Reacties voor: ‘Batterijstatus en signaalindicator van mobiele telefoons klopt niet’

Volgens Dan Rutter geeft de batterij-indicator in mobiele telefoons standaard een te gunstige waarde aan. Fabrikanten en operators doen dat om te zorgen dat je vaker en langer blijft bellen.

Reacties: 13 reacties

  1. Ik houd wel van die samenzweringstheorien:
    Vorige week werd beweerd dat de storing van T-Mobile door KPN was veroorzaakt.
    Of het allemaal bewezen kan worden schijnt allemaal van later zorg te zijn – het gaat er kennelijk om dat het “toch zou kunnen”.
    Zo zou het ook kunnen dat er al lang een betere foon is dan de huidige 3G iPhone, maar dat deze versie nodig was om snel even marktaandeel te scoren.

  2. de geheime camera had dan al lang moeten ontdekt zijn door de mensen die de iphone 3G al eens uit elkaar hebben gehaald,dus die ‘verstopte’ camera geloof ik niet echt..

    Toch leuk nieuws 🙂

    Greetz,

    NeoQuex

  3. Dus wie heeft nu precies JFK vermoord? 😛
    Al die samenzweringen zijn leuk om te lezen, maar wat is nu dan de waarheid ;). Zullen we nooit weten :).

  4. Dat verhaal van die batterij zou best kunnen kloppen, voordat ik de iPhone had gebruikte ik een Nokia N73 mijn batterij was dan ongeveer 3 à 4 dagen vol en dan opeens was die bijna leeg.

  5. Geldt ook voor de benzinemeters van Volvo, Audi, Opel, BMW…
    Kwart vol -“Oh we kunnen nog wel even rijden” en jahoor kaboem – leeg.

  6. Ik draai firmware 2.0, maar dat m’n batterij in een percentage wordt weergeven, is blijkbaar nog blijven hangen uit 1.1.4, want hier zie ik hem nog steeds als nummertje… 😛

    Het zou me trouwens niks verbazen als al het bovenstaande waar is (behalve die camera dan).

  7. @ Melvin – wat betreft JFK:

    Ik vrees dat je moet zoeken bij de fam. B.
    Naast Mourad, Ali, Muhamed, Steve, Ollie en Osama wandelen er nog wel wat van die ongeleide projectielen rond.

  8. Is videoconference een hoax of ook al bevestigd door andere bronnen?

  9. ik heb soms wel eens dat mijn iPhone zegt dat ik 20% batterij heb (rood gevuld icoontje) en als ik hem dan herstart, staat het icoontje op groen

  10. @ Bacillus

    De TAS (Tmobile activatie Systeem) storing bij T-mobile is er omdat het systeem maar 240 aanvragen tegelijkertijd kan verwerken. Met de lancering van de iphone werd er in heel Nederland tegelijkertijd de eerste iphone aanvragen gedaan en bij de 240e gelijktijdige aanvraag klapt het systeem er uit. dat is een ontwerp fout waar T-mobile al van op de hoogte was voor de verkoop.

    Althans dat is ons door Tmobile verteld toen we als APR alles met de hand konden gaan lopen invullen en heen en weer faxen voor de activering van de iphones. Dat komt mij iets geloofwaardiger over dan een aanval van een KPN

    Maar de gedachte dat KPN of wie dan ook de boel saboteert is wel veel spannender :p

  11. @4saus
    Dit was toch een “gewone” storing, afgelopen vrijdag ?
    Misschien dat de strijdende mobiele sufferd (KPNbaas Scheepbouwer) die de iPhone zo nutteloos vond toch ‘n beetje heel erg jaloers was.

    http://www.marketingfacts.nl/berichten/20080726_de_strijd_om_de_mobiele_surfer_is_begonnen/

  12. lol die video is echt vreemd, het zijn gewoon spiegeltjes, soms kun je de achterkant zien en ze gebruiken dus gewoon de enige camera sie er op zit.

  13. Ik denk nog steeds dat Steve Balmer achter de crash van de TAS server zat. (draait waarschijnlijk op Windows server.)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.