Reacties voor: Begin 2016 goed met een opgeruimde iPhone in 10 stappen

Begin 2016 goed met een opgeruimde iPhone! In 10 stappen ruim je je iPhone op, zorg je dat notificaties je niet langer lastigvallen, vergroot je databundel en meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Handig lijstje, altijd welkom! Alleen één puntje: tweestapsverificatie van Apple…

    Verschrikkelijk! Wij met ons gezinsaccount hebben het intussen allemaal weer verwijderd. Probleem is dat Apple zelden de verificatiecodes doorstuurt. Hoeveel apparaten je ook ‘veilig verklaart’ of via sms laat ontvangen, 9 van de 10 keer verstuurt Apple de verificatiecodes niet is onze ervaring. Dus uit pure frustratie de tweestapsverificatie maar weer verwijderd en ouderwets met beveiligingszinnen/-woorden in de weer. Hebben meer appelaars hier last van?

  2. Wat een leuk artikel! Ik probeer het hele jaar door mijn iPhone netjes te houden (net als mijn overige spullen btw) en beleef daar zeker lol mee/van. Maar het is altijd goed om een momentje te nemen en alles eens goed langs te lopen. De uitdaging voor mij is hier om niet te veel weg te doen. Verreweg de meeste apps gebruik ik eigenlijk zelden maar ze zijn toch handig voor juist op dat moment. Een voorbeeld hiervan is de app om een foto van een id-bewijs te maken met een watermerk er door heen en een geblurred bsn-nummer zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Als ik deze app 1 keer per jaar gebruik is het veel maar toch!

    Ik denk dat als je met of zonder het fantastische 1Password wachtwoorden hebt van 12 (of meer) willekeurige tekens veranderen niet nodig is. Al is de genoemde hack wel weer leuk! Misschien als hoofdwachtwoord dan.

    De bijbehorende app van opslagdiensten vind ik ook erg belangrijk. Ik ben onlangs overgestapt van Dropbox naar Drive omdat Drive op de iPhone veel makkelijker upload. Als ik wat afbeeldingen uit mijn fotobibliotheek op Dropbox wilde zetten via het deelmenu dan kon dat maar met 1 item tegelijk. Drive heeft dat veel beter voor elkaar. Daarmee kan je de geselecteerde afbeeldingen in 1 keer uploaden. Het zou helemaal mooi zijn als ik mijn Timecapsule hiervoor zou kunnen gebruiken ipv de onlinediensten maar helaas…

  3. Nuttig artikel. Ook ik ruim mijn telefoon, tablet en computer regelmatig op, verwijder cookies, etc.
    Het is ook een goed idee om wat meer aandacht te schenken aan Europese apps en diensten. Een veilige opslagdienst uit Zwitserland/Hongarije: Tresorit. Een goede password app: SecureSafe, Zwitsers.
    Nederlandse weer apps: Het Weer in Nederland HD en Wild Weather. Uitstekende Zweedse reken app: Tydlig, vooral fijn op de ipad. Enz.

    En Telegram, daarover zijn wij heel tevreden, maar hoe krijg je anderen zover om over te stappen?

  4. Ik mis Battery doctor om je cache regelmatig leeg te halen zonder je iPhone opnieuw op te hoeven starten. Dit levert de nodige MB’s en soms zelfs een GB op als je veel apps gebruikt. De app haalt ook je werkgeheugen leeg en waarschuwt als je veel in gebruik hebt.

  5. @ Paz: Als ik battery doctor app opvraag dan geeft deze aan dat je je batterijduur kan verlengen. Over cache niets gelezen. Nou zal ik wel weer eens iets verkeerd begrijpen maar welke app moet ik eigenlijk gebruiken?

  6. @Natascha: Nee, sorry. Dit herken ik geheel niet. Ik ontvang altijd netjes de code.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.