Reacties voor: Bang & Olufsen komt met twee stijlvolle, prijzige speakers

Het Deense bedrijf Bang & Olufsen (B&O) heeft twee nieuwe speakers uitgebracht. De BeoSound 1 en 2 zijn beide van aluminium en zijn kegelvormig. Aan deze stijlvolle en strakke speakers hangen wel flinke prijskaartjes.
Thijs van Nieuwenhuizen - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Ik vind het net een thermosfles…

  2. @Marc: Meestal klinken ze ook zo…

  3. Origineel geplaatst door Michel
    @Marc: Meestal klinken ze ook zo…

    Inderdaad. Heeft nooit goed geklonken en zal nooit goed klinken.

  4. Ik dacht dat ik dood viel!!!!!!! Zo’n hoge prijzen!!!🤑🤑🤑🤑🤑🤑

  5. Veel te prijzig! Naim Muso is goedkoper en levert gewelddadig veel vermogen voor crimineel superieure Bentley kwaliteit.

  6. Nog steeds erg happy met mijn Dynaudio

  7. Ik hou het maar bij de zeppelin.

  8. Beosound 1 al in het echt gezien en gehoord en hij is zo veel mooier dan op de foto, geluidskwaliteit dik in orde (zeker voor het feit dat de Beosound 1 op een accu functioneert).
    Kwaliteitsbeleving zoals alleen Bang & Olufsen (en Apple 🙂 ) dat kan. De typische B&O klant wil geen Naim (BTW Hóe groot en lomp is die Muso?!) of Bowers & Wilkins.
    Het apparaat moet van nature een stuk exclusiviteit uitstralen, eindelijk weer een échte Bang & Olufsen na al die plastic Beoplay troep.
    Prachtige producten!

  9. Even los van uiterlijk (vind het best stijlvol) en de prijs (absurd hoog. Koop voor dat geld (plus een beetje extra) liever een nieuwe iMac), hoe is de geluidskwaliteit?
    Vind het vreemd dat ik daar niks overlees, terwijl dat toch het allerbelangrijkste is.

  10. Voor dat geld heb je professionele studio monitoren.

  11. Veel is al gezegd – en met het meeste ben ik het van harte eens – maar er is één ding waar je makkelijk overheen leest omdat er (vanwege de verschillende modellen) steeds over ‘speakers’ wordt gesproken: voor dat geld krijg je maar één speaker. Op zich niet ongewoon bij duurdere speakers, maar dat je verwacht wordt ook ‘genoeg’ aan die ene te hebben zodat die in feite mono geluid “horizontaal door de ruimte verspreidt” (*) is wèl – ehm – apart, zeker voor die prijzen 😖

    En vwb de materiaalkeuze: ook duurdere merken met een goede reputatie maken wel eens verbazingwekkend sukkelige fouten. Zo heb ik zelf ooit een pittig geprijsde Denon koptelefoon gekocht waarvan de electronica helemaal in orde was, zoals je van dat merk verwacht, maar het geluid toch nog wordt verpest door de knullige materiaalkeuze, afwerking en constructie: hij klinkt goedkoop, hol en plastiekerig 😢
    Kan me van dit alu geval ook niet voorstellen dat het (ook maar half) zo goed klinkt als de fabrikant claimt, niet voor niets is hout nog altijd het meest gebruikte materiaal bij goede luidsprekers en zie je (uitsluitend) metaal voornamelijk bij megafoons 🤔
    _

    (*) in de eigen woorden van de fabrikant tav de hoge tonen, die juist zo bepalend zijn voor de ruimtelijke plaatsbaarheid van het geluid!

  12. “Ik hou het bij mijn BeoLab 3 – BeoLab 11 combi… Sounds heavenly!” 😉

  13. Het verdient geen designprijs vind ik maar het geluid is vast prachtig. Btw, ‘de stopcontact’?…🙄

  14. haha wat een prijzen! Blijf dan tot maar zitten met mijn iets goedkopere Sonos.

  15. Heb onlangs hun AllerAller goedkoopste (ok al €250) bluetooth BeoPlay A1 gekocht. Zelfs niet stereo, maar wat een geluid uit dat kleine ding! En wat een lol heb ik er van. Meerdere bluetooth speakers gehad, ook best goede, maar deze gebruik ik gewoon!

  16. De meeste instrumenten (behalve blaasinstrumenten) zijn van hout. Niemand gaat mij vertellen dat een aluminium behuizing (speakers) goed zal klinken.

    Betreft het design, dat is discutabel. Smaken verschillen, maar ik pas! Al waren deze speakers €500,-

    Voor dat geld kun je beter B&W speakers kopen. Als mensen dit soort bedragen uitgeven zou je haast denken, “die hechten veel waarde aan muziek”. Maar ach, voor alles is er een doelgroep.

  17. @Collin:

    Instrumenten zijn van hout omdat ze door hun specifieke houten klankkast een bepaalde klankkleur kunnen voortbrengen (en omdat ze ontworpen zijn in een tijd waar nog niemand gehoord had van mdf of carbon bijvoorbeeld).
    Bij luidsprekers gaat het om reproductie, daarbij gaat het er met name om dat de behuizing zo stijf en trillingsvrij als mogelijk is, materiaalkeuze speelt hierbij wel een rol, maar hoeft zeker niet de hoofdrol te zijn.
    De kop van bijvoorbeeld een set B&W 802D3’s is ook niet van hout maar van Marlan hars en geldt toch als een absolute referentiespeaker en wordt bijvoorbeeld gebruikt door de Abbey Road studios voor afmixing van orkest opnames.
    De Beosound 1 en 2 zijn niet geheel van aluminium, dat is alleen de afwerking; van binnen zit een soort kunststof composiet waar B&O al heel lang patent op heeft. Smaken verschillen voor wat betreft de styling, echter klinken deze speakers absoluut voortreffelijk.
    Verder zijn bijvoorbeeld Beolab’s 18 ook voor een zeer groot deel uit aluminium opgetrokken en die klinken toch echt supergoed voor het feit dat ze zo slank en smal gehouden zijn, net als de Beolab’s 8000 daarvoor.

    Vriendelijke groet van een gelukkig bezitter van een set Dynaudio Special 25’s (ja bij mij gaat de muziek boven de styling lol).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.