Reacties voor: De nieuwste Beats-koptelefoons zijn vooral handig voor Apple-gebruikers

De drie nieuwe koptelefoons van Beats zijn gister gepresenteerd tijdens het Apple-event. De Beats Solo3 Wireless, de Powerbeats3 Wireless en de BeatsX zijn alle drie draadloos te gebruiken, dankzij de W1-chip die door Apple is ontwikkeld.
Thijs van Nieuwenhuizen -

Reacties: 18 reacties

  1. Dus de W1 chip kan zich ook aansluiten an modellen zoals de iPhone SE , 6 , 6S? Of enkel de iPhone 7(+) ?

  2. Origineel geplaatst door Jonathan
    Dus de W1 chip kan zich ook aansluiten an modellen zoals de iPhone SE , 6 , 6S? Of enkel de iPhone 7(+) ?

    Ik bedoel daarmee dus wel als die iPhones iOS 10 hebben

  3. lekker dure upgrade 3.5mm>wireless.

    BEDANKT APPLE.

  4. Jammer dat er geen update is voor de Beats Wireless Studio Over Ear.

  5. Origineel geplaatst door ice
    lekker dure upgrade 3.5mm>wireless.
    BEDANKT APPLE.

    Je kan nog steeds 3.5mm jack gebruiken met de adapter die ze zullen bijleveren.

  6. Origineel geplaatst door ice
    lekker dure upgrade 3.5mm>wireless.

    BEDANKT APPLE.

    Je krijgt een verloop erbij, anders kun je er een kopen voor €9,95 , kun je mét draad…

  7. Ik vermoed dat het bericht niet klopt en begrijp niet zo goed waarom de kop zo stellig is dat het alleen voor Apple gebruikers is. Nergens zie ik dat expliciet zo vermeld.

    Om te koppelen aan je iOS device /Mac waarbij je NIET hoeft te configureren (dus de ‘magische’ 1 tik koppeling) heb een een iCloud account nodig: de instellingen worden dan automatisch gesynchroniseerd tussen al je devices. Dat werkt bij elk device op iOS 10 of MacOS Siërra.

    Ik vermoed dat je ook gewoon ouderwets kan koppelen via Bluetooth (de manier van Apple is in weze ook Bluetooth maar dan een speciale versie voor Apple Devices). Beats werkt ook gewoon op elk ander apparaat maar dan via het ‘standaard’ Bluetooth protocol.

    Nergens staat dat de Beats koptelefoons uitsluitend met Apple apparaten werkt. Dit had echt wel expliciet vermeld geweest als dat het geval was.

  8. Origineel geplaatst door Jonathan
    Dus de W1 chip kan zich ook aansluiten an modellen zoals de iPhone SE , 6 , 6S? Of enkel de iPhone 7(+) ?

    Alle Bluetooth apparaten gok ik. Heeft niets te maken met de W1 chip. Is alleen een mooi marketing praatje voor een hele zuinige Class 1 Bluetooth chip. De nieuwe koptelefoons zijn zelfs compatible met de eerste generaties iPods, iPhones en iPads. Kortom kan niet anders dat dit een ‘doodnormale’ Bluetooth chip is verpakt in een Apple marketing sausje. Gelet op het feit dat elk Apple device eraan gekoppeld kan worden zie ik geen belemmering waarom het ook niet zou werken met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy telefoon.

  9. Het snel koppelen werkt bij de AirPods (die ook beschikt over de W1-chip) met onderstaande apparaten:

    iPhone 5 / 5c / 5s
    iPhone SE
    iPhone 6 / 6 Plus / 6s / 6s Plus
    iPhone 7 / 7 Plus

    iPad mini 2 / 3 / 4
    iPad Air / Air 2
    iPad Pro (9,7-inch / 12,9-inch)

    iPod touch 6e generatie
    Apple Watch 38mm / 42mm

    Bij deze Beats-producten staat steeds de compatibiliteit en daaruit is af te lezen dat ze ook met alle oudere modellen werken, dus vanaf de eerste generatie iPhone. Alleen zul je dat snel koppelen niet kunnen doen, want blijkbaar is de W1-chip alleen geschikt voor de Bluetooth-versies die in de nieuwere modellen zitten.

    De titel ging er eerder vanuit dat het vooral gericht was op iCloud-gebruikers met de nieuwste OS-versies, maar dat heb ik nu afgezwakt en ervan gemaakt dat het vooral ‘handig’ is voor Apple-gebruikers. Anderen moeten namelijk handmatig koppelen. iCloud en nieuwe OS-versies zijn nodig voor die snelle koppeling, maar verplicht is het niet.

  10. @Jonathan: Nou, Apple zegt “AirPods maken automatisch verbinding met al je Apple devices.”
    Dus ook MacBooks. Dus bluetooth. Misschien dat met de iPhone 7 er nog een extraspeciale audio verbinding beter dan bluetooth gebruikt word. Er waren geruchten die zoiets beweerden.

  11. Heb bij de wireless powerbeats 2 vaak problemen dat de muziek overslaat / hapert. Is deze nieuwe versie dat probleem opgelost met deze nieuwe techniek?

  12. Mij lijkt de W1 chip inderdaad een hele zuinige Bluetooth chip in combinatie met NFC voor het pairen. Dit zie je al bij veel andere wireless koptelefoons in combinatie, alleen was het tot nu toe alleen maar mogelijk om de NFC chip in een iPhone te gebruiken voor Apple Pay. Het zou nog steeds kunnen dat het NFC deel custom is waardoor het ook alleen maar werkt voor koptelefoons met W1 chips maar dan verwacht ik dat je gewoon handmatig kan koppelen via Bluetooth. Dus ook vanaf Android!

    Tot slot geloof ik niet dat ze een ander protocol tussen iOS devices en de koptelefoon gebruiken. Ook dit is gewoon Bluetooth 4 LE maar zoals hierboven al eerder is opgemerkt is de innovatie met name dat het een hele zuinige Bluetooth chip is en dat dit de eerste wireless chip is die door Apple zelf is ontwikkeld (normaal gebruiken ze chips van andere fabrikanten).

    Wat eventueel nog wel kan is dat ze een nieuwe Bluetooth audio codec hebben ontwikkeld voor hogere kwaliteit audio die alleen maar werkt in combinatie met de W1 chip. Of hopelijk ondersteunen ze nu eindelijk aptX.

    De titel van dit artikel is dan ook erg vreemd te noemen.

  13. ‘Het opvallende uiterlijk van de AirPods’…..

    Wat is er opvallend aan? Ik vond het meest opvallende juist dat er niets opvallend aan is. Het lijken gewoon EarPods met de draadjes eraf geknipt. De techniek lijkt veelbelovend, maar qua design is het toch wat lullig. Op internet circuleren ook talloze foto’s van mensen met wattenstaafjes in hun oren of zelfs opzetstukjes van electrische tandenborstels met de tekst ‘de nieuwe AirPods van Apple. Dat had beter gekund.

  14. Ik kocht een dik jaar geleden de powerbeats 2, om te sporten : hardlopen en fietsen.
    Alles geprobeerd, maar ze blijven niet in m’n oren zitten.
    Ook met het fietsen onbruikbaar: de gaatjes die erin zitten om zogezegd veilig te sporten en nog omgevingsgeluid te horen vangen wind op en je muziek is niet meer te horen.
    Wanneer je stil in de zetel zit, dan ok. Maar dit zijn echt geen goede oortjes om te sporten.

  15. Hoe zit het als je je telefoon aan je autoradio wilt koppelen en dat ook je airpods aan je telefoon is aangekoppeld.

    Kunnen ze tegelijk met elkaar werken of niet?

    Weet iemand iets ervan?

  16. Origineel geplaatst door Peter
    Mij lijkt de W1 chip inderdaad een hele zuinige Bluetooth chip in combinatie met NFC voor het pairen. Dit zie je al bij veel andere wireless koptelefoons in combinatie, alleen was het tot nu toe alleen maar mogelijk om de NFC chip in een iPhone te gebruiken voor Apple Pay. Het zou nog steeds kunnen dat het NFC deel custom is waardoor het ook alleen maar werkt voor koptelefoons met W1 chips maar dan verwacht ik dat je gewoon handmatig kan koppelen via Bluetooth. Dus ook vanaf Android!

    Tot slot geloof ik niet dat ze een ander protocol tussen iOS devices en de koptelefoon gebruiken. Ook dit is gewoon Bluetooth 4 LE maar zoals hierboven al eerder is opgemerkt is de innovatie met name dat het een hele zuinige Bluetooth chip is en dat dit de eerste wireless chip is die door Apple zelf is ontwikkeld (normaal gebruiken ze chips van andere fabrikanten).

    Wat eventueel nog wel kan is dat ze een nieuwe Bluetooth audio codec hebben ontwikkeld voor hogere kwaliteit audio die alleen maar werkt in combinatie met de W1 chip. Of hopelijk ondersteunen ze nu eindelijk aptX.

    De titel van dit artikel is dan ook erg vreemd te noemen.

    aptX kunnen we vergeten, op de Apple site kun je lezen dat een AAC codec wordt gebruikt. Dat is wel een verbetering tov het sneue SBC waarop veel koptelefoons terugvallen icm een iPhone, maar mindere kwaliteit dan aptX of ALAC (zoals AirPlay gebruikt). En zeker niet uniek, ook een Pioneer van minder dan €70 heeft bv bluetooth met AAC 😕

  17. Denk dat de snelkoppeling niets te maken heeft met NFC of de Bluetooth chip zelf. De limterende factor lijkt iOS 10 te zijn. Alleen devices die geüpgrade kunnen worden naar iOS 10 krijgen ondersteuning voor het snelle koppelen. Vandaar dat de iPhone 5 wel mee doet en de 4s niet meer. Beiden beschikten al over Bluetooth 4.0 dus dat kan geen factor van betekenis zijn. En van NFC was al helemaal nog geen sprake in die telefoons dus dat kan ook geen rol spelen. Het is naar mijn idee echt een softwarematige beperking.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.