Reacties voor: Batterijpercentage zichtbaar maken in iPhone OS 3.0

In iPhone OS 3.0 kun je het batterijpercentage zichtbaar maken in de statusbalk. Je moet hiervoor wel een plist-bestand overschrijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ik zie niet echt het belang hiervan in als je je realiseert dat jailbroken toestellen allaaang via (volgens mij)extended preferences een percentage getal konden krijgen ipv het batt. icoontje….

  2. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar als ik op mijn batterij icoontje klik komt er automatisch een percentage ipv een icoontje… Heb ik geen reboot voor nodig…

  3. na 3.0 zal de lailbreak toch wel verdwenen zijn en moet gewacht worden op een nieuwe jailbreak, of zijn er geluiden dat de jailbreak gehandhaaft blijft na firmwareupdate?

  4. Volgens mij gaat het over Os 3.0 en niet 2.1.1 ?

    Kan en mij liggen hoor maar wel cool als het standaart word !!

  5. @Bart:
    Waarschijnlijk heb je Bossprefs geïnstalleerd.

  6. Via sbsettings is numeric battery al lang beschikbaar. Niks nieuws dus.

  7. @F_riso: inderdaad, heb ik ook gedaan, eitje 😀

  8. Origineel geplaatst door Farid
    Ik zie niet echt het belang hiervan in als je je realiseert dat jailbroken toestellen allaaang via (volgens mij)extended preferences een percentage getal konden krijgen ipv het batt. icoontje….

    Zie je het belang als je je wellicht bedenkt dat een heleboel mensen geen jailbreak willen?
    En dat alles wat 0.3 nieuw zal bieden, nieuw zal zijn tov de huidoge firmware zonder jailbreak?

    Jailbreak heeft hier allemaal niets mee te maken!

  9. Niks voor mij, dan ga ik daar constant op letten…

  10. @ Gonny: volgens mij zijn een aantal van die eerdere screenshots met 3.0 gewoon iPhones die eerder jailbroken waren. Er staat dan nog het % op vanuit SBsettings of Mario, heb ik ook al eens gehad als ik update deed van 2.0 naar 2.1 etc.

    Het artikel zelf gaat trouwens over hoe je bij een jailbroken 3.0 dit % erin zet. Vertaal maar eens wat er nodig is (requisiti): “Un iPhone con firmware 3.0 Jailbroken”.

  11. De link naar het plist-bestand ontbreekt in het bericht.

  12. @Bart, dit is onderdeel van Bossprefs, ik heb het ook..

  13. Is een hack, mag ze hier niet posten, even doorklikken naar iSpazio artikel…

    Origineel geplaatst door Marco
    De link naar het plist-bestand ontbreekt in het bericht.

  14. Leuk, maar ik wacht wel tot 3.0.
    Wel broodnodig:)!

  15. Je moet toch Jailbreaken om SSH te gebruiken?

    Kan dit ook zonder Jailbreak?

  16. Inderdaad dit is voor een gejailbreakte 3.0. Zie Italiaanse artikel zelf. Maar Gonny heeft mijn eerdere commentaar nog niet gelezen blijkbaar 😉

    Origineel geplaatst door heeeuhhg??
    Je moet toch Jailbreaken om SSH te gebruiken?
    Kan dit ook zonder Jailbreak?

  17. Origineel geplaatst door iPieter
    Inderdaad dit is voor een gejailbreakte 3.0. Zie Italiaanse artikel zelf. Maar Gonny heeft mijn eerdere commentaar nog niet gelezen blijkbaar Origineel geplaatst door heeeuhhg??Je moet toch Jailbreaken om SSH te gebruiken?Kan dit ook zonder Jailbreak?

    Zou zonder jailbreak ook moeten kunnen als je hebt inpakt in een ipcc file en dan de payload via itunes update draaien.

  18. @iPieter: OK, blijkbaar is er verwarring. Het enige wat ik nu in het artikel heb gewijzigd is het toevoegen van het linkje naar het plist-bestand, dat inderdaad ontbrak.

    Ik snap niet zo goed waar de verwarring vandaan komt: in de titel EN in de tekst staat dat het voor 3.0 is en dat je er een jailbreak voor nodig hebt. Dus ik weet niet waar Sander Jansen dan 2.2.1 vandaan haalt? Dat staat niet in de tekst. Er staat ook niet: “voor alle iPhones” maar voor iPhone OS 3.0. Duidelijk toch?

    Ik wilde alleen maar even een leuke tip doorgeven die ik op iSpazio had gezien. Als ik dat tot één regel tekst had beperkt, waren er mensen geweest die het Italiaans niet kunnen lezen en vastlopen, vandaar dat ik in het kort de instructie in het Nederlands heb vertaald. Dat het al lang mogelijk is met SBSettings weet ik, en dat er eventueel mensen al 3.0 hebben in combinatie met SBSettings weet ik ook, maar ik wilde het niet ingewikkelder maken dan het (blijkbaar) nu al is.

    En wat de verwarring wel/niet jailbreak betreft. Dit is zoals ik het heb begrepen: In iPhone OS 3.0 kun je je batterijpercentage laten tonen, zonder dat je daar SBSettings of iets anders voor nodig hebt. Maar die optie is nog niet standaard geactiveerd in de beta’s die nu circuleren. Om toch dat plist-bestand te kunnen aanpassen heb je een jailbreak nodig, simpelweg omdat je anders niet naar het bestandssysteem kan schrijven. Als Apple in een volgende beta een schakelaar voor dat batterijpercentage toevoegt in de instellingen, hoef je niet meer te jailbreaken. Of ze die schakelaar ook toevoegen is nog de vraag. Geen idee, maar in potentie zit ‘t erin.

  19. Blijkbaar is dit soort tips toch te ingewikkeld. Ik heb er nu een kader bij gezet met de systeemvereisten en een wat meer noob-proof verhaal ervan gemaakt.

  20. Hij kan niet lezen en schrijven. :’)

  21. Zie je het belang als je je wellicht bedenkt dat een heleboel mensen geen jailbreak willen?En dat alles wat 0.3 nieuw zal bieden, nieuw zal zijn tov de huidoge firmware zonder jailbreak?Jailbreak heeft hier allemaal niets mee te maken!

    Ja tuurlijk KAN ik het belang inzien voor mensen die m niet jailbreaken maar come on…ik vind t ook zo schandalig dat je eigenlijk ‘blij’ moet zijn met een feature waarvan ik denk poeh poeh.
    Je zou eerder moeten denken van ‘wat een gare fabrikant dat ze hier niet eerder aan gedacht hebben’….net als dat copy/paste in 3.0….zeer zeker een welkome feature! Maar om daar nou zo laaiend enhtousiast over te gaan doen alsof je er nu ineens god mag weten wat mee kunt….

  22. @Gonny, ik begreep de verwarring ook niet helemaal maar dacht van ik help een beetje 🙂 En ik vind al je (jullie) tips trouwens superleuk! Ben een trouwe pagehitter van jullie site 😉

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Blijkbaar is dit soort tips toch te ingewikkeld. Ik heb er nu een kader bij gezet met de systeemvereisten en een wat meer noob-proof verhaal ervan gemaakt.

  23. Thanks, werkt perfect op een 2G en 3G 🙂

  24. Ach, er zijn hier nou eenmaal een x aantal mensen die al te stom zijn om hun naam foutloos te schrijven en hier alleen zitten te commenten met crap.

    Ik ga het meteen installeren als ik in de buurt van een computer ben, bedankt !

  25. Origineel geplaatst door Freek
    @Bart, dit is onderdeel van Bossprefs, ik heb het ook..

    @Bas,Freek: grappig, ik heb ooit mijn iPhone kort gejailbreakt en daarna alleen maar officiële firmwares gebruikt. Deze Bossprefs instelling is altijd gebleven waardoor ik nu (met originele firmwares) het batterijtje kan laten veranderen in een percentage en vice versa door daarop te tikken.

  26. lekker dan… doordat Cydia loopt te kloten met allerlei foutmeldingen kan ik SBsettings niet installeren.. en een plist editen gaat me net boven mn pet.. dus ik dacht ik doe bovenstaand… is mn verse langverwachte unlock dus mooi eventjes naar de Filistijnen geholpen!

    edit: hij doet het alweer… half uurtje niet en nu weer wel… goed voor mn adrenalinegehalte…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.