Reacties voor: Base, Belgacom en Mobistar bemachtigen 800MHz 4G-frequentie

Base, Belgacom en Mobistar hebben alledrie een licentie voor 4G via de 800Mhz-frequentie in België bemachtigd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Zijn we voorlopig vet mee op de iPhone 🙁

    Mvg

  2. stukje goedkoper dan in Nederland die frequenties.
    Nu nog wachten dat T-mobile zijn 4G in flevoland uitrolt. Tegen die tijd kan ik alweer van mijn 5S afstappen naar de 6S..

  3. De vraag is wanneer zal de iPhone 5 5S toegang krijgen van Apple op het 4G netwerk van Belgacom (Proximus) ?

  4. Maar nog niet beschikbaar op de 5S – ik zit in Oostende op Base en de 4G is hier al beschikbaar, echter laat Apple dit nog niet toe op hun iPhone 5S 🙁

  5. Kan die hier ook nog niet op LTE zetten op mijn 5s

  6. Origineel geplaatst door frank
    stukje goedkoper dan in Nederland die frequenties.
    Nu nog wachten dat T-mobile zijn 4G in flevoland uitrolt. Tegen die tijd kan ik alweer van mijn 5S afstappen naar de 6S..

    In Nederland werden meerdere frequenties geveild, hier gaat het alleen om de 800mhz band

  7. Ik blijf erbij, eerst kruipen – dan pas lopen. Zorg er eerst voor dat er een goede landelijke dekking is van 3G voordat je overgaat tot 4g.

    Voor bijna alle toepassingen en met de huidige data-abonnementen is een goede 3G verbinding meer dan voldoende. Maar ik kom het veel te vaak tegen dat ik op plaatsten waar je zou verwachten om een goede verbinding te hebben, het zult moeten doen met een matige Edge verbinding of soms helemaal niets.

    Ok, ik woon in een uithoek van België en het zal op veel plaatsen beter zijn, dat geloof ik best. Maar ik denk echt niet dat er veel mensen écht op 4G zitten te wachten. Er zullen wellicht een hoop early adopters zijn die graag iets nieuws willen… maar de grote meerderheid heeft met 3G genoeg. Om te whatsappen, facebooken, twitteren etc. heb je ECHT geen 4G nodig. Zelfs youtube filmpjes bekijken gaat supergoed met 3G… Ik heb maar 1GB datavolume, en ik zit er nu al vaak over (met die slechte 3G verbinding nota bene).

  8. Jailbreak en lte enabler installeren 😉 werkt perfect 4g op men iPhone 5

  9. Origineel geplaatst door Mattias
    Jailbreak en lte enabler installeren 😉 werkt perfect 4g op men iPhone 5

    Tijd terwijl ben je telefonisch wel niet bereikbaar. Ga maar een op LTE en vraag iemand je te bellen… Voice over LTE werkt niet en hij schakelt niet autom. Naar 3G

  10. Iedere keer als ik Mobistar hoor of lees, moet ik gelijk denken aan de container grap en Matthieu (of hoe je het ook schrijft) van de security van Mobistar.

    Hopelijk gaan de 4G abonnementen gepaard met een Fnac cadeaubon 🙂

  11. Origineel geplaatst door Werner
    De vraag is wanneer zal de iPhone 5 5S toegang krijgen van Apple op het 4G netwerk van Belgacom (Proximus) ?

    Lees ik dit nu verkeerd in het artikel, of staat daar tegen het eind van dit jaar??

  12. Dat zou mooi zijn dat er snel LTE of 4G komt. Ik heb eigenlijk een vraagje, wat is het beste? LTE of 4G?

  13. @Peer: Daar heb je helemaal gelijk in. Ik woon ook buiten de stad, maar rijd iedere dag over vele autostrades in België. De gaten in hun 3G netwerk zijn ondertussen niet meer op 1 hand te tellen. Rij maar eens van Brussel naar Luik: Leuven, Tienen, allemaal gaten in hun dekking waar je in het beste geval Edge hebt. Brussel richting Gent: zelfde fenomeen.

    De tarieven voor 4G, die zullen wel weer in orde zijn. Ik heb geen enkel probleem om voor iets te betalen, maar zorg dat het werkt zoals de operators in hun dure reclame boodschappen beweren en dan praten we verder.

  14. Origineel geplaatst door jlost55
    Dat zou mooi zijn dat er snel LTE of 4G komt. Ik heb eigenlijk een vraagje, wat is het beste? LTE of 4G?

    LTE staat letterlijk voor Long Term Evolution en is concreet een nieuwe standaard voor mobiel internet. De commerciële benaming zal “4G” zijn, hetgeen een nieuwe stap vormt in de evolutie van de mobiele netwerken en staat voor “4e generatie”.

  15. @Peer: Helemaal gelijk in, 3G is ruim voldoende voor de huidige toepassingen maar helaas vallen we nog veel te vaak terug op het hopeloos voorbijgestreefde edge. En daar sta je dan, met je iPhone twv. 700,00 €…

  16. het is nog niet gebruikelijk maar het is nie zeker dat apple de toegang bied voor 4G van belgacom het is nog in gesprek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.