Reacties voor: BE – LINK: surround sound iPhone-muziek in je motorhelm

Je iPhone-muziek beluisteren tijdens het motorrijden, zonder oordoppen? Het kan door de BE - LINK in je helm te hangen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik heb gepledged…. Eerst was ik naar deze aan het kijken, maar zijn een stuk duurder. Is oorspronkelijk ook een Kickstarter project.

  2. Heb mijn Sennheiser oordoppen afgegeven aan Audisafe zodat zij deze in aangemeten gehoorbescherming konden verwerken.
    In de gehoorbescherming zitten ook nog filters met een demping voor het motorrijden

  3. Als de gemiddelde debiel op een motor langs komt hoor ik de omgeving al niet eens meer en dan zit ik er nog niet eens op. Daarnaast hebben in ear oordopjes het voordeel dat (als je ze niet te hard zet) je minder geluidsdruk op je oren hebt van helmgeruis

  4. We hebben toch al jaren intercomsystemen voor in helmen, o.a. van Sena? Maken via Bluetooth verbinding met je iPhone, navigatie, etc.

    Ik begrijp niet goed wat de toegevoegde waarde van surround is. Zodra je aan het rijden bent is er zoveel windgeruis dat geluidskwaliteit niet erg relevant meer is. Zelfs in mijn relatief stille Schuberth helm vind ik stereo al een luxe ;).

  5. Precies. Ik rij al een tijd met een mooie Cardo Q3 set, waarmee ik ook contact kan maken met de rest van mijn motorrijdende gezin. Verder spraak van de navigatie, ingebouwde FM-radio en een prima Bluetooth functionaliteit om naar muziek te luisteren en te bellen (alleen als het echt nodig is). Ik heb daar geen compleet nieuwe helm voor hoeven kopen en ik heb ook niet hoeven knutselen…. In ear dopjes zijn een drama onder je helm. Je hoort geen omgevingsgeluid meer en na een paar honderd kilometer gaan je oren pijn doen.

  6. @Martijn: In-ear dopjes in doen, dat haalt het geruis geheel weg en beschermt je gehoor.

    @Coen: In-ear dopjes gaan prima in je helm. Met een Sena setje kun je dan ook nog radio of muziek horen van een redelijke kwaliteit.
    Volgens mij is surround sound een beetje veel van het goede, het meeste daarvan gaat absoluut verloren.
    En zonder oordopjes rijden is een No No voor mij, ik wil later als oud vrouwtje beslist niet doof zijn.
    Je moet natuurlijk wel de echte aangemeten dopjes nemen want de andere dingetjes zijn inderdaad een drama.

  7. Op zich aardig maar vergeet niet dat alleen in Nederland het niet verboden is om muziek in je helm te hebben. in andere EU landen is het wel verboden… Beperkt bruikbaar dus…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.