Reacties voor: ‘Batterijprobleem iOS 5 gaat naar andere iPhone wanneer je backups wisselt’

Een ontwikkelaar voerde voor de site ZDNet een test uit, waaruit bleek dat het batterijprobleem meegaat wanneer je een reservekopie op een andere iPhone installeert.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Dus als je problemen hebt, en je doet een restore (geen backup terug zetten) zou het verholpen moeten zijn?

  2. Wat een geweldig verhaal!

  3. Dat zou dus moeten betekenen dat je een voorledige herstel moet doen voordat het probleem opgelost is beetje vreemd want ik had hem net binnen 2weken terug en toen geupdate en toen me iphone 4s teruggezet van de reservekopie van me iphone 4 ik denk gewoon dat het wel aan de hardware ligt maar dat apple dat niet durft te zeggen omdat ze dan weer een mislukkeling op de markt hebben gebracht

  4. Mijn zwarte 4s gaat terug naar apple omdat hij soms uitvalt, krijg een nieuwe witte van apple er voor terug. Ik had geen batterij problemen met mijn iphone, wellicht omdat ik hem als nieuwe iphone heb geïnstalleerd. Als ik nu een icloud back-up maak en deze straks op mijn nieuwe witte zet heb ik dus ook geen batterij probleem?

  5. Mijn batterijproblemen zijn opgelost. Waar ik voordien 15% verloor tijdens 1 nacht is dit nu nog 4%.
    Ik heb geen volledige restore moeten doen zoals velen aanraden.

    – Wifi uitschakelen
    – mobiele data uitschakelen
    – netwerkinstellingen resetten
    – mobiele data inschakelen
    – wifi inschakelen

  6. Origineel geplaatst door Artey86
    Mijn batterijproblemen zijn opgelost. Waar ik voordien 15% verloor tijdens 1 nacht is dit nu nog 4%. Ik heb geen volledige restore moeten doen zoals velen aanraden.- Wifi uitschakelen – mobiele data uitschakelen – netwerkinstellingen resetten – mobiele data inschakelen – wifi inschakelen

    Just did, kijken of het zo beter gaat. Laatst met 85% gaan slapen, telefoon was uitgevallen toen ik wakker werd 8 uur later 🙁

  7. Dit vermoeden bestond volgens mij al. Dus deze bescheiden test komt mij geloofwaardig over. Op mijn 4s géén backup teruggezet en ben zeer tevreden over het batterij verbruik. Nog geen 5% kwijt ‘s ochtends. (na +/- 6 uur slapen) Ook overdags tijdens veelvuldig gebruik doet hij het vele malen beter dan mijn oude iphone. Ook al mag ik die vergelijking niet maken.

    Test het uit zou ik zeggen. Gebruik evt ez2mo of ietsdergelijks voor je contacten en ga ‘s een paar dagen testen met een ‘schone iphone’

  8. Ik had op mijn iphone 4s inderdaad mijn reservekopie teruggezet toen ik hem binnen kreeg en heb ook last van het batterijprobleem. Donderdag de nieuwe update erop gezet, maar toen ging ie nog sneller leeg.

    Gisteren als nieuwe iphone ingesteld, maar heb nog steeds last van batterijprobleem. Toen heb ik naar apple gebeld, want ik heb hem gekocht in de online apple store en ik krijg een nieuwe toegestuurd. Netjes geregeld.

  9. Ik wil best een clean iphone restore uitvoeren, maar ik zou graag mijn smsjes willen bewaren… Is er een mogelijk waardoor je een clean instal doet maar wel je smsjes bewaard ofzo?

  10. Het verhaal wordt steeds mooier 😉

    Mijn ervaring is dat ik een iOS 5 back-up van een iPhone 4 naar een iPhone 4S heb gezet. Bij de iPhone 4 had ik geen enkel probleem terwijl de iPhone 4S een drama was qua batterijduur.

    Met iOS 5.0.1 is daar zeker op de iPhone 4S verbetering in gekomen in stand-by mode maar in het gebruik kan de 4S qua batterijduur nog steeds niet tippen aan mijn oude 4.

    Los van het feit of er nou wel of niet een 4S hardware probleem zou zijn denk ik achteraf dat ik beter geen backup had terug kunnen zetten van de iPhone 4 naar een iPhone 4S maar de laatste als nieuwe iPhone had moeten installeren. Echter die methode zou mij heel veel extra tijd hebben gekost.

    Wordt vervolgd….

  11. Ik heb iOS 5 op een iPad, iPhone 3GS en een iPod geinstalleerd en tot nu toe gelukkig geen problemen. Tot nu toe merk ik geen verschil met iOS 4 qua vlinderend van snelheid. Ik vind zelf dat deze net wat vlotter reageert bij bijvoorbeeld internetten.

  12. Origineel geplaatst door Artey86
    Mijn batterijproblemen zijn opgelost. Waar ik voordien 15% verloor tijdens 1 nacht is dit nu nog 4%. Ik heb geen volledige restore moeten doen zoals velen aanraden.- Wifi uitschakelen – mobiele data uitschakelen – netwerkinstellingen resetten – mobiele data inschakelen – wifi inschakelen

    Dat kan ik nog wel eens porberen. Een volledig herstel heeft bij mij iig niet geholpen. Mocht bovenstaande ook niet werken, dan probeer ik nog een keer een herstel vanuit DFU. Als zelfs dat niet helpt moet ik maar eens gaan denken aan omruilen. GrrBrrTrrill.

  13. @Joost: Dat is alleen mogelijk als je toestel een jailbreak heeft. Je kun dan alleen je SMS database bestand kopieren naar je pc, en nadat de iPhone als weer clean is, kopieer je het bestand weer terug. Dit doe ik overigens altijd wanneer ik mijn iPhone upgrade naar een nieuwe major versie.

  14. Bij mij verdween het probleem toen ik van Vodafone naar KPN wisselde op dezelfde 4S.

    Met de Vodafone sim werd het gebruik ook niet meer goed geregistreerd, als ik hem 2 uur op tafel had liggen werd er gewoon 2 uur gebruik geregistreerd en hij liep veel sneller leeg, nu met de KPN sim nergens last meer van op dezelfde 4s met dezelfde apps etc. Dit wil niet zeggen dat KPN beter is maar de combinatie van sim en 4s werkt voor mij toevalliger beter met de KPN sim. Het geregistreerde gebruik is weer normaal en de accu houdt het veel langer uit.

    Beide netwerken halen bij mij thuis binnen overigens maar 1 streepje 3G.

  15. Origineel geplaatst door Joost
    Ik wil best een clean iphone restore uitvoeren, maar ik zou graag mijn smsjes willen bewaren… Is er een mogelijk waardoor je een clean instal doet maar wel je smsjes bewaard ofzo?

    Ja dat zou ik ook graag weten, iemand een idee hiervoor?

  16. Origineel geplaatst door Marvin Dordregter
    ik denk gewoon dat het wel aan de hardware ligt maar dat apple dat niet durft te zeggen omdat ze dan weer een mislukkeling op de markt hebben gebracht

    :’) weer net zo’n mislukkeling als de verreweg best verkochte en meest winstgevende smartphone van afgelopen anderhalf jaar bedoel je…?

    Op die manier wil ik ook wel mislukkelingen, lol.

  17. Hoe moet je alle contacten op icloud zetten. Dan kan ik een restore uitvoeren op mijn 4s. Ik krijg voortaan meer last van de batterij dan eerst.

  18. Wij geen Siri, jullie geen goede batterij 😡 had je maar geen 4S moeten kopen. Hurts, doesn’t it?

  19. @Quake90: Sorry, maar dit is toch wel een van de meest kinderachtige opmerkingen die ik dit jaar gehoord heb….. Over jaloers gesproken…

  20. Ik ben min of meer geholpen met de 5.0.1 update. De telefoon was ingesteld als nieuwe iphone bij mij maar desondanks had ik wel zware batterij problemen.

  21. @Quake90: ik had hetzelfde probleem op mijn 4 na update naar ios5. Heeft er dus heus niets mee te maken.

  22. @Joost (en anderen): Maak foto van je iphone scherm met de smsjes op je scherm?

  23. ik heb ook grote batterij problemen met mijn iphone 4s, maar ik heb gisteren mijn iphone helemaal leeg laten trekken door o.a. te internetten en online radio te luisteren, om hem vervolgens de hele nacht op te laden.
    ik heb hem vanmorgen 7uur van de lading gehaald , en nu rond 16:30 met enkele korte telefoon gesprekken en wat internetten en div dingen gedaan te hebben is hij nu nog 60% vol, dit valt mij helemaal niet tegen…. hoe het verder gaat en of het de oplossing was , weet ik nog niet.
    overigens heb ik nog steeds 5.0 en heb ik de backup van mijn vorige iphone 4 (met jailbreak)terug gezet, dus ik heb geen ervaring met 5.01

  24. Origineel geplaatst door Artey86
    Mijn batterijproblemen zijn opgelost. Waar ik voordien 15% verloor tijdens 1 nacht is dit nu nog 4%.
    Ik heb geen volledige restore moeten doen zoals velen aanraden.- Wi-Fi uitschakelen
    – mobiele data uitschakelen
    – netwerkinstellingen resetten
    – mobiele data inschakelen
    – wifi inschakelen

    En telefoon volledig uitzetten?
    Ik baal ervan om functies van mijn tel uit te zetten om de bat. Duur te verlengen.
    Ik heb geen idee of het een soft of een hardware probleem is maar dit is echt ruk.

  25. @Zimmie: ALs je goed leest zie je dat Artey alles weer aanzet wat hij heeft uitgezet. Het is alleen tijdelijk voor het resetten van de netwerkinstellingen.

    Als je inderdaad de hele dag functies zou moeten in- en uitschakelen zou dat niet fijn zijn maar dat hoeft ook niet (althans, niet op de mijne). Alles staat gewoon aan (WiFi, mobile data, brightness 50%, BT, push, enkele mailaccounts, notifications, etc) en ik kom makkelijk de dag door.

  26. Vreemd dat in de media alleen wordt gesproken over batterijproblemen op de 4S. Mijn 4 werd met IOS5.0 in minder dan een werkdag leeg getrokken. Na de bugfix is het probleem volledig opgelost!

  27. Deze oplossingsmiddel gisteren al op het forum.

    Gewoon iemand zoeken zonder batterij probleem en daar de backup van terugzetten. Letop wel iOS 5. Werkt ook van iPhone 4 naar 4S

  28. Ja heb net nieuwe iphone 4 gekrege door garantie, ik update naar ios 5.0.1, ik laadde hem ‘s avonds op en om 23uur stond hij al op 30 procent! ze mogen hier echt wel iets aan doen want dit is wel heeel snel.

  29. Origineel geplaatst door Artey86
    Mijn batterijproblemen zijn opgelost. Waar ik voordien 15% verloor tijdens 1 nacht is dit nu nog 4%. Ik heb geen volledige restore moeten doen zoals velen aanraden.- Wifi uitschakelen – mobiele data uitschakelen – netwerkinstellingen resetten – mobiele data inschakelen – wifi inschakelen

    hmmm… dit lijkt zowaar geholpen te hebben… om 14:30uur deze tip uitgevoerd met 85% lading, nu, 3 uur verder en vanalles gedaan (whatsapp, wordfeud) nog 75% lading over! 5.0.1. bood geen uitkomst voor mijn 4S, maar dit lijkt op de oplossing (in mijn geval)!

  30. met elke grote firmwareupdate met een schone lei begonnen en nog nooit problemen gehad…

  31. Origineel geplaatst door Joost
    Ik wil best een clean iphone restore uitvoeren, maar ik zou graag mijn smsjes willen bewaren… Is er een mogelijk waardoor je een clean instal doet maar wel je smsjes bewaard ofzo?

    er zijn programma’s om bijv. al je sms’js te zien op je iphone (en vast wel een manier om ze te bewaren)
    bijvoorbeeld ‘PhoneView’ voor de mac

  32. Dit gaat nergens over! Nergens in al deze malade heb ik gehoord hoe groot dit verschil is met normaal batterij gebruik. En in reacties lopen die resultaten ontzettend uit elkaar. Er zal vast wel iets invloed hebben, maar ik heb ongeveer bij elk toestel en elke iOS update de verhalen van batterijproblemen meegekregen. Het gaat gewoon nergens over

  33. Afgezien van de povere batterijprestaties, heeft er hier iemand ook problemen met albumillustraties die niet verschijnen op de iPhone?

  34. Liever een batterijprobleem dan een antenneprobleem denk ik zo

  35. Als ik de telefoon volledig oplaat met usb via computer is de accu met een middag al leeg. Als ik de telefoon een nacht aan de lading stoop aan net-stroom dan kan ik er prima 7 uur actief en 22 uur niet actief mee voor uit.

    Tip: schakel zoveel mogelijk locatievoorzieningen uit !
    Wanneer je ook facebook uitschakelt scheelt ook.

  36. Ik had in het begin ook last van een snel leeglopende batterij maar nu zit ik gewoon te wachten waneer ik hem eindelijk op mag laden!! Super batterij van de 4s
    Gaat al 2 dagen mee met behoorlijk gebruik 🙂

  37. Ik zat met hetzelfde probleem bij men 4s (15% verlies op 1 nacht in standby)
    paar keer reset gedaan, batterij volledig laten leeglopen en heropladen, en paar locatiesettings uit (zoals weer en beurs..), blue ook uit,…
    resultaat:
    Gebruik: 3uur 20min
    standby: 1 dag 20uur
    nog over op de batterij: 43%
    Ik had even schrik dat het aan de batterij zelf zou liggen maar duidelijk gewoon software probleempje!

  38. @frank: Is dat pas na de update naar 5.0.1 ?

  39. Ik riep het in het vorige topic al. Het terug zetten van een icloud backup van een oude iPhone veroorzaakt het. Mijn iphone 4S batterij was in ongeveer 5 à 6 uur in vliegtuig modus volledig leeg, na een herstel en een schone installatie gaat het stukken beter. Kan er nu met veel gebruik zeker de hele dag/2 dagen mee doen

  40. Ik hen net een halve week mijn iPhone 4s en hen eigenlijk geen baterij problemen

  41. @Sezgin: Ja dat was na de update en hersteld naar een nieuwe iPhone. Niet via iTunes maar ota

  42. WAT EEN ONZIN ALLEMAAL

    De helft van de iphone gebruikers hier weet niet eens normaal om te gaan met een iPHONE,, als je vanaf dat je je nieuwe iphone binnen hebt, hem gewoon eens helemaal leeg laat lopen, en Dan vervolgens wanneer hij echt helemaal op is dat hij zich zelf uitschakelt weer oplaait via je stopcontact (netstroom) en NIET via de usb via je pc, want dan gaat hij sowieso minder lang mee, en ook gewoon er aan laat zitten tot hij 100 procent is, en dan er afkoppelt, is er niks aan de hand,,
    update naar 5.0.1
    zet de dingen uit wat aangegeven word op deze website

    Een verse instal is altijd beter , Maar ik heb zelf gewoon een reserve kopie van mijn iphone 4 gebruikt via icloud en het werkt perfect,Heb mijn iphone 4s eergisternacht opgelaaien heb er nu 2 dagen mee gedaan, en vandaag bij 12 procent rond 18:00 weer aan de laaier gedaan,
    Ook een tip, instaleer ook alleen de dingen die je echt gebruikt op je iphone en installeer niet al die rotzooi apps waar je niks aan hebt,, SUCCES

  43. Door de nieuwe chip in op de iPhone 4s is de batterij kleiner. Deze nieuwe chip is groter. Neemt meer plaats. Toch

  44. Dit is zever! Heb een iphone 4s gehad, aangekocht bij releasedag met batterijprobleem! 1 week nadien heb ik een backup gemaakt en verkocht. Een paar dagen later had ik een nieuwe 4s, backup teruggezet en met deze 4s heb ik totaal geen problemen qua batterij! Volgens mij is het een hardwareprobleem, kan niet anders!

  45. Origineel geplaatst door frank
    Ik had in het begin ook last van een snel leeglopende batterij maar nu zit ik gewoon te wachten waneer ik hem eindelijk op mag laden!! Super batterij van de 4s Gaat al 2 dagen mee met behoorlijk gebruik

    Idem hier, eerste Iphone 4s) en ben er zeer tevreden van gaat langer mee dan mijn vorige android-dingetje…

  46. @Devi: Hoe kun je dit zeggen? Apple zelf concludeert en erkend problemen en jij beweert dit……..!! Er zijn problemen dat is zeker en het komt ook goed dus geduld is een langere batterij duur.

  47. misschien maar wachten op deze batterijen….

  48. had eerst update gedaan naar 5.01 via opta zonder resultaat, gisteren volledig herstel gedaan als nieuwe iphone zonder reservekopie terug te zetten.
    gisteren om 22:45 uur 100% vol vanochtend om 6:30uur
    al 21% kwijt in standby tijd
    vandaag amper gebruikt 2 telefoongespekken en kwartiertje internetten nu 21:00 uur compleet leeg
    zaar drama en zeer slecht van apple voor zo’n dure telefoon

  49. Voor mij nu geen batterij problemen meer, heb mijn 4s gisteren omgeruild voor een nieuwe, leve de 14 dagen Phonehouse omruilgarantie, nu helemaal geen problemen meer! had alles geprobeerd maar batterij bleef leeg lopen!

  50. Ik heb een 16gb Black en heb mijn backup van mijn 3GS hierop geïnstalleerd. Ik heb totaal GEEN problemen met mijn batterij. In tegendeel! Ik ben gelukkig!

  51. Ik ben dit tijdverdrijf zo zat.
    Iedereen zit hier anno 2011 met een processor waarmee je de complete Shell-personeelsadministratie in een seconde kan doen.
    Apple, het grootste miljardenbedrijf ter wereld weet nog niet eens een simpel Unix-tooltje te verzinnen zodat je direct ziet welk proces nu zoveel processortijd kost.
    Ooit van field-tests gehoord…?
    Snurk zacht, Cupertino.

  52. Gelukkig ben ik niet de enige… Toch jammer dat ook dit model net als de voorgaande 4 uitloopt op een flop van eenvoudige basisfunctionaliteit…

  53. Dan stuur je hem toch terug

    Ik heb mijne vrijdag binnen gekregen alleen kwam ik er achter dat mijn trilmotor zoon raar geluidje maakt (Rattle sound)

    Meteen gebeld, werd gister terug gebeld en krijg een vervangend toestel, kreeg toen straks een mail dat hij al verzonden is , en hij komt morgen binnen, En heb het oude toestel nog in gebruik die van de week word opgehaald, Zit dus geen een dag zonder iPhone

    Ben blij met deze top service van Apple , En het word echt wel verholpen

    Apple the best voor mij

  54. Hier sinds de update van ios5 geen problemen met de accuduur van de iphone 4 !!

    Sinds de update naar 5.0.1 is de accuduur drastisch afgenomen……. Dus baal van die update….

  55. Waar ik niemand over hoor (misschien dat ik de enige ben?).
    Is dat sinds de update wanneer ik s’avonds voor het slapen gaan mijn iphone op sluimer zet, staat s’ochtends mijn geluid minimaal zodat ik de wekker niet meer hoor.
    Heel irritant !!!

  56. Gebruik 1uur, 1 minuut
    Stand-by 1 uur, 36 minuten
    Batterij nog 88%

    en mooiste van alles is, dat er niets openstaat en ik de 4s alleen 5 minuten heb gebruikt om nu.nl te checken.
    Dus blijkbaar is de 4s wel ergens mee bezig… alleen de vraag is wat.

    Batterij reeds leeg laten lopen (2x)
    4S hersteld zonder backup terug te zetten.
    4S hersteld met backup terug zetten.
    Locatie voorzieningen etc afgesteld op laag verbruik.
    Werk nog wel met oude sim… deze ga ik vanmiddag vervangen en dan heb ik alles geprobeerd.
    Tot nu toe GEEN verbetering!!! Als dat blijft geloof ik niet in software fout maar lijkt het mij een hardware probleem!

  57. Heb een 4G en had geen last van batterijproblemen na installatie van IOS 5. Na de update met 5.0.1 echter WEL….! Is dit herkenbaar?

  58. Bij mij lijkt het volgende (wat ik hier en daar al gelezen heb) te helpen (heb een 4s),
    – wifi uitschakelen
    – mobiele data uitschakelen
    – herstel netwerkinstellingen
    – daarna mobiele data weer aanzetten
    – als laatste wifi weer aanzetten

    Daarna batterij helemaal naar 0% misbruiken en dan volledig opladen met batterydoctor pro!! Dit een paar keer herhalen!

    Laat even wat weten als dit werkt.

  59. Ik heb ook de netwerk reset gedaan bij mijn 4S gisteren, zoals eerder bij de comments geschreven, dit lijkt bij mij de boel gefixed te hebben. Hij loopt aanzienlijk minder snel leeg. (systeem locatie diensten had ik al eerder uitgezet, maar hielp niet echt veel)

  60. Origineel geplaatst door toon
    Bij mij lijkt het volgende (wat ik hier en daar al gelezen heb) te helpen (heb een 4s),- wifi uitschakelen- mobiele data uitschakelen- herstel netwerkinstellingen- daarna mobiele data weer aanzetten- als laatste wifi weer aanzettenDaarna batterij helemaal naar 0% misbruiken en dan volledig opladen met batterydoctor pro!! Dit een paar keer herhalen!Laat even wat weten als dit werkt.

    Wifi zet zichzelf direct aan op het moment dat je netwerk instelling hebt hersteld. Dus lastig als laatste aan te zetten.

  61. Ik denk idd dat verhaal waar is. Ik heb 2 losse iphone4s gekocht en ik merk idd verschil tussen een backup overzetten en een clean begin.
    Ik ben van mijn iphone 4 naar 4S gegaan en de 2e iphone die heb ik aan mijn vriendin gegeven die kwam van een Blackberry.
    Ik had mijn oude backup overgezet en merkte dat mijn batterij idd heel snel leeg ging in vergelijking met de iphone4s van mn vriendin, zij kwam van blackberry en had geen backup oftewel zij begon dus CLEAN.

    En waar zij bijna 2/3 dagen met haar telefoon doet red ik 1 dag niet eens en dat na een nacht in de lader te hebben gehangen. En zij is nog intensiever met haar iphone dan ik want voor haar is alles nieuw want dit is haar eerste iphone, ze download dan ook alle apps die ze maar leuk denkt te vinden en speelt er de hele dag mee.. Ik daarentegen heb al een iphone sinds de 1e iphone2G en whatsapp/iMessage eigenlijk alleen maar..

    Maar goed afgelopen maandagochtend deed mijn internet t “opeens” niet meer op mijn en mijn vriendin haar iphone (mobiele data) en we hebben allebei vodafone dus ik vodafone gebeld en zij kwamen met:
    – mobiele data uitschakelen
    – netwerkinstellingen resetten
    – mobiele data inschakelen
    – wifi inschakelen
    en sinds ik dat heb gedaan red ik ook bijna 2/3 dagen.. dus ik denk zeker dat dit iets is om uit te proberen..
    EN even voor de duidelijkheid, ik heb dus GEEN restore gedaan of iets maar alleen die instellingen gereset.

  62. Mijn batterijprobemen op Iphone 4 na update naar iOS 5.0.1 zijn verholpen door de accu helemaal leeg te laten lopen, hierna volledig opladen en daarna deed hij het weer als vanouds!

  63. Ik heb ook de vier stappen gedaan zoals hierboven staat en hoppa!!! Batterij gaat nu 2 dagen mee! Helemaal top dus.

  64. Ik wil er wel even bijzeggen dat die fix blijkbaar af en toe moet herhaald worden. Het werkt hier een tijd en dan gaat het ineens terug snel met de batterij, fix herhalen en we zijn weer even vertrokken…

  65. Origineel geplaatst door sert10
    Ooit van field-tests gehoord…? Snurk zacht, Cupertino.

    Je activeert Field Test Mode door het volgende in je telefoonapplicatie in te voeren: *3001#12345#*

  66. Ik heb echt een ander probleen met mijn batterij
    Hij laadt niet op, helemaal niet, alleen als hij uitstaat is toch oook raar .
    Ikmoet hem helaas terug gaan sturen denk ik
    Ook als ik hem aan de computer hang herkent mijn comp de usb niet het apparaat , erg vervelend , heb ik hem eindelijk moet hij weer terug !

  67. Origineel geplaatst door Rudra
    dus ik denk zeker dat dit iets is om uit te proberen.. EN even voor de duidelijkheid, ik heb dus GEEN restore gedaan of iets maar alleen die instellingen gereset.

    Maar hoe reaset je ze? zet je ze alleen uit en aan of doe je ook ergens een reset?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.