Reacties voor: Nederlandse iPhone-ontwerper Bas Ording ook overgestapt naar Tesla

De Nederlandse iPhone-designer Bas Ording werkt ook bij Apple. Hij maakt deel uit van een groeiende lijst van Apple-medewerkers die naar Tesla zijn overgestapt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Tesla wordt het nieuwe Apple. Innovatief, uitdagend en voor velen onbereikbaar. Apple is inmiddels mainstream en is afhankelijk van analysten.

  2. @Flieps: Tesla Innovatief en voor velen onbereikbaar , inderdaad ja.
    persoonlijk vind ik het uiterlijk wel erg saai er kan net zo goed ford op staan.
    Maar misschien wordt daardoor het mainstream uiterlijk van de S goed geaccepteerd

  3. De man is sinds 2013 weg bij Apple, dan is het toch nu geen “leegloop” naar Tesla? Hij was allang weg bij Apple. Beetje raar artikel dit. 4 jaar geleden vertrokken bij Apple, en na 4 jaar begint hij ergens anders. Misschien kunnen jullie nog wel meer mensen vinden die jaren geleden bij Apple vertrokken zijn, en nu ergens anders werken….

  4. Origineel geplaatst door MLVC
    De man is sinds 2013 weg bij Apple, dan is het toch nu geen “leegloop” naar Tesla? Hij was allang weg bij Apple. Beetje raar artikel dit. 4 jaar geleden vertrokken bij Apple, en na 4 jaar begint hij ergens anders. Misschien kunnen jullie nog wel meer mensen vinden die jaren geleden bij Apple vertrokken zijn, en nu ergens anders werken….

    Wie zoekt, die vindt. (Zei Jommeke)

    Het gaat meer om de overstap naar Tesla, dat is natuurlijk best opvallend gezien meerdere (ex) Apple medewerkers de overstap maken.

  5. Toegeven, een telefoon is als product tegenwoordig niet meer innovatief genoeg voor de creatieve geesten onder ons. Auto’s wel en Tesla heeft het lef en het geld om de creatieve geesten voor zich te winnen. Producten met IoT is ook booming qua arbeidsmarkt maar daar verdien je als creatieve geest veel minder. Een topchef zie je ook niet gauw in de keuken van frietkot staan…

  6. @Flieps: mooi samengevat! Apple is voor het gevoel van veel mensen mainstream geworden.

    Jammer dat mensen toch om de x aantal jaar een leapfrog innovatie als de iphone verwachten om een bedrijf als echt innovatief te beschouwen: innovaties als 3D touch en de Touchbar vergen veel op het gebied van R&D, zowel qua ontwerp als uiteindelijke massaproductie. Van mij uit nog veel bewondering hiervoor :-).

  7. Tja, als je eerder bij Apple hebt gewerkt ga je daarna niet meer bij een kruidenier op de hoek werken.
    Of je gaat verder bij een facebook, oracle of tesla of je begint voor jezelf.
    Als user interface designer is voor jezelf beginnen nogal lastig denk ik.

  8. Origineel geplaatst door MLVC
    De man is sinds 2013 weg bij Apple, dan is het toch nu geen “leegloop” naar Tesla? Hij was allang weg bij Apple. Beetje raar artikel dit. 4 jaar geleden vertrokken bij Apple, en na 4 jaar begint hij ergens anders. Misschien kunnen jullie nog wel meer mensen vinden die jaren geleden bij Apple vertrokken zijn, en nu ergens anders werken….

    Sterker nog, hij werkt er al bijna 2 jaar.

  9. @Flieps: Als ik de Touch Bar ontworpen had en zou merken dat de MacBook daar 600 euro duurder van wordt, zou ik ook maken dat ik weg kwam!

    @Rudy: Inderdaad is de Tesla nogal saai van design, maar ik zou het niet met Ford vergelijken. Die vind ik (op de Focus en Fiesta na) niet zo saai. Het lijkt meer op een Lexus of zo.

    @Emeel: Hoezo iPhone voor ontwikkelaars niet meer interessant. Dat hangt er helemaal vanaf wat ze ontwikkelen en erin stoppen natuurlijk! Zelfrijdende auto’s interessanter. Ja misschien, maar eh…was Apple daar niet heel voortvarend mee bezig…?

    Het is een slecht teken dat zoveel ontwikkelaars Apple verlaten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.