Reacties voor: Batterij van de iPhone met ping-commando leegtrekken in 30 minuten

Bij het netwerk van T-Mobile wordt een vaste reeks IP-adressen gebruikt. Daarmee zou je met een ping-commando gericht kunnen zorgen dat de batterij van een iPhone wordt leeggetrokken, zo beweert dutchtechies.com.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Kans is klein dat dit bij je gebeurt is best klein denkik of iemand zit de hele dag achter de iphone/pc om iphones via 3G te hacken xD

  2. Ze pingen maar een eind weg.
    Kansloos als iemand daar ze lol vandaan moet halen.

  3. @Arjan: Kansloos ja.. Dat woord zocht ik!

  4. De kans lijkt klein maar ik heb al 2x gehad dat mijn batterij zomaar leeg is terwijl niks open stond en push is was.

    eergisteren nog:
    Ik zat in de auto van duitsland terug naar nederland halverwege was de batterij nog helemaal vol en tot mijn grote verbazing ging me iPhone thuis niet meer aan, wat bleek de batterij was zomaar leeg.

    Is me 2x gebeurt nu.

    Iemand zelfde ervaring?

  5. ik heb het vandaag gehad
    volle battery naar me werk.
    S’middags nog maar 5% :S

    ik heb push uitstaan
    normaal doe ik er 1,5 dag met een battery

    kansloos gebeuren

  6. @Justin2108:
    1,5 dag. Best lang ik haal 1 dag niet eens

    maar goed. Ff terug naar toppic; kansloos en ze doen maar. Ik laad hem gewoon weer op 😉

  7. Gaat iedereen hier nu melden dat/zijn haar iPhone ook eens snel leeg was?

  8. @Nigel:
    Nouja, kwestie van een scrptje dat constant de volledige t-mobile range pingt.

  9. Het leegtrekken van een batterij is financieel totaal niet aantrekkelijk dus dit zal denkik weinig voorkomen.

    Mocht het voorkomen dan zijn het kinderen die toch niks beters te doen hebben en dit blijkbaar lollig vinden.

    De grote jongens zullen eerder via gehackte iPhones hun eigen 0900-nummers bellen of smsje’s versturen waarna je aan zo’n duur sms abbonement vastzit.

  10. Origineel geplaatst door Ruben
    De kans lijkt klein maar ik heb al 2x gehad dat mijn batterij zomaar leeg is terwijl niks open stond en push is was.eergisteren nog:
    Ik zat in de auto van duitsland terug naar nederland halverwege was de batterij nog helemaal vol en tot mijn grote verbazing ging me iPhone thuis niet meer aan, wat bleek de batterij was zomaar leeg. Is me 2x gebeurt nu.Iemand zelfde ervaring?

    Wanneer je op de weg zit, zoekt je telefoon constant naar netwerken. Zeker wanneer je de grens over gaat. En daar komt bij dat je gebieden doorkruist met weinig tot geen dekking. En je telefoon blijft zenden en zoeken naar een verbinding. Het weer is ook van invloed.

  11. Ik heb 3G uitstaan wanneer ik het niet gebruik (zit meestal op een wifi netwerk)

    Neem aan dat het dan een stuk langzamer gaat mocht iemand het op mij gemunt hebben :p

  12. Is er geen ICMP block te installeren, iets wat iedere (personal) firewall heeft, zodat de ping genegeerd wordt en de cyber-pester op zoek moet naar een ander slachtoffer? Misschien via Cydia?

  13. @Marcel: Dat zullen we nog wel eens zien!! 😉 Muhahaha!!! *geinstand uit*

  14. @Erp: Had even een testje gedaan. Met 3G verbruikt ie 1% per 2 minuten en met WIFI 1% per 3 minuten :O
    Dus het gaat iets minder snel 😀

    En ben er ook achter gekomen dat als je 3G/WIFI uitzet en opnieuw aanzet krijg je een ander “data-ip”. (te zien in SBSettings)

  15. Origineel geplaatst door prale
    Het leegtrekken van een batterij is financieel totaal niet aantrekkelijk dus dit zal denkik weinig voorkomen.Mocht het voorkomen dan zijn het kinderen die toch niks beters te doen hebben en dit blijkbaar lollig vinden.De grote jongens zullen eerder via gehackte iPhones hun eigen 0900-nummers bellen of smsje’s versturen waarna je aan zo’n duur sms abbonement vastzit.

    Dit kan dan weer alleen als ssh is geïnstalleerd en het standaard wachtwoord wordt gebruitk .

  16. Is er trouwens bekend welke range het tmobile netwerk heeft?188.88.0.0 t/m 188.89.255.255 dus…

  17. mijn batterij is op zich al helemaal kaduuk..

  18. De kans is niet zo klein als je denkt! Ik heb een jailbroken 3GS en heb daar Veency op staan. Ik krijg ongeveer 1x in de 4 a 5 dagen wel een verzoek voor het delen van m’n scherm!

    Het is dus echt noodzakelijk om services niet zo maar te laten draaien en als je het doet er een goed wachtwoord op zet.

  19. @iphonefreak: tot 188.91.255.255 en 95.98.0.0 – 95.99.255.255 (na een paar keer ip vernieuwen. Denk echter wel dat ze meerdere/grotere range hebben)

  20. @Marcel:
    vergis je niet hoor maar dat is al een erg grote range..255*255*4 = 260100, en die 2e 255*255*2 = 130050
    samen is dat al 390.150 mogelijkheden. En inerdaad ik denk wel dat ze nog veel meer ranges hebben. Je mag toch wel een goede verbinding tot je beschikking hebben wil je die snel genoeg afscannen(aangezien je ook af en toe een nieuw ip krijgt etc.)

  21. Nou bij mij staat ssh altijd uit als ik het niet gebruik. Gewoon een addon installeren voor Sbsettings.

  22. Ik gebruik sowieso nooit SSH dus ik heb er geen last van… ^^

  23. euh. iemand een snel antwoord hoe ik het wachtwoord verander? u guys scare me…..

  24. @Xinchou: @gleb66:

    Lezen!

  25. Hilarisch, sommige reacties. We hebben het over een serieus DoS en diverse reactie zijn: “ze doen maar, kiddos”. Terwijl een ander toestel (Nokia E71) er geen last van heeft. Typische gevallen van buyers remose. Een DoS is gruwelijk irritant en moet opgelost worden. Klaar.

    Een packet filter kan een oplossing zijn; het is de vraag waarom deze DoS werkt. Waarschijnlijk omdat 3G altijd aan staat. De pakketjes komen hoe dan ook binnen. T-Mobile zou dat kunnen voorkomen. Je zou in theorie een packet filter aan de praat moeten kunnen krijgen (bijvoorbeeld IPF voor Mac OS X).

    Hoewel NAT ook nadelen kent is het in dit geval een voordeel. Je mag toch ook geen services draaien op een dergelijk WWAN. Mocht je dat echt willen kan dat via een reverse proxy. Bovendien zijn er veel landen die prima een paar IPv4 ranges kunnen gebruiken. Ook in Europa.

  26. Ik ben maar even gaan testen; en het klopt inderdaad. Accu is zeer snel leeg. Ook is het niet zo moeilijk om de complete internet verbinding plat te leggen. ik ping nu niet eens super veel data richting mijn iphone, maar internetten is onmogelijk. 20 vensters open die elk 65kb aan data naar mijn iphone pompen, en internetten is onmogelijk. Toch raar dat dit zo kan..

  27. Het is niet raar dat dit kan. Het is logisch en daar moeten we t-mobile dankbaar voor zijn. Zij leveren een ip verbinding zonder begrenzing op. Net als een normale nederlandse ISP. Het kenmerk van een DOS is juist de capaciteit volledig dicht te trekken. Zoals ook b.v. Brein.nl nog steeds ondervind. Je kunt hier weinig aan doen. Het beste is low profile te draaien dus niet onnodig services draaien als SSH, iPod remote stuff en VNC services als Veency. Zet Wifi en 3G uit als je het niet nodig hebt en gebruik je je iphone ook eigenlijk alleen voor bellen dan kun je Edge/Gprs ook uit zetten.

    Nogmaals, heel normaal gedrag en helaas gaat daar je batterij sneller van leeg 🙂 net als dat een echt server meer ampere trekt door bij een grote hoeveelheid data verkeer.

  28. Origineel geplaatst door Sander Akkerman
    Ik ben maar even gaan testen; en het klopt inderdaad. Accu is zeer snel leeg. Ook is het niet zo moeilijk om de complete internet verbinding plat te leggen. ik ping nu niet eens super veel data richting mijn iphone, maar internetten is onmogelijk. 20 vensters open die elk 65kb aan data naar mijn iphone pompen, en internetten is onmogelijk. Toch raar dat dit zo kan..

    Hoe kom je aan 65 kb aan data? 1 ping (ICMP) is 64 bytes. 20 stuks is 1 kB/sec (8 kbit/sec). Dat zou qua dataverkeer zelfs over GPRS nog werken.

    Bij WiFi is het zaak dat je AP PSM ondersteunt. Anders is je batterij zo leeg.

    Wordt het toestel ook warm? Kun je in htop of equivalent applicatie kijken of er iets veel resources gebruikt?

  29. @Jerie:

    je kan gewoon ping ipadress -l 65500 doen, dan worden er 65500 bytes verstuurd (65 kilobyte dus, of eigenlijk 63.965) als je dit keer 20 doet; krijg je 1279.3 Kilobyte. of; 1.2493Megabyte.

    Overigens is een standaard ping toch altijd 32bytes?

    Via htop kan ik het niet kijken, maar het viel me wel op dat mijn iphone duidelijk traag werd. Toen ik me zelf belde duurde ‘t ook wel 7 seconden voordat het op mijn scherm verscheen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.