcode niet beschikbaar… Code 603…Heb hier van ZIGGO uit ook geen duidelijk antwoord op gekregen.Krijg deze code zowel via 4g als via wifi….

  10. Origineel geplaatst door jan Venmans
    Krijg deze code zowel via 4g als via wifi….

    Klinkt alsof je de oude versie van de app gebruikt. Bappen via 4G is niet meer mogelijk.

  11. ik heb net de app gedownload en in mijn ziggo”” alles goed ingesteld. bij het doormailen vd eenmalige code ging bij ziggo wat mis. geen mail met code ontvangen. had wel alles al ingesteld op mijn telefoon maar we zijn hier met meerdere personen en heb de code dus nodig. gebeld. oude account moeten verwijderen en nieuw emailadres met bapp account geopend. echter het werkt niet. weet iemand een oplossing

  12. Grootste voordeel is natuurlijk dat je vanuit het buitenland met WIFI naar Nederland kunt bellen over je vaste lijn zonder extra kosten!

  13. Werkt dit alleen op je eigen (Ziggo-)wifi thuis, of op elk willekeurig netwerk?

    En welk nummer ziet degene die je belt: je mobiele of je vaste nummer?

  14. @tom: Als je in Mijn Ziggo de Bapp code laat opslaan, krijg je te lezen: “iedereen kan met deze code uw telefoon beantwoorden of op uw kosten bellen.”

    Dat impliceert toch dat je wel degelijk gebeld kunt worden, of ligt het aan mij?

  15. App gebruikt, maar werkt niet goed.
    Ik kan diegene die ik bel horen, maar zij mij niet….pfff

  16. Kom niet eens voorbij de activatie/infopagina als ik de app opstart. Klik op OK en kom weer op dezelfde pagina uit….

  17. Ik heb meegedraaid in de Pilot van Bapp, toen was gebeld worden nog wel mogelijk … echter dan was je batterij in een halve dag leeg. De push techniek werkt blijkbaar onvoldoende. Andere problemen met gebeld worden waren dat de telefoon thuis bleef rinkelen (terwijl je deze via Bapp al beantwoord hebt en vise versa). Kortom eerst alleen bellen is beter dan de brakke oude app.

  18. Origineel geplaatst door Tom
    Daarnaast kun je dit eventueel ook zakelijk gebruiken: stel je bent onderweg / op locatie en wilt een klant oid bellen, dan zien zij niet jou mobiele nummer maar je zakelijke vaste nummer, dit zou professioneler over kunnen komen.

    Zijn meestal 40 plussers die dat zo denken 😉

  19. Ziggo Bapp account aangemaakt, en code ontvangen.

    Even later staat er dat ik helemaal geen account heb aangemaakt…. Inloggen gaat dus niet met de ontvangen code en bijbehorende mail adres.

  20. Werkt. Leuk, en met VPN ook onderweg te gebruiken. Maarja, de thuistelefoon, gebruiken we die nog? Zelfs oma is al overgestapt met een iPad om te kunnen FaceTime’n.

  21. Origineel geplaatst door Jeroen76
    Werkt dit alleen op je eigen (Ziggo-)wifi thuis, of op elk willekeurig netwerk?
    En welk nummer ziet degene die je belt: je mobiele of je vaste nummer?

    Het werkt op elk WIFI netwerk van elke provider, en je ziet het nummer van de vaste lijn staan als je gebeld wordt.

    De app heeft ook een functie om het nummer te verbergen, dan staat er dat je anoniem gebeld wordt.

  22. Lijkt enorm hard op Triiing van Telenet.
    – Bellen via WiFi
    – Niet ‘gebeld’ kunnen worden
    – Verrekend op het factuur van je vaste lijn

  23. @Dviate: Gebruik de vernieuwde app, krijg nu via wifi thuis nog steeds de foutmelding 603 niet beschikbaar bij het bellen naar mobiele nummers.
    Vaste nummers geen probleem

  24. Origineel geplaatst door Tom
    Dit is bijvoorbeeld een oplossing voor mensen die geen vast toestel hebben. (Behalve dan dat je nog geen inkomende oproepen kunt ontvangen op de iPhone).Daarnaast kun je dit eventueel ook zakelijk gebruiken: stel je bent onderweg / op locatie en wilt een klant oid bellen, dan zien zij niet jou mobiele nummer maar je zakelijke vaste nummer, dit zou professioneler over kunnen komen.

    Als je geen vast toestel hebt? Maar je moet wel een vaste aansluiting hebben, anders werkt het niet. En op locatie of onderweg werkt ook niet want je hebt wifi nodig.

    Maar ik zie wel een voordeel om vanuit het buitenland te bellen. Ik doe het niet vaak

  25. Mooi! En goedkoop als je op je hotelkamer (met wifi) bent en naar huis wil bellen.
    Bedankt voor de tip.

  26. In het buitenland met WiFi contact opnemen met thuis doe ik met FaceTime, kan ook zonder beeld… Ik zie geen toegevoegde waarde behalve dat je met een ander nr belt….
    Binnen NL bellen de meeste mensen tegenwoordig al met een grote of onbeperkte bundel naar alle nrs.
    Ik zie het nut niet zo…

    Of is de helpdesk hiermee gratis te bereiken 😉

  27. Het idee is leuk alle stappen door lopen functionaliteit valt wat tegen en als druppel wil hij geen verbinding maken met de server.

  28. Ook met een IPod Touch kun je verbinding krijgen.

  29. Ik kan er mee bellen en de anderen horen, maar ze horen mij niet.

  30. Ik heb alles doorlopen, kreeg eerst een foutmelding, daarna lukte het wel. Maar ik heb geen bevestiging gehad dat het nu goed geïnstalleerd is. Hoe weet ik nu zeker dat ik via mijn huistelefoonnummer bel?

  31. Origineel geplaatst door henk kwint
    Ik kan er mee bellen en de anderen horen, maar ze horen mij niet.

    Origineel geplaatst door Ron
    App gebruikt, maar werkt niet goed. Ik kan diegene die ik bel horen, maar zij mij niet….pfff

    Dat probleem had ik ook. Je moet de bapp app toestemming geven om je microfoon te gebruiken

  32. Werkt prima!!
    Code 603 kreeg ik ook bij één mobiel nummer. Wanneer ik deze met ’06’ (dus zonder landcode 031) belde ging het prima. Andere mobiele nummers met landcode gaven overigens geen problemen evenals vaste nummers. Ben benieuwd hoe het vanaf andere netwerken gaat.

  33. Weet iemand of je met Bapp meerdere telefoons tegelijk kan gebruiken?

  34. Met Ziggo Bapp bel ik naar mobiel en krijg als bericht X Code 603

  35. @aandewiel: Een iPhone-app kan enkel een notificatiegeluid sturen als hij in de achtergrond draait. Een telefoon kan een veel langer en luider geluid maken.

    We hebben inmiddels van lezers echter gehoord dat het kennelijk niet mogelijk is om telefoongesprekken te ontvangen. Ik heb de aangehaalde passage daarom aangepast.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.