Reacties voor: Beats-president reageert op kritiek op Beats-koptelefoons

Beats-president Luke Wood reageert in een interview op de veelgehoorde kritiek dat de Beats-koptelefoons te veel bas laten horen. Die keuze is bewust, zegt Wood.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Qua geluid vind ik ook weinig mis met de Beats lijn. Maar de kwaliteit van de gebruikte materialen laat echt te wensen over. Een koptelefoon van €200 die ‘zomaar’ doormidden breekt? En dan valt dat natuurlijk niet onder de garantie 😅

    En dan de Beats Pill XL die uit de handel genomen is. Waar blijft het alternatief? Schimmig zaakje waarin ze meer aan damage control doen dan echt een fatsoenlijke oplossing bedenken. Ja er is een terugroepactie waar je je volledige aankoopbedrag terug krijgt, maar dat was door Apple en niet vanuit Beats zelf.

  2. Ik produceer muziek dus weet een beetje hoe geluid wel en niet moet klinken. De beats hoofdtelefoons hebben een dof geluid doordat er in de lagere frequenties 120-240hz geboost wordt.

    Sowieso is het onzin wat deze meneer zegt want speakers moeten weergeven hoe de artiest het gemixed heeft. Als de industrie meer bass wil dan moet er in de mix en mastering bass toegevoegd worden, niet op de eindversterker. Beats vervormd gewoon je muziek.

  3. @kbm_: sorry maar de geluidskwaliteit van elke beats hoofdtelefoon is voor wat het kost gewoon abominabel. Je vindt hoofdtelefoons die de helft tot 1/4de kosten die dezelfde of betere kwaliteit geluid afleveren. Voor die prijs koop je bvb makkelijk een audio technica ath-m50x of sennheiser hd 598, waarbij eender welke Beats zelfs niet in de buurt bij komen.

    Beats verkoopt gewoon geen audio-kwaliteit, maar een imago + een matige geluidskwaliteit gemaskeerd door teveel bas.

  4. @steen: Amen.

    Vroeger (ja, ben 40 ) speelde ik als tiener met de bas en treble knoppen. Vooral de bas natuurlijk, want dat klonk gewoon veel stoerder. Sommige volwassenen zijn dat nooit verleerd 😉 Tegenwoordig koopt men een beats koptelefoon.

  5. Tja wat is belangrijke: bass(smaak) of breekbaarheid van koptelefoon €250…

  6. En wat dacht je van comfort? Ik kan geen Beats koptelefoon langer dan tien minuten op mijn kop houden. Leer eens wat van Bose. Ook al heeft Bose ook geen super geluidskwaliteit voor de prijs kan ik zo’n koptelefoon wel zeven uur achter elkaar verdragen.

  7. En hoe reageert meneer op het feit dat er gewoon een hoop nutteloos metaal inzit met als enig doel om het ding zwaarder te maken om het kwalitatief beter te doen lijken?

  8. Ik snap wat hij bedoeld met dat het warmere geluid van vinyl wat minder is geworden vanaf de CD (net als digitale foto’s wat harder zijn dan vanaf een oud filmrolletje), maar dat is niet wat die koptelefoon oplost. Die Beats studio (die ik zelf ook destijds gekocht heb) is meer als een subwoofer in je oude Honda Civic…lomp, luid, diep en erg lekker op z’n tijd, maar verre van zuiver.

  9. Het is al tig keer bewezen dat de Beats koptelefonen hardwarematig helemaal niets waard zijn door de koptelefoon uit elkaar te halen. Het gaat ook echt enkel over het imago. De bas is gewoon als “masker” om nog wat pseudo-kwaliteit te creëren. Echte Apple trukjes, gaat ook grotendeels over imago (verkooprecords breken ondanks 40% winstmarge, doe dat eens na!). Maar Apple levert wel superieure producten ivm de concurrentie, wat je van Beats niet kan zeggen

  10. Natuurlijk zegt Woods dat, “wij van WcEend adviseren WcEend”, het zou pas echt nieuws zijn als hij eerlijk zou toegeven dat de producten beter kunnen. Want dat is zo namelijk.

  11. @Artey: Dat was een hoax.

  12. @Bart M: En Apple gelukkig niet 😉

    Het Is gewoon smaak afhankelijk, ik hou ook juist van het Amerikaanse in your face geluid. Dus voor mij zijn het prima dingen en hoeven ze niets aan het geluid te veranderen.

  13. Nja ik weet dat beats inderdaad materiaal in de koptelefoons doet waardoor deze zwaarder is etc. Maar ik ben heel eeg te spreken over het geluid van mijn beats koptelefoon al vind ik ze wel absurt duur. Maar sinds ik deze koptelefoon heb kan ik niet meer wennen aan simpele oordopjes kwa geluid is t vreselijk dan.

  14. Check ook even of je wel échte Beats hebt gekocht voordat je een oordeel velt.

    Er zijn neppers in omloop. Haast niet van echt te onderscheiden.

  15. Mijn Sony MDR-V700 blijft een super koptelefoon….
    Daar komen de beats goed uit 🙂

  16. Dat is de reden dat ik de v-moda m100 heb gekocht. Veel zuivere geluid en toch ook een goede bas.

  17. @Freaky: ‘tuurlijk, net als met de smaak die via je smaakpapillen loopt: eten, ook al zo’n subjectieve smaakkwestie. Sommige mensen proeven graag de smaak van de originele ingrediënten, anderen nemen genoegen met alleen de smaak van een allesoverheersend sausje 😝

  18. In principe zijn het prima koptelefoons maar een flink stuk van de prijs betaal je voor de naam (imago) en het design.
    Genoeg mensen die de look net zo ( of belangrijker) als het geluid vinden en die doen er geen slechte koop aan.

    Vind je de geluidskwaliteit het belangrijkst dan kun je beter wijken naar andere merken bijvoorbeeld AKG.

  19. Ik heb een aantal goedkope Sennheiser koptelefoons gehad toen ik nog wel eens opnames van bandjes maakte. Die koptelefoons lieten voor mij een redelijk ècht geluid horen, waardoor je ook makkelijker hoort of er iets fout is. De beats koptelefoons die ik heb geprobeerd voegden altijd vanalles toe aan de muziek (of in de goedkopere gevallen verwijderen ze zelfs iets) waardoor ik me afvroeg of ze wel respect hadden voor de muziek. Het klonk iig niet zoals de artiest bedoeld had waarschijnlijk. Dan kun je ook goedkope oordopjes aanschaffen, een equalizer aanzetten om bas toe te voegen en klaar…

  20. Heb de UR beats en is niks mis mee. Het draagcomfort en geluid is gewoon top en ze voelen heel degelijk aan

  21. Ach aan het antwoord te zien, heeft hij iig goed opgelet in de “managers”cursus …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.