Reacties voor: Banken werken wereldwijd aan alternatief voor Apple Pay

Grote banken werken aan een eigen betaaloplossing voor Apple Pay, zegt een Mastercard-topman. Banken hebben al een relatie met de klant.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Het worden er teveel Apple pay van die banken noem maar op ben bang dat er dan fouten in gaan komen voor hackers etc …. Ze willen elkaar overtreffen bla
    Bla

  2. Er komen teveel alternatieven… Straks zijn er 20 verschillende systemen, en de consument moet ze alle 20 hebben om overal te kunnen betalen. Waarom niet samenwerken en het voor de consument makkelijk maken… Zal uiteraard weer een geld kwestie zijn.

  3. Het is ook niet verbazingwekkend. Directe elektronische betalingen zijn de betaalmethoden van de toekomst, daar ligt veel geld voor het oprapen. Thans pakt Apple een flink aandeel van de verkoopprijs af die voorheen de creditcardmaatschappijen ten goede kwam.

    Mij was het liever geweest als Apple een veel lager of zelfs helemaal geen aandeel zou eisen. Immers bieden zij slechts de technische contactpunt aan, de service zelf ligt nog steeds bij de bank of creditcardmaatschappij die het verwerkt.

  4. Blijkbaar moest Apple eerst iets aankondigen voordat de andere partijen eindelijk in beweging kwamen. Dat heeft er vast mee te maken dat als Apple iets uitbrengt, het meestal een succes wordt, tenzij het heel erg slecht is gemaakt. En daar willen ze allemaal een graantje van meepikken.

  5. Apart dat nu opeens de Host card emulation als werkende oplossing wordt gezien terwijl de Rabobank NFC betaaloplossing nu slechts op 2 verouderde Samsung toestellen (S4 en Note 3) werkt, juist omdat deze een Secure Element-chip hebben, in tegenstelling tot de opvolgers S5 en Note 4 (en waarschijnlijk andere Android toestellen…

    Ik begrijp sowieso niet waarom zo’n software oplossing geaccepteerd zou worden, doe dit maar in een apart stuk hardware, zodat de credit card en rekeningsinformatie niet gestolen kan worden door virussen en trojans…

  6. NFC is gewoon de toekomst. Dat er toch nog alternatieven worden verzonnen dat is een beetje zoals de strijd tussen blue-ray en HDDVD. Vooraf was ook al vrij duidelijkdat blue-ray de winnaar zou worden, zo zie ik het ook met NFC.

  7. Toch wel benieuwd hoe Apple zijn hoofd boven gaat houden in dit betaal geweld. Grootste nadeel van Apple Pay is natuurlijk dat het alleen met Apple producten werkt. Een winkelier moet dus minstens twee betaalmogelijkheden bieden. Het zou eenvoudiger zijn als er wereldwijd één standaard kwam.

  8. Kreeg vandaag bericht van de Triodosbank dat ze binnenkort NFC-betalingen voor kleine bedragen gaan faciliteren met de bankpas. In de bankpas zit al een chip, die je tegen de betaalautomaat aan kunt houden.
    Wel goed dat de banken dit zelf gaan regelen. Dat lijkt me het meest eenvoudig en het goedkoopste. Anders moet er voor elke aankoop weer iets aan Apple of aan een ander bedrijf worden betaald en dat drijft de prijzen weer op.

  9. @WvB22: Dan snap je Apple Pay niet goed. Het is gebaseerd op de EMV-standaard. De winkelier hoeft dus alleen maar EMV aan te bieden, wat heel gebruikelijk aan het worden is. Oplossingen als Google Wallet, Apple Pay, Softcard of het contactloze betalen wat de Nederlandse banken momenteel invoeren werken dan al gelijk.

    Apple Pay kost de consument niks.
    Apple Pay kost de winkeliers niks.
    Apple Pay kost alleen de banken wat, maar dat wordt gehaald uit de marge die ze nu al rekenen. Dit is mogelijk, omdat het ze uiteindelijk meer oplevert doordat er minder fraude mogelijk is.

  10. @WvB22: Dat hoeft die winkelier juist niet. De apparatuur die met Apple pay werkt, doet dat ook voor Google wallen of welk ander NFC gebaseerd systeem. Dat misverstand zie ik maar terugkomen en steeds weer uitgelegd worden, maar blijkbaar is dit misverstand heel hardnekkig.

  11. En ondertussen mist PayPal de boot…

  12. Ik zet mijn geld in op Apple 🙂

  13. @Jasper: dat heb ik me eigenlijk nooit zo gerealiseerd dat zo’n terminal alle NFC betaalmogelijkheden ondersteund. Maar volgens mij maak jij ook een denkfout want de betaling verloopt uiteindelijk wel via een creditcard en dus betaalt de winkelier daar een klein bedrag voor. Maar dat is niet anders voor pinnen en betalen met cash geld. Dat brengt ook kosten mee.

  14. Origineel geplaatst door Skippie44
    @WvB22: Dat hoeft die winkelier juist niet. De apparatuur die met Apple pay werkt, doet dat ook voor Google wallen of welk ander NFC gebaseerd systeem. Dat misverstand zie ik maar terugkomen en steeds weer uitgelegd worden, maar blijkbaar is dit misverstand heel hardnekkig.

    Misschien de terminal niet, maar het verbonden kassasysteem moet e.a. wel ondersteunen. En dat moet dan weer aangesloten zijn bij de juiste back-office.

    En dat is vaker niet- dan wel het geval. Anders zou je nu bij de NS stations bijv. niet alleen met je ABNAMRO of ING pas contactloos kunnen betalen maar ook met de RABO “cashless” betalen, of Apple-pay. En dat kan dus echt niet. De winkelier (of de organisatie waar deze bij aansluit) moet dus contracten en software van al die verschillende partijen ondersteunen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.