Reacties voor: Bekijk mogelijkheden HTML5 op Apple demowebsite

Apple ziet mogelijkheden in webstandaarden en de toepassing van HTML5 daarin. Ze brengen een HTML5 demowebsite uit waarin mogelijkheden van HTML5 op het gebied van video, lettertypes, gallerijen, beweging, geluid, beweging en Virtual Reality.
Lees het complete artikel → Bekijk mogelijkheden HTML5 op Apple demowebsite
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 35 reacties

  1. Haha, of ik wel even de nieuwe Safari voor Windows wil downloaden om dit te bekijken, wie had het ook al weer over ‘open’?

  2. Zeg wat je wilt maa it maakt Flash af. Flash is gemaakt in een tijdpek van PC, het is normaal dat Apple iets anders wil en mijn steun hebben ze in ieder geval

  3. Maar wat is er nu logisch aan het feit dat je verplicht wordt om Safari te installeren? Willen we naar een brede implementatie of is dit gewoon een Apple verkooppraatje?

  4. Ze willen nu gewoon laten zien dat het werkt. En mensen dwingen safari te downloaden. Krijgen ze weer wat safari mensen erbij. Gewoon weer marketing voor safari.

  5. @Iedereen hierboven
    Alleen Safari ondersteund op dit moment HTML5. (en chrome misschien ook).
    Dus als andere browsermakers nou ook eens in gingen zien, dat HTML5 de toekomst is.

  6. Vind het ook maar niks dat ik niet gewoon op IE kan bekijken… dus zal het voor straks zijn op de Mac….

  7. Ik vind het super vet. HTML5 is absoluut de toekomst(over ruim 5 jaar dus). Ik hoop dat dit Adobe inspireert om beter te doen.

    Er is niks mis met gezonde concurrentie!!! En dus het is goed dat Apple dit doet. En hoop dat MS en Google dit nieuwe standaard ook gaan oppakken.

  8. @Mick: Vreemd, als ik mijn user agent van Firefox verander werkt het gewoon zonder problemen. Betekend dat nu dat mijn firefox stiekem Safari is?

  9. Briljante zet van Apple. Gewoon even laten zien dat het kan!

  10. @Mick: Wat een onzin. Chrome, Firefox en Opera ondersteunen ook html5, de een alleen meer dan de ander uiteraard (zij het in beta of whatever status). Alle browsers kunnen ook nog geen volledige ondersteuning hebben, want niet alle standaarden staan al vast.

  11. Origineel geplaatst door Mick
    @Iedereen hierboven Alleen Safari ondersteund op dit moment HTML5. (en chrome misschien ook). Dus als andere browsermakers nou ook eens in gingen zien, dat HTML5 de toekomst is.

    Waar haal jij die wijze woorden vandaan? Firefox, chrome en Opera supporten het ook. Volgens mij support nog geen 1 browser html5 100% sommige hebben alleen al wat meer van de features dan andere.

  12. Probeer die sites maar eens te openen op je iPhone. Echt een drama. Super traag (maar het werkt wel). Misschien is mijn 3G niet snel genoeg meer maar op de site van Apple crashed mijn Safari Browser van de iPhone regelmatig (en die moet toch helemaal klaar zijn voor HTML5).

    Als dit Flash moet vervangen en dit het beste is wat Apple uit zijn hoed kan toveren dan ben ik nog lang niet overtuigd. Veel beperkter als Flash op de Android (dat ook nog behoorlijk hapert). Nee, dit is voor mij zeker niet het bewijs dat HTML5 de toekomst is. Mijn 3G iPhone trekt dit gewoon niet (en daar draaide alles toch om, de slechte prestaties van Flash? Nou dit is net zo slecht).

  13. Op de iphone loopt het zaakje vast..

  14. super mooi

  15. Origineel geplaatst door Niels
    Op de iphone loopt het zaakje vast..

    Gelukkig, ik begon te denken dat ik de enige was en er iets mis was met mijn iPhone. Op de desktop wel indrukwekkend trouwens.

  16. Hoe het nu zit boeit niet zo, ik vindt het er strak en handig uit zien. Laat maar komen dus…

  17. Als je deze link gebruikt werkt het wel gewoon in elke browser:

    http://developer.apple.com/safaridemos/

    (via engadget)

  18. Origineel geplaatst door TuxGL
    Vind het ook maar niks dat ik niet gewoon op IE kan bekijken… dus zal het voor straks zijn op de Mac….

    Hahaaha, hier moest ik toch wel even om lachen. Dat is niet de schuld van Apple, maar van Microsoft. Microsoft is niet zo snel met de standaarden. HTML5 is dus nog niet ondersteund door IE en dat zal nog wel even duren want het komt pas met IE9. Nadeel is dat voordat iedereen hierop over geschakeld is (of een betere browser), we alweer minimaal 6 jaar verder zijn.

    Wat wel overbodig is dat je perse Safari moet downloaden, het kan met Chrome net zo goed (ze zijn beide op de zelfde engine gebaseerd). Maar met IE of FireFox kan het inderdaad nog niet volledig.

  19. Mooi man, krijg je deze foutmelding op een Windows machine wanneer ik de VR demo wil openen…

    This demo requires a browser that supports CSS 3D transforms.

    To view this demo, you’ll need Safari on Mac OS X Snow Leopard, Safari on iPhone OS, or the latest WebKit Nightly Build.

    Wordt mij dus eerst verteld welke browser ik moet gebruiken, krijg ik vervolgens ook nog gemopper over dat ik mijn MacBook erbij moet pakken. Erg open. Indeed! 🙂

  20. Wel aardig, maar deze zijn stukken beter! Chrome Experiments

  21. Loopt perfect op m’n 3GS …

  22. Wat een flauwe demo op m’n iPhone
    Laat toch de gebruiker kiezen met een plugin.

  23. werkt suoer op mijn 3G en ook op mijn ipad wifi 32gb http://www.youtube.com/watch?v=H4N0xJlG7uo

  24. Gister toevallig ook wat wezen zoeken naar HTML5 kwam ook erg leuke dingen tegen:

    First person shooter

  25. @Jeroen R

    zeer leuk, vooral op een iPhone:

    Use the arrow keys to walk around the map. Space bar = jump. B = Shoot.

  26. @Roel: Nou nee, daar heb je niet helemaal gelijk in. In feite is HTML 5 een behoorlijk zooitje qua browserondersteuning. Zie dit overzicht: http://www.findmebyip.com/litmus/#target-selector Het is niet voor niets dat Apple die demo’s alleen toegankelijk maakt voor Safari. De vr-demo kan niet eens door Safari MacOSX 10.5.8 gezien worden.

    Feitelijk is het met HTML na al die jaren nog steeds een nachtmerrie voor ontwikkelaars. Bekijk je iets in de ene browser, dan blijkt het in de andere er totaal anders uit te zien. En juist dat is de reden waarom Flash zo populair is geworden. Dat hele ‘standaard’-geouwehoer is je reinste flauwekul zolang al die browserboeren niet op één lijn zitten. En dat zitten ze na al die jaren nog steeds niet.

    Wie besluit om een website met HTML 5 te gaan ontwikkelen moet rekening houden met al die mensen die een browser gebruiken die geen HTML 5 ondersteunen en dan ook nog eens in de gaten houden welke features van HTML 5 wel en niet gebruikt worden. Hoe je het ook keert of draait: wie een aantrekkelijke multimediale website wil bouwen die voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk is, kan veel beter Flash (97% van gebruikers en veel meer mogelijkheden) gebruiken dan HTML5 (±45% van de gebruikers en zeer beperkte mogelijkheden, ongeveer hetzelfde als Flash 6 al sinds 2002 mogelijk maakt)

  27. Nee, het is geen Apple Verkooppraatje, maar het is dat alleen FireFox en Safari dit ondersteunen.

  28. hm.. op m’n iphone 3G speelt het filmpje van die demo niet in de brouwser hoor… nog net zo zinloos als voorheen dus.

  29. Draait vlekkeloos hier op de iPhone en iPad en ik kan niet anders zeggen dat het er gelikt uitziet en ik hoop dat dit een universele standaard wordt. Wij als gebruikers hebben niets aan diverse standaarden en plugins.

    Eerlijk is eerlijk.. Apple ontwikkelt als geen ander bedrijf hele mooie en gebruikersvriendelijke software.

    Tis jammer dat ze af en toe niet wat flexibeler zijn, maar dat terzijde 🙂

  30. Dit moet dus flash vervangen? Dat vind ik Oké. Maar flash zou dus de batterij leegtrekken. Nou dat doet dit ook volgens mij..

  31. Val soms echt van mijn stoel door sommige oppervlakkige reacties.

    HTML 5 is open. Het is een kwestie van tijd dat de rest van de browsers het ook gaan ondersteunen.

  32. @alchemist: We zeggen in feite hetzelfde 😛 Ik zeg ook dat nog geen 1 browser het volledig ondersteund. Maar je hebt wel gelijk. Flash is voorlopig vaak nog de betere keus.

  33. @alchemist
    kijk, daar wacht ik nu al lang op. HTML5 zal wel OK zijn maar voor de ontwikkelaar een nachtmerrie. Opnieuw gaan testen op *tig browsers met evenveel opties, nee dank u. Met Flash was, sorry is, het eindelijk mogelijk te focussen op het produkt dat door iedere gebruiker op dezelfde manier ervaren zal worden.

  34. Flash blijf ik mooier vinden. Jammer dat Apple Adobe helemaal laat vallen. Als ze nou net als Windows en Google alleen hun voorkeur uitbrengen naar HTML5 in plaats van alleen HTML5 te gaan ondersteunen.
    En wat betreft dat Safari gedoe: Jammer dat Apple zo aan z’n Safari gebruikers moet kopen. Dat zegt meer over Apple dan over dat hele HTML5/Flash gedoe.

  35. Véééél sneller dan flash (desktop)
    Op iPhone nog niet uitgeprobeerd, maar ga zkr doen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.