Reacties voor: BatteryLogger Plus maakt overstap van App Store naar Cydia Store (jailbreak)

BatteryLogger Pro is niet langer verkrijgbaar in de App Store. De app voor het analyseren van je iPhone-batterij is verbannen naar de Cydia Store wegens ongewenst analyseren van gegevens.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. De app logt op de achtergrond terwijl je je iPhone normaal kunt blijven gebruiken.

    Dus de app blijft nu wel op de achtergrond draaien, de App Store editie deed dat niet geloof ik. Dan gelijk de ironische vraag; zal dit niet enorm aan je batterij knagen?

  2. Heel leuk! Alleen werkt dit appje niet meer op iOS 4.3.2 met een Redsn0w rc14 jailbreak. Heb al vanaf 4 verschillende iDevices een bericht aan de ontwikkelaar gestuurd, zonder antwoord tot nu.

    Dus, niet kopen als je iOS 4.3.2 gebruikt.

  3. Hmm. Ik heb die app vanuit de app store. Maar weet iemand nog of t een gratis app was?

  4. Hmm ik heb die app vanuit de AppStore. Maar weet iemand nog of t daar gratis was? Of betaald ?

  5. plus. pro, plus pro plus plus pro??? is er ook een versie zonder pro of plus??

  6. Origineel geplaatst door Dviate
    De app logt op de achtergrond terwijl je je iPhone normaal kunt blijven gebruiken.Dus de app blijft nu wel op de achtergrond draaien, de App Store editie deed dat niet geloof ik.

    De App Store versie had enkel iOS4 backgrounding. Op een jailbroken device kun je, als je geen iOS4 hebt, gebruik maken van de Cydia app ‘backgrounder’ om alsnog altijd in de achtergrond te draaien.

    Dan gelijk de ironische vraag; zal dit niet enorm aan je batterij knagen?

    We hebben ontzettend ons best gedaan om de iOS 4 backgrounding zo zuinig mogelijk te maken 🙂

    Dat houdt in dat we de app slechts eens in de 20 minuten wakker maken voor enkele milliseconden, om waardes te controleren. De rest van de tijd slaapt de app 🙂

    Origineel geplaatst door Beaux
    plus. pro, plus pro plus plus pro??? is er ook een versie zonder pro of plus??

    Ja, maar die is op geen enkele manier vergelijkbaar met de Pro en Plus versie. De ‘lite’ versie is een test van (als ik mij goed herinner) meer dan een jaar oud. We hebben enorme vooruitgang geboekt intussen.

    Origineel geplaatst door timosha
    Heel leuk! Alleen werkt dit appje niet meer op iOS 4.3.2 met een Redsn0w rc14 jailbreak. Heb al vanaf 4 verschillende iDevices een bericht aan de ontwikkelaar gestuurd, zonder antwoord tot nu.Dus, niet kopen als je iOS 4.3.2 gebruikt.

    Normaalgesproken reageren wij op alle berichten die bugs of slecht functioneren rapporteren. We hebben alleen geen in-app reageermogelijkheid, weet je zeker dat je dezelfde app bedoeld? We zijn bereikbaar op tijs at tinkertank punt eu 🙂

  7. Je ziet bijvoorbeeld de maximale capaciteit van je batterij en een percentage dat de gezondheid aangeeft.

    Ik heb nog de pro versie van de app die in de App Store verkrijgbaar was, maar waar kan ik bovenstaande zien? Ik zie hier geen enkele optie voor onder Statistics.

  8. Ik weet meestal waarover ik praat. Het gaat om BatteryLogger Plus uit Cydia. Ik heb de rapporten verstuurd vanuit Cydia: Manage -> Packages – BatteryLogger Plus -> Author Tijs Zwinkels -> “Issues about the functionality of the package should go to the developer” -> Tijs Zwinkels .. En dan de e-mails verstuurd met de UDID’s en cydia.log + dpkgf.log

  9. Origineel geplaatst door Timosha
    Ik weet meestal waarover ik praat. Het gaat om BatteryLogger Plus uit Cydia. Ik heb de rapporten verstuurd vanuit Cydia: Manage -> Packages — BatteryLogger Plus -> Author Tijs Zwinkels -> “Issues about the functionality of the package should go to the developer” -> Tijs Zwinkels .. En dan de e-mails verstuurd met de UDID’s en cydia.log + dpkgf.log

    Beste Timosha,

    We proberen meestal snel te reageren, maar in sommige gevallen kan het tot 48 uur duren tot ik er aan toe kom. Ik denk dat ik je berichtje (2 verschillende devices van gisteren?) zojuist beantwoord heb. Bedankt voor de log files! – Laat het me vooral weten als dat niet zo is, want dan ben ik berichtjes aan het missen.

    Tot dusver is elke crash direct na het opstarten gerelateerd geweest aan problemen met userdir permissions. Het is me niet duidelijk waarom dat precies gebeurt, maar dit kan wel eens gebeuren bij jailbroken devices.

    Kan je het volgende proberen:

    – Als je SB-settings hebt, open deze. (swipe de status-bar bovenaan het scherm)
    – druk op het ‘more’ icoontje.
    – druk op de ‘exta’s’ bar.
    – druk op ‘fix user-dir permissions’.

    Tot dusver werkt dit voor iedereen, maar laat het vooral weten als dat anders is.

    Uiteraard hoeft er niemand bang te zijn om te betalen voor iets dat niet werkt; Ik zal proberen problemen zsm op te lossen. Mocht het nou echt niet lukken, dan krijg je gewoon netjes je geld terug.

  10. Origineel geplaatst door Bluevoice
    Je ziet bijvoorbeeld de maximale capaciteit van je batterij en een percentage dat de gezondheid aangeeft.Ik heb nog de pro versie van de app die in de App Store verkrijgbaar was, maar waar kan ik bovenstaande zien? Ik zie hier geen enkele optie voor onder Statistics.

    Omdat de Pro versie uit de Apple App Store gehaald is, konden we daar die functionaliteit niet meer toevoegen. Als je een jailbroken device hebt, neem dan even contact op met info at tinkertank punt eu, dan regelen we de Plus-versie met je.

    @timosha: als je je bericht gister verzonden hebt dan komen we daar nog op terug 🙂

  11. Battery apps helpen niks, zo veel mogelijk uitzetten wel. Heel je gsm uitzetten nog beter.
    Die stroommeting kan nooit correct zijn. Wel in de buurt met de perfecte berekening.

  12. Dusss een update van de appstore versie hoeven we niet te verwachten? jammer want de versie dik heb die moet je wel in je
    Multitasking bar houden wil je dat ie iets waarneemt..verder werkt de app wel prima.

  13. Hoe gemakkelijk ik geld uitgeef in de officiële App Store, zo moeilijk betaal ik voor dingen op Cydia. En dat is gewoon omdat die hele boel zo ontzettend dodgy en onbetrouwbaar is.

  14. Het was inderdaad een probleem met “user dir permissions”. Het euvel is nu opgelost dank zij een persoonlijke e-mail van de ontwikkelaars. Als Unix, Solaris en OS X gebruiker is dit probleem mij welbekend. Was even vergeten dat iOS ook Unix/BSD is.

    Nu kan ik deze app alleen maar aanraden. Zeker om de “Patterei-fetischisten” in mijn omgeving te woord te staan.

  15. Dit is de enige batterij-app die ik gebruik. Overzichtelijk en snel.

  16. Time Draining 4 hours
    Average Drain Rate 4.8% p/h

    is dat normaal, bij het gebruiken van Twitter, FB en mail checken? Want als ik mijn iPhone van de lader afhaal, staat het procent alweer op 98% na een minuut #dtv

  17. Los van het feit dat de app. Nauwkeurig werkt of niet. Ik ondervind hetzelfde fenomeen namelijk dat mijn accu aanzienlijk sneller op raakt/ leeg loopt.

  18. 40 minuten later van 100% naar 85%

    met statistics

    Average Drain Rate 8.1% p/h

  19. Ik heb ook de Pro versie van de app, is er een mogelijkheid om de functies van de Plus versie te krijgen?

  20. Zijn er mogelijkheden om battery drainage te koppelen aan specifieke activiteiten? Met andere woorden, wat trekt hoeveel batterij.

  21. Origineel geplaatst door mark
    Zijn er mogelijkheden om battery drainage te koppelen aan specifieke activiteiten? Met andere woorden, wat trekt hoeveel batterij.

    dat zou ik ook wel graag willen weten

  22. En let op Apple komt me geniaal idee, batterijmonitoren!

  23. Op mijn iPhone heb ik een health van 85%, op de iPad 101,71%. Hoe meer ik mijn iPad gebruik hoe beter de health wordt?!

  24. Origineel geplaatst door Paul
    Hmm ik heb die app vanuit de AppStore. Maar weet iemand nog of t daar gratis was? Of betaald ?

    Ik heb het ook een tijdje geleden gedownload toen het tijdelijk gratis was…
    Het probleem was dat het niet langer dan 10 min of een kwartiertje in de achtergrond kon draaien.

  25. Origineel geplaatst door mark
    Zijn er mogelijkheden om battery drainage te koppelen aan specifieke activiteiten? Met andere woorden, wat trekt hoeveel batterij.

    Download SysInfoPlus uit Cydia dan zie je welk proces loopt te braggelen.
    Of type in MobileTerminal “top -R”, idem.
    80% van de ellende zit in Springboard als je veel mappen & apps hebt. Frequent restarten helpt.

  26. Ik heb het gekocht. Waardeloze app. Je hebt er werkelijk niets aan omdat het uitsluitend een grafiekje maakt van de batterijlading. Het zegt niets over welk proces hoeveel CPU (en dus batterij) gebruikt.

  27. @rufus – Thanks! Heb sysinfo er op gezet. Toch vraag ik me af of de ontwikkelaars niet processen kunnen linken aan de verandering van batterijverbruik. Of wordt et verbruik niet realtime getoond?

    Offtopic: Frappant om te zien dat er verscheidene apps constant op de achtergrond draaien. Bijv. Phone, mail en ipod. Is er ergens een goede recente guide te vinden met process info?

  28. @Mark
    Deze processen hoeven weinig cpu time te gebruiken (maar kunnen het wel). Er zijn er trouwens veel meer. En ook std. Unix tools (waarvan TOP er maar 1 is)
    Bovendien draait je telefoongedeelte op een aparte cpu, dat zie je niet.
    Apple moet met veel meer diagnostic tools komen, maar dat willen ze niet.
    Want dan zie je wsch. dat springboard op ios 4.3.2 nog steeds een slecht geprogrammeerde, single threaded app is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.