Reacties voor: Bedrijfsleven omarmt iPad: gadget behoort al tot vaste uitrusting

De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal meldt dat de iPad uitermate populair is in het bedrijfsleven.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Sinds ik mijn iPad 3G heb, gebruik ik hem best voor voor mijn werk. Moet wel zeggen dat het puue voor mezelf is, anders zou mijn baas het natuurlijk moeten betalen.

    Overigens beginnen collega’s ook in te zien dat het zeker wel compacter is dan een laptop overal te sjouwen. Met iWork erop kom je al snel in de buurt bij eenlaptop/netbook. Alles gaat ook even net iets sneller.

  2. Ik vind toch wel dat een kleine kanttekening moet worden geplaatst bij dit soort uitspraken:

    De iPad is goedkoper dan een hoop laptops, niet veel laptops. Laptops zijn al verkrijgbaar vanaf 300 euro. Inderdaad, dan heb je niet veel, maar de flexibiliteit van de iPad – verder kijkend dan iWork – is ook niet beter dan die laptopjes.

    Uiteindelijk blijft dus het feit dat mensen bij een ‘laptop’ van Apple liever concessies maken, dan bij de aankoop van een goedkope laptop… En DAAR lopen de vergelijking meestal scheef.

  3. welke concessies ? Ik begin de mijne ook meer en meer voor het werk te gebruiken (ja prive aangekocht). Maar voor het invullen van mijn werkbons, is die ipad een stuk sneller dan mijn dell laptop (die meer dan 300 euro gekost heeft). Laptopje open doen, windows laten booten, via vodaphone een connectie met het internet laten maken, webpagina open doen, en gegevens beginnen invullen. Met mijn ipad zijn de gegevens reeds ingevuld, voor ik op mijn laptop nog maar mijn vodaphone software gestart heb, om mijn 3g connectie te maken 🙂

  4. Wij hebben er 1 gekocht op het werk om mee te testen. Maar we zijn nog erg zoekende hoe we hem goed in kunnen zetten. Ons doel is om vertegenwoordigers op pad te sturen met het apparaat (iPad is dus voor onderweg), en dat ze hun thuiscomputer gaan gebruiken met een vorm van Server Based computing om thuis applicaties te draaien die het niet lekker doen op de iPad. Iemand handige links naar site met ideeen of praktijk cases van bedrijven die de iPad al inzetten?

  5. ben een weekje naar Philadelphia geweest en heb er gesproken met de manager van het Sofitel-hotel en hij wist te vertellen dat men in de Sofitelketen in de loop van het najaar ook iPads gaat testen.

    Niet onmiddellijk voor eigen gebruik, maar ze willen ze ter beschikking stellen van zakenmensen die in het hotel logeren…

  6. @DennisU: Ook die andere laptop zijn een compromis tussen verschillende factoren. De iPad is een geheel aan keuzes, niet slechts een som van features. Afhankelijk van je behoeften of wensen past de iPad hier goed bij of niet; evenzo voor de een of andere laptop. Het is letterlijk appels met peren vergelijken: de verschillen/overeenkomsten zijn irrelevant is als je eigenlijk een banaan wilt.

  7. Ik gebruik de iPad ook voor mijn werk, vind het revolutionair! Alle kleinere klusjes kan ik onderweg afhandelen, laptop gebruik ik nauwelijks nog, en op de desktop doe ik alleen de grotere computerklussen. Dat werkt geconcentreerd, want bijv mail doe ik dan niet open.
    In mijn werk is de computer ondersteuning, geen hoofdactiviteit, en dat geldt natuurlijk voor heel veel mensen. Het zou me niet verbazen als de iPad voor computergebruikers als ik een grootse toekomst heeft.

  8. Remote login op mijn eigen werkplek, werkt perfect via logmein. Ik zit zelf in de IT, en ik zie er zeker een toekomst in. Heb ook niet voor niets de 3G versie genomen met 32GB. iPad is niet hemaakt voor alleen thuis, maar hoort ook gewoon onderweg of buiten gebruikt te worden. Ik zou werkelijk niks hebben aan alleen de Wifi versie!!

  9. Gebruik ‘m vooral zakelijk (en veel mensen binnen mijn bedrijf), werkt prima met nog wel wat verbeterpunten (kunnen toevoegen van mail attachments, mailfolder beheer, etc.
    Al met al best tevreden. En oh ja je kunt er ook fantastisch mee gamen.

  10. Hoezo zou de iPad €829,- kosten?
    De 64GBWiFi+3G is €799,-

  11. Origineel geplaatst door Raoul
    Remote login op mijn eigen werkplek, werkt perfect via logmein. Ik zit zelf in de IT, en ik zie er zeker een toekomst in. Heb ook niet voor niets de 3G versie genomen met 32GB. iPad is niet hemaakt voor alleen thuis, maar hoort ook gewoon onderweg of buiten gebruikt te worden. Ik zou werkelijk niks hebben aan alleen de Wifi versie!!

    Alleen Wifi lijkt me ook meer voor consumenten. Werkt prima en lekker snel thuis. Voor onderweg voldoet de iPhone.

    Maar icm 3G lijkt het me voor veel beroepen een nuttige tool.

  12. WiFi alleen voor consumenten is natuurlijk onzin.

    De meeste hebben al een telefoon van de zaak, dus ook in veel gevallen internet op de mobiel. Portable hotspot en hoppa, altijd je WiFi Hotspot in je zak. En weer €100.- bespaart aan een 3g module.

    Ik vind die 3g module juist belachelijk, ja hoor sluit maar weer vrolijk een abonnement bij een provider af voor internet. Je betaald toch al voor internet op je telefoon….

  13. Ik vind het echt een geweldig apparaat en gebruik hem best veel maar als er een andere tablet komt waarmee ik gewoon netwerkmappen kan benaderen bij klanten, zelf kan beslissen in welk formaat een foto erop gezet wordt en het touchscreen en de batterijduur hetzelfde zijn ga ik de Ipad zakelijk niet meer gebruiken. Het probleem is wel dat ik nog niet veel langs zie komen wat aan die eisen voldoet.

    En Apple moet gaan beseffen dat een tablet geen telefoon is…

    Ik hang ook echt de vlag uit als ik Itunes niet meer hoef te gebruiken. Wat een ramp is dat met 60 GB vol op de Ipad en bijna 32 GB op een Iphone.

  14. De e-mail en agenda apps mogen nog wel een stukje uitgebreider, wil ik de iPad kunnen gebruiken voor mijn werk. Maar voor notities tijdens vergaderingen is ‘ie ideaal.

  15. Origineel geplaatst door Jack
    WiFi alleen voor consumenten is natuurlijk onzin.De meeste hebben al een telefoon van de zaak, dus ook in veel gevallen internet op de mobiel. Portable hotspot en hoppa, altijd je WiFi Hotspot in je zak. En weer €100.- bespaart aan een 3g module.Ik vind die 3g module juist belachelijk, ja hoor sluit maar weer vrolijk een abonnement bij een provider af voor internet. Je betaald toch al voor internet op je telefoon….

    Tja ok, maar kun je dit al zonder jailbreak doen? Anders zie ik grote organisaties dat nog niet doen op deze manier.

  16. @M1ch3l:

    Zonder jailbreak op de iPhone…geen idee. Zelf heb ik een nexus one daar zit het standaard op. In heel android’s FroYo is dit een standaard functionaliteit.

  17. @Jack: Behalve een 3G module heb je ook beschikking over GPS. Steeds meer apps maken daar dankbaar gebruik van.

    En een vodafone prepaid simmetje werkt er vervolgens perfect mee. Internet-bloxje erop (4,95 of 9/maand) en nog onder de oude regels van onbeperkt internet (tot 7,2mbit). En geen abonnementsverplichtingen.

    daarnaast heb ik het ook nog even geprobeerd met m’n internet via m’n telefoon. Maar die batterij gaat niet zo heel erg lang mee als ik het delen aanzet. En juist als ik buiten de deur ben, wil ik dat m’n telefoon zo lang mogelijk meegaat. De iPad 3g red het in zijn eentje makkelijk 10 uur.

    Nu kun je natuurlijk het delen van internet elke keer aan en uit zetten als je het nodig hebt, maar daar ga je je echt aan lopen ergeren. Dan is het voordeel van even snel iets opzoeken weer helemaal verdwenen.

  18. @constant: wat dacht je van spotify

  19. @Vince:
    Ja oke gps….geef is een paar apps die daar dankbaar gebruik van maken op de ipad.

    Ja tot nu toe is het met de oude regels idd van onbeperkt internet, maar ook dit gaat bij vodafone veranderen helaas. Ook voor pepaid worden namelijk binnkort de voorwaarden gewijzigd. En aangezien je daar geen abonnement heb is het accepteren of opstappen…

  20. @Jay: dat gebruik ik maar lost dat één van mijn problemen op?

  21. Laptops zijn al verkrijgbaar vanaf 300 euro. Inderdaad, dan heb je niet veel

    Ik weet niet in welke business jij werkt, maar met een laptop van 300 euro kan ik mijn werk niet doen hoor. Denk dat mijn goedkoopste bedrijfslaptop ooit toch minstens dikke 800 euro was 🙂

  22. Wat ik eigenlijk mis in de reactie is dat de ipad slecht communiceerd met een PC. In het zakelijk gebruik is dat bijzonder lastig.

  23. Zal bij ons nooit gebeuren dat we met iPads aan de gang gaan. We moeten er apparatuur op aan kunnen sluiten om data uit te kunnen lezen en daar hebben we ook software voor nodig die op de tablet gezet zal moeten kunnen worden. Wordt lastig met de iPad.
    Daarnaast moeten we ook rapportage kunnen doen en dat houdt ook veel typen in en dat wordt lastig met een virtueel toetsenbord.

  24. ziggo is voor hun monteurs aan het kijken of een ipad hun laptop en pda kan vervangen.. weet zo even niet meer waar ik dat las, volgens mij op OMT

  25. Bij mij op het werk ook de iPad op het bureau gezet. Inmiddels 5 met iPad nu 🙂 Geweldig om al je (pdf) documenten en presentaties zo snel en mooi bij je te hebben. Ze zijn er helemaal weg van dat ding. Mooi schuin in de Apple iPad booklet case ziet het er slick uit 🙂

  26. Ik was vandaag op de ons2010 offshore oil and gas beurs in stavanger, noorwegen, en ik heb op diverse stands een bedrijfspresentatie laten zien op mijn ipad. Werkt fantastisch. Mensen kijken makkelijk mee op het scherm en het werkt relaxed. Mensen houden hem graag even vast om een paar fotos te bekijken. Filmpje erbij, klaar. Veel persoonlijker als achter een laptopbwegkruipen met elkaar. Een winner op de beurs. Trekt trouwens nog steeds de nodige aandacht …. Is dat een ipad?! Wow, mag ik em even vasthouden….

  27. Ik ben er ook helemaal weg Van! Echt zo makelijk,waar ik ga en sta gaat hij ook.
    Heb alleen twee dingen: dat niet alle app’s zijn veranderd voor iPad. Komt nog wel,maar is lastig. En dat dat apple hoesje snel stof vangt dat is minder maar voor de rest is het Gé-wel-dig!

  28. Ik werk nu bijna 4 maanden met de iPad in werksituaties (ik ben organisatieadviseur) en ik ben meer dan tevreden! Alleen voor het typen van grotere documenten gebruik ik de laptop (is te lastig met de iPad) maar verder heb ik vaker mijn iPad bij me dan mijn laptop. Het scheelt me ook pakken met papier want ik print bijna geen documenten (vergaderstukken) meer omdat ze goed zijn te lezen op de iPad.

    Zonder jailbreak kan ik via een mifi (mobiele router) met simcard met de wifi-versie ook het internet op of ik maak onderweg gebruik van wifi hotspots als die er zijn.

    Verder gebruik ik sinds kort HomePipe (net zoiets als Logmein) om op afstand de bestanden van mijn thuiscomputer te kunnen benaderen/ophalen (dropbox had ik al maar dan moet je de bestanden die je nodig hebt, eerst op een externe server opslaan en dat hoeft met zo’n remote access applicatie niet).

    Ik gebruik de kaart- en route/navigatiefunctie ook vrij vaak en alhoewel ik geen GPS heb (want wifiversie), krijg ik altijd een nauwkeurige plaatsbepaling (boven verwachting).

    Kortom, voor mij is de iPad al een ‘must-have’ geworden voor mijn werk vanwege de functionaliteit (en dan heb ik het nog niet eens over het prive-gebruik).

  29. Typefout in de openingszin… “Bijna vier maand is de iPad inmiddels verkrijgbaar.” -> 4 maandEN.

    Ik ben juist zo gek op deze site en iphoneclub omdat het Nederlands tenminste fatsoenlijk gehanteerd wordt. Keep up the good work please!

  30. Vraag: weet een van de zakelijke gebruikers of er een app is waarmee een urenregistratie kan worden gevoerd ?

  31. @Fisc: Een van de betere, zo niet, de beste applicatie op dit gebied is Billings van MarketCircle.com. Zij hebben een Mac en een iPhone/iPod touch versie. Naast het urenregistratie, kan er ook nog meteen gefactureerd worden.
    De iPhone versie is ook “unmodified” op de iPad versie te gebruiken schijnt (zie link: http://www.marketcircle.com/blog/marketcircle-and-ipad/) Zelf ben ik een zeer tevreden gebruiker op de Mac en iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.