Reacties voor: iPhone van de zaak? Vanaf iOS 9.3 bepaalt de beheerder hoe jouw homescreen eruit ziet

Als je een iPhone van de zaak hebt, kan een beheerder vanaf iOS 9.3 veel meer bepalen. Zo kunnen apps permanent op je scherm vastgezet worden en kan voorkomen worden dat je bepaalde iOS-apps gebruikt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ben blij dat ik met mijn eigen Apple ID mijn iPhone van de zaak heb. Gewoon iculture op mijn homescreen!

  2. Ik kan wel toestel krijgen maar geen iPhone… Dus mijn eigen afdankertje wordt mijn werktelefoon met sim van de zaak. Ik bepaal dus ook zelf hoe ik mijn werk telefoon inricht en wat ik er op doe!

    Wel heeft mijn werkgever mij vanmorgen verplicht een minimaal 5 cijferige toegangscode te nemen (kan niet meer verkort, 4 cijferig) dit heeft volgens mij te maken met de instellingen van mijn zakelijk mailaccount.

    Heeft iemand anders dit ook en kan iemand daar wat meer over vertellen?

  3. @Leander: Klopt. Dit kan afgedwongen worden door de Exchange ActiveSync policy of door een Mobile Device Management tool.

  4. Jammer dat het alleen met osx te doen is, zou dit wel willen om zo bepaalde apps restrikties of totaal te blokkeren voor de kids.

  5. Hebben meer mensen last vlak voordat er nieuwe updates komen de batterij sneller gaat?
    Ik haal hem altijd van de lader rond dezelfde tijd doe bijna elke dag hetzelfde en weer dezelfde tijd aan de lader kom nooit lager dan 60% nu 6 uur vroeger staat ie al op 40%??

  6. @Henk: Doe dat gewoon niet. Je kinderen zijn zelf verstandig genoeg om te bepalen wat ze wel of niet doen. Als jij ze restricties op gaat leggen, wordt de sfeer niet beter en de dingen waar ze naar op zoek zijn vinden ze elders wel.

  7. Origineel geplaatst door Pieter
    Doe dat gewoon niet. Je kinderen zijn zelf verstandig genoeg om te bepalen wat ze wel of niet doen. Als jij ze restricties op gaat leggen, wordt de sfeer niet beter en de dingen waar ze naar op zoek zijn vinden ze elders wel.

    Ik wil niet dat ze mijn (zakelijke) mails lezen of berichten, terwijl ze even een spelletje op doen of youtube/netflix kijken. Dus daar moet Apple ook mee verder uitwerken, voor gezamenlijke iOS apparaten binnen gezinnen.

  8. Apple, apple, apple, waarom? Zo kan ik niks meer doen met mn ipad op school .😔

  9. @timm:

    Daar zeg je het nu zelf: jouw iPad: Als je daadwerkelijk jouw iPad is, heb je niets te vrezen. Als het de iPad van school is, die jij mag gebruiken, dan is het toch logisch dat school bepaalde zaken blokkeert?

    Mijn telefoon van de zaak zit ook helemaal dicht. Dus heb ikzelf een iPhone gekocht die ik privé gebruik.

  10. Niet meer dan normaal MDM.
    Binnen een bedrijf ben je niet verantwoordelijk voor de mobiel maar zijn de ITers dat, dit zijn gewoon werkplek policys die je ook op je computer hebt.

  11. @Flieps:
    Idd mijn iPad, maar school gaat er een profiel op installeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.