Reacties voor: Kan je bankpasje beschadigen door magneten en draadloze opladers? Wij zochten het uit!

Welk gevaar loop je met bankpasjes in een iPhone-hoesjes met magneetsluiting, of als je gebruik maakt van draadloos opladen? Kan de magneetstrip gewist worden, kan de chip kapot gaan? En heeft de magneet invloed op de iPhone zelf? Wij zochten het uit!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Goed onderzoek!

  2. Heb zelf een hoesje met een magneet gehad, deze jaren gebruikt en echt nooit problemen gehad met zowel mijn bankpas, creditcard en OV chipkaart.
    Ik ga mij er dan ook zeker geen zorgen over maken nadat dit bekend is gemaakt.

  3. Deze ‘discussie’ hebben we jaren gelden toch ook al gevoerd ? Conclusie was toen dat deze bankpassen niet beschadigd/gewist worden door hoesjes met magneetsluiting.
    Ik zelf gebruik sinds de 3G versie zulke magneetsluiting hoesjes en heb nooit hinder ondervonden van beschadigde/gewiste bankpassen.

  4. Ik heb dit gehad met een boekhoesje. Doordat je de flap steeds omvouwt met het magneetje ertussen is de magneetstrip van mijn pas inderdaad onbruikbaar geworden. Ik neem nooit meer een hoesje met een magneet.

  5. Alles in de Wallet-app. Klaar!

  6. Die magneetstrip lijkt mij de zwakste schakel en zou eigenlijk allang verdwenen moeten zijn.

    Ik bewaar mijn bankpasje in een simpel metalen visitekaart-doosje. Dan kan hij niet ongewenst door een illegale chip-automaat worden uitgelezen.

  7. Sinds de iPhone 6 heb ik een hoes met een magnetische achterkant, zodat ik mijn iPhone makkelijk kan loshalen. Daardoor hoef ik niet te bellen waarbij al mijn pasjes aan de achterkant ineens zichtbaar zijn.
    De enige keren dat ik hier iets van merkte, was niet bij mijn bankpassen, maar bij kaartjes van parkeerautomaten met een magneetstrip, of de sleutelkaart van een hotel.
    Maar als je dan naar de receptie gaat, of het kantoortje van de parkeergarage, konden zij je snel helpen (op de parkeerkaarten staat ook gewoon het tijdstip van inrijden geprint).
    En met de vervanging van de magneetstrippen door barcodes bij veel garages komt dit helemaal niet meer voor.

    Inmiddels heb ik voor mijn iPhone 8 Plus een nieuwe dbramante1928 hoes (Lynge2), wederom met een magneetbevestiging.

  8. Ik gebruikte voor de X al jaaaaaaren de magnetic wallet van Tuff Luv (Alston Craig) en heb nog nooit issues gehad met welk pasje met strip dan ook.

    Dus kan je gewoon gebruiken hoor.

  9. Ok .. leuk om dit te lezen maar in jullie review van het Apple hoesje staat duidelijk vermeld

    “Apple waarschuwt dat je pasjes op een zodanige manier in de hoes moet stoppen dat de magneetstrip aan de rugkant zit. Waarom dat is, lees je verderop.”

    Ik heb dit hoesje in bestelling en zou graag duidelijk weten: is het veilig om daar je bankpasjes in de bewaren of niet en wat is de juiste / beste positie om deze in de hoes te plaatsen?

    • @William: Ja, dat is een goed punt! Ik denk dat Apple dit niet zozeer noemt omdat ze denken dát er schade optreedt, maar omdat Apple als risicomijdend Amerikaans bedrijf geen aanklachten wil. De magneet is zo zwak, dat je het nauwelijks kunt voelen (de magneet zit bij de linker benedenhoek, als je de case in geopende toestand bekijkt). Je kunt het beste het pasje er zodanig insteken, dat de magneetstrip bij de rugkant zit.
      Maar eerlijk gezegd: ik zou niet in paniek raken. Er zijn heel wat ervaringen van mensen die al heel lang hoesjes met veel sterkere magneten gebruiken en die nooit problemen hebben gehad. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je kosteloos een nieuw pasje moet aanvragen. Het is niet zo dat je banktegoed opeens weg is 🙂

  10. De magneten in de iPhone en iPad hoesjes zijn ook bijzonder slecht
    voor mechanische horloges.
    Het horloge wordt er door gemagnetiseerd en gaat slecht lopen,
    wat een dure grap is om weer voor te helpen.
    Uiteraard geldt dit niet voor de Apple Watch.

  11. “Bij gebruik van Apple Kaarten wordt bijvoorbeeld niet het juiste noorden aangewezen.”

    Ik heb denk ik ditzelfde probleem terwijl ik niet bewust weet of ik mijn iPhone aan magnetische velden heb blootgesteld. Nu ik er verder over nadenk. Geen wonder dat het noorden in Pokémon GO altijd verkeerd staat? Ik sta altijd een kwartslag gedraaid, precies hetzelfde als wanneer ik de kaarten app start.

    Of het aan magneet(velden) ligt weet ik niet, wel valt het me nu helemaal op omdat ik misschien eindelijk een verklaring heb voor dit probleem.

  12. Je hebt een iphone en je hebt pasjes, die hou je apart. Risico spreiding noemt men dat.

  13. Ik vind dit een super artikel!! Want ik heb me dit altijd afgevraagd… eindelijk antwoorden😊🙏

  14. Ik had een Otterbox Strada voor mijn iPhone 6s. Continu fouten in weergave noorden en bij mijn app om te geocachen. Hoesje weg en probleem opgelost.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.