Reacties voor: Beats wilde Sonos-achtig speakersysteem maken, Apple weigerde

Beats wilde een Sonos-killer op de markt brengen: een duur draadloos speakersysteem voor het hele huis. Maar Apple zag het (nog) niet zitten en draaide het project de nek om.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Slecht nieuws? Ben heel tevreden over Deezer hoor 😉 Zie met de mogelijkheid voor offline downloaden in de deezer app, ook geen reden voor over te stappen. Beats ziet er wel mooi uit, maar bv de play:1 zijn zeer stijlvol.

  2. Sonos heeft geweldig mooie producten die uitgebreid ondersteund worden. Een brede range bestandsformaten (waaronder lossless) worden ondersteund en de kwaliteit van de supportafdeling is van zeldzame hoogte. De software wordt goed onderhouden en oudere modellen worden daarbij niet vergeten. Airplay mis ik nagenoeg niet, muziek die op je telefoon staat kan je via de Sonos App afspelen.
    Sonos knalt er bijna nooit ‘meteen’ nieuwe software in als er een nieuwe service op staat. Dat kan best een week of 2 duren (áls Apple al een API beschikbaar stelt). Dat geeft het gevoel dat ze eerst denken en dan doen. Ze doen het goed, of niet. Apple heeft de boot gemist in deze categorie. De bedrijven passen heel goed bij elkaar. Een overname zou voor de hand liggen, maar ik hoop gewoon dat Apple zijn service voor anderen open stelt en ieder zijn ding doet waar ze goed in zijn.
    Zo. Ik moest even laten weten dat ik Sonos hoog heb zitten en het artikel iets te Apple-ig vind 🙂

  3. Ik heb de Core besteld, een geluid systeem die volgens vele luisteraars en reviewers geweldig klinkt…Helaas moeten we nog wel 3 maand wachten tot levering ongeveer.

    Hij klinkt beter als Sonos volgens sommige reviews, en heeft stereo geluid overal in de kamer waar je hem neerzet.

  4. Het gebrek aan Airplay is voor mij nog steeds de hoofdreden om Sonos niet te nemen.

  5. Just get the Beolite15 Bluetooth… Klaar!

  6. Er zijn voldoende alternatieven… Natuurlijk goed voor de markt als er nieuwe producten komen. Zorgt alleen maar voor verbeteringen. Ik werkt met Harman/Kardon materiaal via Bluetooth. Werkt perfect, top geluid.

  7. @Richard: Voor mij de geluidskwaliteit icm het gebrek aan Airplay.

  8. @Kees: ik ben ook een Sonos-gebruiker. Eerst had ik Logitech, maar sinds ik Sonos heb is het helemaal top. Goed product, geweldig geluid en goede service. Sonos niks mis mee. Heb ik mijn geld wel voor over.

  9. Het zou niet verkeerd zijn als Apple zich gaat bemoeien met de kwaliteit van de Beats luidsprekers. De koptelefoons van Beats zijn best aardig maar wel overpriced (maar dat hoort een beetje bij het merk). De luisprekers van Beats zijn echt redelijk belabberd voor niet al te beste prijzen. Vind het echt niet erg om wat meer te betalen voor een echt goed product maar dat zijn niet de luidsprekers van Beats.

  10. Ik heb twee Sonos Play:5 speakers gekoppeld als groep (de ene links, de andere rechts) in de woonkamer staan. Op de rechter heb ik een Airport Express aangesloten die ik in de Airplay config ‘Sonos Airplay’ heb genoemd. De Sonos groep zelf stel ik in op ‘line-in’ en vervolgens heb ik via Airplay perfect geluid over beide speakers. Het is niet de allergoedkoopste oplossing, maar het geluid is top!

  11. Origineel geplaatst door WvB22
    Het zou niet verkeerd zijn als Apple zich gaat bemoeien met de kwaliteit van de Beats luidsprekers. De koptelefoons van Beats zijn best aardig maar wel overpriced (maar dat hoort een beetje bij het merk). De luisprekers van Beats zijn echt redelijk belabberd voor niet al te beste prijzen. Vind het echt niet erg om wat meer te betalen voor een echt goed product maar dat zijn niet de luidsprekers van Beats.

    Nou ik ben erg tevreden met mijn Beats Pill XL. Zo tevreden dat ik zelfs het risico neem ’em niet terug te sturen. Er is voor mij geen alternatief voor handen in dezelfde prijsklasse. Heb alle speakers in de Apple Store uitgeprobeerd en qua laag was de Pill echt het beste 😉

  12. Airplay via Airsonos.
    Geluidskwaliteit? Welk model van SONOS bedoel je dan? De S5 of Play:5 zet voor mij nochtans geen slechte resultaat neer…. De kleinere modellen doen het iets minder, maar zijn zeker niet slecht te noemen.

  13. Sorry maar het hele merk Beats komt op mij el cheapo en te puberachtig over om bij Apple te oassen
    Boembas – mooi als je 19 bent en daarna wird je hopelijk een keer volwassen

  14. Na vergelijken hebben wij gekozen voor draadloze speakers van Teufel. In de huiskamer de Cubes in de achterkamer ondersteund door een One s. Samen een formidabel geluid, en in onze beleving mooier dan Sonos. Je krijgt ze vanuit Berlijn toegezonden en als ze niet bevallen heb je 8 weken om ze retour te sturen.

  15. Het gebrek aan Airplay heeft mij lang tegengehouden om Sonos te kopen. Echter, na de laatste update van iTunes zijn mijn Airplay devices ineens onbetrouwbaar. Ik moet continu opnieuw verbinding maken. Wat me ook stoort is dat je met Airplay op iOS maar met 1 device tegelijk verbinding kan maken. Je bent dus altijd afhankelijke je Mac, wil je multiroom audio via Airplay. Veel vrienden van mij hebben Sonos en wat ik nu merk: Sonos werkt. Geen gezeik, kinderen kunnen er mee overweg en het is stabiel. Tenzij Apple binnen 3 maanden met een eigen systeem komt, ga ik over naar Sonos.

  16. Ben super blij met mijn Libratone set. De beste in draadloos gemak overal in huis en buiten. En airplay. Laat Apple Music maar komen

  17. Ik ben blij met mijn Raumfeld. Klasse geluidskwaliteit, Sonos pfff…

  18. Raumfeld klinkt super bij ons!

  19. Gebruik Sonos voornamelijk icm internetradio of Spotify, zal voor mij weinig veranderen.

  20. Apple zou met NAD samen moeten werken voor echt goede audiospullen. Denk zelf over Sonos connect die bestanden vanuit mijn NAS via de NAD-versterker afspeelt, maar vind geluid dan zelfs lossless minder goed dan wanneer Cd-speler (ook NAD) ze afspeelt. Er zijn ook gemodificeerde Connects te koop, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

  21. Niet slim Apple want Sonos speakersysteem is wel de toekomst. Dus ik denk dat ze wel terug krabbelen hier over.

  22. tja, wat zijn de voordelen van Airplay bij Sonos?
    Niet. Als ik 1 van de (vele) diensten op mijn Sonos afspeel dat wordt dat direct naar Sonos gestreamed, niet via mijn foon. Dat is het voordeel van Sonos …

  23. Dat laatste is niet helemaal waar. Sonos ondersteunt vanuit zichzelf geen airplay, omdat het in principe een inferieur protocol is. Er gaat veel kwaliteit verloren over airplay. Echter, als je toch airplay zou willen, kun je bijv een AirPort express (die je waarschijnlijk nu al gebruikt voor airplay) koppelen via de line-in. Het Sonos systeem zal dan ook gebruikt kunnen worden als airplay systeem; het zal via de hardware van de express werken. Als een soort extension op het Sonos systeem.

  24. Origineel geplaatst door Ome Wout
    Apple zou met NAD samen moeten werken voor echt goede audiospullen. Denk zelf over Sonos connect die bestanden vanuit mijn NAS via de NAD-versterker afspeelt, maar vind geluid dan zelfs lossless minder goed dan wanneer Cd-speler (ook NAD) ze afspeelt. Er zijn ook gemodificeerde Connects te koop, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

    De Connect is zeker een aanrader. Heb ik zelf ook aangesloten staan op m’n versterker in de woonkamer. Goede kwaliteit. En het gebruiksgemak van de oplossing (zeker multi-room) is ongeëvenaard. Bij de meeste audio speciaalzaken kun je wel een demo krijgen icm je versterker.

  25. Die prijs is echt achterlijk 750 tering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.