Reacties voor: Base begint uitrol 4G-netwerk in België, werkt nog niet met iPhone

Base is vandaag begonnen met de uitrol van het 4G-netwerk in België. De iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c werken hier nog niet op.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Thanks voor dit Belgisch nieuws 🙂

    Zijn jullie zeker dat het 4G-netwerk van Base via de 1800 Mhz-frequentie loopt?

  2. @belgiumiphone: Ik vraag me dit ook af, GSM zit al in 1800MHz bij Base, is daar nog plaats voor 4G? Ze hebben bij de afgelopen veiling alleszins spectrum in 2,6GHz bekomen voor 4G, maar dit is niet compatibel met de iPhone 5 (wel de 5c en 5s).

    Thanks voor enige verduidelijking!

  3. Mobistar gaat nu ook versneld het 4G netwerk implementeren lees ik net in De Standaard.

  4. Hopelijk kan Mobile Viking ook van de 4g dekking van Base genieten…

  5. Volgens zdnet.be zal Mobile Vikings alleszins tot 31/12 het 4G van Base aanbieden.
    Mobistar start er rond die tijd ook mee zeggen ze.

  6. Zal mobile Viking dit netwerk kunnen gebruiken?

  7. @ohw?: Op hun site valt te lezen dat ze het 4g netwerk van vandaag open zetten. Helaas kan je er met een iPhone 5 nog niet op….

  8. Bericht van mobile vikings, ze gebruiken ook het 4G netwerk maar zonder support voor Apple producten.

  9. Dankjewel, Apple!

    Maar ik wacht nog op bevestiging dat Base de 1800 Mhz-frequentie gebruikt, want zoniet werkt de 4G van Base toch niet met de iphone 5 (wel de iphone 5s en 5C want die kunnen alle 4G-frequenties aan).

  10. @belgiumiphone: Dan moet je dringend je gegevens eens goed controleren. Check maar op Apple’s LTE-pagina, dan zal je zien dat de 1800 MHz frequentie wel degelijk wordt ondersteund door de iPhone 5 die in België werd/wordt verkocht.

  11. Biedt KPN in NL 4G aan met iPhone ondersteuning?
    Zoja dan zal base zijn weg naar Apple misschien makkelijker vinden..

  12. @Yoeri: Dan moet jij eerst eens leren lezen, want wat belgiumiphone zegt is dat als het niet op de 1800Mhz band is, dat het niet zal lukken met een iPhone 5.

    Soit, ik begin dat belachelijke gedoe van Apple wel een beetje beu te worden. Je kan eender welke telefoon gebruiken die 4G aankan, behalve een Apple. Nice one!

  13. @Yoeri: Ik wil zekerheid over de vraag of BASE de 1800 mhz frequentie gebruikt.
    Dat de iphone 5 de 1800 MHz frequentie gebruikt weet ik, net daarom dat ik zeker wil zijn dat BASE ook deze frequentie gebruikt!

  14. In de praktijk zal dit volgens Base tussen de 6Mbps en 20Mbps liggen, en bij ideale omstandigheden oplosen tot 5-60Mbps.

    Nu al geeft 3G van Proximus tussen de 5 en 20 mbps!!!
    Is dus een kat in een zak, mijn gedacht.

  15. Origineel geplaatst door imakker
    Nu al geeft 3G van Proximus tussen de 5 en 20 mbps!!!
    Is dus een kat in een zak, mijn gedacht.

    Mijn eerste gedacht als ik het nieuws las was eigenlijk onmiddellijk; zouden ze niet eerst een deftig 3G netwerk uitbouwen alvorens zich op 4G te storten.
    Man man, ik kan het aantal gesprekken dat afgebroken wordt niet meer bijhouden! Zodra ik tussen 2 masten kom te zitten: finito verbinding!
    Als ik dan bel naar Base klantendienst om het probleem van de barslechte 3G dekking aan te kaarten krijg ik de volgende oplossing voorgeschoteld: “Zet 3G uit op uw telefoon mijnheer…”
    Jaahaa, want daarom heb ik een iPhone gekocht…

  16. Vind het vreemd je maakt het 4G op 1800MHz beschikbaar maar de iPhone mag nog niet, moet eerst aan Apple toestemming vragen.

    Wordt met de tijd gekker.

  17. @belgiumiphone: Mobile Vikings heeft de 1800 Mhz band bevestigd. Dit zal echter de band zijn die gebruikt wordt in stedelijke gebieden. In november wordt de 800 Mhz band geveild in België en die zal beter geschikt zijn voor het meer ‘landelijke’ 4G.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.