Reacties voor: Ballmer voorspelt einde van iPhone binnen 5 jaar

Microsoft CEO Steve Ballmer heeft in een speech voorspeld dat de iPhone binnen 5 jaar is verdwenen. De strijd om de smartphonebezitter zal gaan tussen Symbian, Windows Mobile en een mobiele Linux-variant.
Lees het complete artikel → Ballmer voorspelt einde van iPhone binnen 5 jaar
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. En ik ben bang dat hij wel eens gelijk kan hebben ook. Apple zal inderdaad van koers moeten veranderen ipv heel de tijd tegen ieders schenen te stampen.

  2. iPhone ten dode opgeschreven? Steve is het slechtste wat Microsoft ooit binnen heeft gehaald. Hij is zeer arrogant, agressief tegenover concurrenten en brengt zelf nooit iets in.

    Iemand nog een Zune?

  3. Als we kijken naar wat er van Balmer’s eerdere voorspellingen is uitgekomen, dan hoeft Apple zich geen zorgen te maken…

  4. Moeten jullie deze 2 Youtube filmpjes een kijken. Dit is Steve Ballmer, wat een malloot! Ik zou zo’n gek nooit in mn bedrijf willen. Hahah

    1) http://www.youtube.com/watch?v=lVMy0PFr8no

    2) http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

  5. ik denk niet dat de iPhone zo snel dood zal zijn.. Apple zal constant met vernieuwingen komen, en als Apple 1 ding heeft laten zien dan is t wel dat ze altijd net dat kleine beetje meer innovativiteit hebben dan de concurrenten. Et zal over 1 jaar wel weer een iPhone upgrade komen en mss wel een hele nieuwe over een jaartje of 2! Die nieuwe wm7 heeft wel potentieel, maar t duurt nog een half jaar voordat ie komt, en de iPhone ligt nog steeds voor op die functies. Het feit dat er al zo veel iPhones zijn verkocht zegt volgens mij ook al wel genoeg, er zijn wel meer wm smartphones op de markt, maar wanneer je kijkt naar 1 model dan zullen er weinig tot geen zijn die zo goed verlopen als de iPhone!

  6. Als je de juiste API’s beschikbaar maakt kun je ook gesloten systemen hanteren. Apple heeft wel een goede strategie nodig om het product interessant te houden. Zowel om het te kopen als applicaties ervoor te schrijven. Zolang ze dit doen kunnen ze het mijns inziens wel volhouden.

  7. Wat een onzin, dat microsoft die man nog in dienst wil houden.

  8. En weer een reden om op Apple over te stappen. Arrogante lui bij windows. Ik voor spel dat Windows OS over 5 jaar ten dode is opgeschreven en zo ken ik er nog wel 10. Apple doet zn huiswerk wel hoor meneer Balmer wees daar maar niet ongerust over.

  9. ach laat die man toch, hij weet niet beter.
    iphone gebruiker kiest bewust ook voor de vormgeving en gebruikersgemak.
    maar dat hebben ze nog steeds niet begrepen.
    gelukkig maar voor ons

  10. denk niet dat het zo’n vaart zal lopen maar meer openheid in zaken mag best wel eens bij Apple. Die hebben ondertussen ook aan aardig arrogante houding gekregen. Neem nu de problemen met de ontvangst. Apple wijst naar de operators en de oprators wijzen weer naar Apple. Dat niemand de verantwoording durft te nemen voor de iPhone baart op zijn minst zorgen. En dan de patches/updates: waarom staat er nooit bij welke bugs gefixed zijn, welke lekken gedicht en welke verbeteringen doorgevoerd. De transparantie is ver te zoeken. MobileMe werkt bij mij nog steeds niet vlekkeloos. Nog steeds verdwijnen er afspraken in mijn agenda. Het is en blijft een leuke telefoon maar Apple heeft echt nog veel werk te verzetten. Voor de zakelijke markt mag het echt nog wel een stuk beter.

  11. Ballmer vergeet voor het gemak dat een goed marktaandeel in de consumentenmarkt, waarschijnlijk ook tot een aardig aandeel in de zakelijke markt kan leiden. Werknemers die hun eigen smartphone willen gebruiken, zoals nu ook steeds vaker gebeurt met eigen laptops. En het kan, de iPhone heeft immers VPN en Exchange ondersteuning, zijn er deployment tools, en komt er meer en meer zakelijke software beschikbaar.

    Zoals de huidige trend nu doorzet, waarbij mensen steeds meer voorkeur krijgen voor hun eigen gereedschappen, zal Microsoft het met deze houding steeds moeilijker krijgen. Maar goed, ik ben benieuwd of de volgende Windows Mobile meer dan enkel een achterstallige inhaalpoging wordt.

  12. Sirieus als ik een aandeelhouder was geweest had ik toch echt een nieuwe CEO ge-eist. Wie neemt die man nou sirieus? Daarnaast zijn zo een uitspraken alleen maar arrogant en niet doordacht. Door zoiets te voorspellen laat je alleen maar zien dat je toch bang bent voor de concurrentie. Hij begrijpt echt niets van marketing.

    De steve van apple heeft dit een stuk beter begrepen, en zo een uitspraken hoor je ook niet van hem.(op die uitspraak van “did you ever see someone with a zune?”, echter is dit nog een stuk beter dan zoiets) Apple richt zich ook erg op Microsoft met de verkoop van hun producten, maar zei pakken het een stuk beter aan. Dat “I’m a PC, and they made me into a stereotype” counterreclames slaan ook nergens op en toont alleen maar zwakte aan.

  13. Wel gedurfde uitspraken. Als het aan mij ligt verdwijnt de iPhone werkelijk enkel als er een apparaat komt wat de ervaring, en dus niet alleen de specs, van de iPhone overtreft.

  14. Dit is duidelijk een gevalletje van hete adem in de nek voelen en dan vanuit een paniekreactie handelen. Ondoordacht wat roepen, proberen de ander onderuit te halen om er zelf iets beter uit te komen. Denk maar dat Ballmer jaloers is! Wat een kinderachtig gedoe… Steve Ballmer voelt zich steeds meer aangevallen, daar wordt ie stikzenuwachtig van en hij weet niks anders te bedenken dan heel erg in de verbale aanval te gaan, omdat ie geen enkel ander alternatief denkt te hebben en misschien is dat ook wel zo. Wat een zwaktebod! De iPhone hoeft geen concurrentie te verwachten van M$, maar M$ ziet Apple wel steeds verder oprukken… De ene Steve (Jobs) doet gewoon zijn ding zonder zich van anderen iets aan te trekken en doet dus zijn uiterste best om prachtige producten op de markt los te laten en de andere Steve (Ballmer) zit daarmee met de haren in het (afwezige) haar! Echte concurrentie op gebied van inventiviteit heeft M$ nooit kunnen tonen, dat is hun zwakte altijd al geweest. Dat ie daar zijn energie insteekt i.p.v. commentaar te leveren. 😉
    Maar ja, zo blijf je toch ook in the picture, terwijl je niks anders te bieden hebt dan gebakken lucht… Hij probeert hoe dan ook mee te liften op de hype. Misselijkmakend. Als je echt weet dat je goed bezig bent en de ander niet, dan doe je gewoon je ding en bewijst het door acties en producten, zonder enige aandacht te besteden aan die concurrent. Dan toon je je sterkte en geloof in je eigen producten. Nogmaals, wat een zwak mannetje toont Ballmer zich weer. Het enige wat ie hiermee aantoont is dat Apple met de iPhone (o.a.) juist een heel goed product heeft. Hij is niet voor niks aan het proberen dat onderuit te halen, bij gebrek aan een eigen alternatief.

  15. Voordat ze gaan klagen over de iPhone mogen ze eerst wel iets gaan doen aan die bagger Windows Vista waarmee ik nu draai.. pfff.. Hun zeiden ook altijd Windows Vista is goed en cool, maar toen het uiteindelijk uit was gekomen, en we 2 maanden verder waren wisten we wel beter hoe (…) OS dit eigenlijk is. 😉

    Groetjes! 🙂

  16. Wat is die vent lelijk, net als zijn besturingssysteem.

  17. Op zich nog een hele prestatie dat hij het i-woord kan uitspreken, maar ik denk dat de levensverwachting van de iPhone toch wat hoger is dan van kornuiten die meer decibels dan inhoud voortbrengen.

  18. Ik ben bang dat deze man gelijk heeft!

  19. Ik denk dat hij ook gelijk heeft. Maar mensen blijven computers en andere apparaten kopen van Apple omdat het design veel en veel mooier is dan computers o.i.d van Microsoft en Symbian.

    Apple houdt zijn besturingssysteem exclusief. Vind ik ook wel wat hebben.

  20. Ik heb 1 ipod mini,1 ipod touch en een iphone. dat zijn 3 produkten van Apple dus… .
    Mijn Packard Bell draait op Windows XP,da’s dus ENKEL software van microsoft… je mag nu een keer raden waar ik het meest over te klagen heb! juist,diene brol van microsoft!
    Ik heb ondertussen ook al een smartphone gehad die op het o zo hoog in ‘t vaandel gedragen Wm 6.1 werkte (HTC Touch Diamond) en die werd niet na 14 dagen terug verkocht omdat ie zo goed was! Zo traag als een slak, tonnen foutmeldingen en een touchscreen om van te janken,ik kan nog wel even doorgaan… .
    Ik ben een gadget-freak,dat geef ik toe maar het gevoel van “had ik mss toch beter die andere gekozen” heb ik bij de aanschaf van m’n iphone niet gehad.
    De iphone is een geweldig toestel (enkel apple moet een beetje toleranter zijn) en laat al die andere fabrikanten maar zeggen en doen. Al die zogenaamde iphonekillers zijn niet meer dan ME TOO iphone’s en bij veel van die toestellen is niet eens goed bij nagedacht.

  21. Is 4saus op vakantie ofzo?

  22. Ik HAAT die vent. Sterker nog, ik vier feest als hij dood is.
    MAAR, ik moet hem deze keer toch echt gelijk geven.

  23. Balmer staat niet bekend om zijn slimheid. Dat bevestigd hij maar weer eens.

    Tja…..ben lang windows mobile gebruiker geweest. Behoorlijk wat toestellen versleten. Maar wat mij altijd heeft…is dat er zo ontzettend veel niet klopt aan dat OS. Het is traag. Het crashet voortdurend. En de batterijduur is bedroevend.

  24. wat een verschikkelijke draak is die man zeg!!! Of hij nou gelijk heeft of niet….hij spoort gewoon niet.

    Helemaal na het zien van de 2 filmpjes

  25. Wat een bullshit. Laat Microsoft maar eerst zelf met een goed werkend systeem komen voordat ze gaan oordelen. Windows zuigt en ik denk dat 99.9% van de mac gebruikers het met mij eens is.

  26. Toch zou ik als ik Apple was serieus nadenken wat te doen. Het verleden heeft al zo vaak aangetoond dat niet per sé het beste product of systeem bepaalt wat het meest succesvol is/wordt. Kijk naar het VHS/betamax verhaal of zelfs Apple/Microsoft in de jaren 70/80.

  27. @Jakiie: Schaf een fatsoenlijke computer aan, ergens in de 3Ghz, 4GB, GT280/HD4850 range. Is bovendien goedkoper dan een iMac, om maar een loze vergelijking te maken.

  28. @ wvb22: daar hebben ze changelogs voor die ze netjes publiceren op hun site en waarvan de link ook bij de update wordt vermeldt. Changelogs zijn overigens netjes, staat veel info in. Ook hun security berichten zijn niet anders dan de rest van unix/linux wereld. Als je het gaat vergelijken met Microsoft dan zie je dat die hele vage changelogs hebben behalve bij service packs waar ze wel heel duidelijk zijn wat er gefixt is.

    Technisch onderzoek heeft inmiddels al uitgewezen dat het ontvangst probleem niet aan de iPhone ligt maar aan de telco’s die ontzettend arrogant zijn en voor niets verantwoordelijkheid wensen te nemen. Zodra je een probleem hebt met wat dan ook, sta je bij de gemiddelde telco gewoon met lege handen op straat. Hele stugge bureaucratische organisaties welke callcentres inschakelen waarbij de directe instructie is dat niemand verder dan dat callcentre mag komen. Combineer dat met personeel dat meestal niets weet en je hebt meteen de verklaring waarom er steen en been over helpdesks van telco’s wordt geklaagd. Gelukkig zitten er nog een paar tussen die het wel weten.

    Wat betreft die iPhone kon Ballmer wel eens gelijk hebben. Dit soort hippe apparaatjes gaan niet zo lang mee. Doet geen enkele telefoon. Maar een telefoon van Apple die over 5 jaar niet meer bestaat…lijkt me niet.

    Als Microsoft overigens dezelfde tactieken gaat hanteren als dat ze deden om marktleider op desktop gebied te worden hebben we niets meer van ze te vrezen omdat ze dan zelf ophouden met bestaan. Vroeger hebben ze namelijk diverse overtredingen gemaakt welke inmiddels bij wet zijn verboden. Daarnaast zijn ze monopolist (wat ze ook al diverse malen hebben geschonden en waarvoor ze fors zijn beboet door bijv. de EU) en worden ze om die reden al flink aan hun handen gebonden en in de gaten gehouden. Zodra ze de oude werkwijze hanteren is het einde oefening voor ze.

    Daarnaast vergeet Ballmer nog een hele grote markt: de niet-zakelijke markt. De iPhone speelt op de zakelijke markt niet zo’n grote rol, RIM is daar de grootste speler. Als ze zich alleen op de zakelijke markt richten en ook blijven richten dan verliest Microsoft het zeker weten van Apple. Apple zit voornamelijk in de niet-zakelijke markt. Buiten dat zal Microsoft haar hele Windows Mobile om moeten gooien zodat het eenzelfde gebruiksgemak brengt als de iPhone. De iPhone is namelijk door de interface zo sterk, niet vanwege de hardware en de features die het heeft. Daar hebben ze zich al zo gruwelijk vaak in vergist bij Microsoft, niet slim.

    Je kunt goed merken dat Ballmer meer een bedrijfskundige is, zijn aanpak is dan ook meer dat van een aandeelhouder en niet dat van een echte directeur die een goed product wil verkopen. Is ook goed te merken aan zijn uitspraken zoals die van het marktaandeel.

  29. Ik denk dat de huidige iPhone over 5 jaar inderdaad ten dode is opgeschreven. Logisch toch? Balmer geeft hiermee aan dat hij geen idee heeft met welke producten zijn concurrent in de toekomst gaat komen. Overigens denk ik dat MS binnen 25 jaar nog niet in staat is om een product op de markt te zetten dat net zo gebruikersvriendelijk en soepeltjes werkt als de iPhone software.

    Ik ben een redelijk tevreden WM5 gebruiker geweest maar ik besef nu dat het kwaliteit verschil met de iPhone echt ENORM is. Windows Mobile is wat mij betreft sinds de komst van de iPhone al helemaal geen speler meer in de mobiele telefonie markt. Ik zie eerder dat over enkele jaren alleen nog Symbian, iPhone en Android overblijven.

  30. Sjaak voorspelt einde van Ballmer binnen 5 jaar

  31. @Bart:

    Ga is normaal praten man. iMac is nog altijd MOOIER als zo’n lelijk grijs bij elkaar geraapt ding en als hij niet bij elkaar geraapt is dan is-ie weer duurder dan een iMac.
    Net zoals jou iPhone MOOIER is dan die grijze WM5 rotzooi en anders weet ik niet wat je hier zit te doen.

  32. Haha! Laat Steve maar lullen. Jaloezie? i(Phone) think so! Steve, blijf maar lekker bezig met Vista en die andere trash; je baas Bill werkt al wel met de iPhone! Haha! Steve Jobs: dankjewel!

  33. Nemen we die man nog serieus?…nee toch he?

  34. Met afgeven op een ander verhult men vaak de eigen zwakte. Dat de concurrentie van Apple peentjes zweet sinds de zeer succesvolle verkoop van iPhone moge hiermee duidelijk zijn. Ik begrijp Apple’s harde toelatingsbeleid volkomen; Apple zal koste wat kost het risico op storingen tot het uiterste willen beperken want echt grote problemen veroorzaakt door eventueel slechte applicaties zouden dit nog jonge product de nek omdraaien. Wat voor leuke apps er ook denkbaar of gemaakt zijn, het is mooi, maar mijn telefoon moet altijd blijven bellen. Bedrijfszekerheid is op dit moment nummer 1 en zal dat nog geruime tijd blijven, reken daar maar op. En ik vind dat prima! En iedereen die zich daar niet mee kan verenigen moet een ander merk kopen of lekker gaan hacken en als ik het goed begrijp zijn er voor gehackte telefoons reeds vele interessante applicaties beschikbaar. Voor mij is Apple van het niveau Mercedes of nog hoger en ik wil dat dat lekker zo blijft de komende jaren. Microsoft is zeg maar niveau Volkswagen of eigenlijk Fiat of zoiets. En ik wil geen Fiat van meneer Balmer, ook al rijden er 100x zoveel van rond. Okay je moet er wel rekening mee houden maar dat betekent niet dat het beter is. Voor mij staat kwaliteit in de breedste zin des woords op nummer 1 en de iPhone is voor mij nummer 1. Wat een fantastisch apparaat! Apple houd de touwtjes strak in handen!

  35. ik kijk mee van af de zijlijn ruud;)

    Genietend van alles dat hier voorbij komt. Balmer is al heel lang niet meer echt serieus te nemen wat Apple producten aan gaat. Wat gesloten systemen betreft gaathet microsoft anders aardig voor de wind met de Xbox360;)

  36. @4saus: Dat siert je 😉

  37. Apple rules!!! Simple as that…
    ik heb een iMac, MacBook en iPhone allemaal perfect.

    Voor Vista users die helemaal gek worden, lees een de forums over Hackintosh/OSx86, de ultieme kans om OS X of elke desktop te draaien.
    Formatteren, installeren en je draait OSX net als iedere echte Mac.

  38. @Edge: Tja, koop dan een Mac. Of ga Linux draaien.. wordt je nog steeds gek, maar dan ligt het in elk geval echt aan jezelf.

  39. Balmer heeft gelijk waar het betreft dat in de toekomst besturingssystemen belangrijker worden. Ik voorspel ook dat et over een paar jaar 2 of 3 van deze systemen leading zullen zijn en dat alle mobile telefoons daarmee zijn uitgerust om alle software en functies uitwisselbaar te maken.
    Als Apple zich blijft isoleren zullen ze een niche speler worden die slechts voor de echte gadgetfreaks een (nog steeds erg mooi) mobieltje maakt.

  40. Voor iemand die 4,3% aandelen Microsoft (in geldwaarde = US$ 11,1 miljard) bezit zou ik ook niet snel toegeven dat elk product een begin + eindcyclus kent in haar/zijn levensfase, ook die van zijn eigen toko. Dit zou er namelijk toe kunnen leiden dat hij bij een volgende beursdag ineens wat “minder” rijk is! Iemand had hem even moeten helpen herinnering wat een pijnlijk ‘succes’ de Microsoft Zune mediaplayer is geworden. Hij heeft het product ooit letterlijk als iPod-killer aangeprezen….wij down-to-earth-consumenten zouden zeggen….You Wish! Ja, de iPhone zoals we die nu kennen zal echt een keer aan zijn eind komen maar tot die tijd ben ik van plan er hééél veel plezier aan te beleven….jullie toch ook mede-iPhonisten!? (Dit woord staat volgend jaar in de Dikke of Dunne Van Daalen?

  41. Apple komt t.z.t. natuurlijk met een opvolger die weer stukken beter is. OSX heeft inmiddels bewezen dat er snel nieuwe applicaties voor ontwikkeld kunnen worden en als ik zie wat er in korte tijd aan applicaties is gemaakt voor de iPhone dan denk ik: dit is hele vette shit. Wij moeten blij zijn dat Apple het functioneren van de iPhone zo strak onder controle houdt want dat is een sleutelstrategie tot het verkrijgen van een gerespecteerd marktaandeel. Als een bepaalde fase is afgerond zal Apple de teugels heus wel een beetje laten vieren, ik zou (als ik ontwikkelaar zou zijn) daar van uitgaan en lekker verderwerken aan applicaties. Ik voorzie overigens een meesterzet van Apple en de basis daarvoor is hun strakke beleid. Ik vind de iPhone fantastisch! De rest mag op de schroothoop en ze weten het.

  42. Ik kan het toch niet laten :S zie het maar als mosterd na de maaltijd want alles is eigenlijk al gezegd;)

    Het stoort Balmer gewoon dat apple met compleet de tegenovergestelde aanpak nu meer succes heeft dan microsoft.

    Balmer zegt het zelf. Door licentie deals van jou software op hardware van 3e kan je heel groot worden en een veelzeidig producten portfolio uitvouwen. dat heeft in zijn ogen de toekomst. Jammer dat de software het een beetje laat afweten want de hardware war de gemiddelde windows machine op draait is focking bruut.

    Apple pakt het precies omgekeerd aan. Ze hebben een product portfolio in gedachten die staps geweis uitgerold word. De software die ze zelf maken zorgt voor de integratie van de complete product portfolio. En de kracht van deze aanpak is da je hard en software op elkaar afstemmen kan waardoor de boel stabieler draait. Je zit niet vast aan beperkingen van het hardware design van 3e. en je kan je product lijn makkelijk compatible maken met andere platformen. De samenwerking tussen eigen hardware en eigen software geeft je de touwtjes in handen van wat er wel en niet moet kunnen met je platform. Ik ben van mening dat apple daar iets heel moois van heeft weten te maken dat elk jaar steeds toegankelijker en betaal baarder word voor het normale publiek.

    Natuurlijk merkt Steve Balmer daar wat van. Hij zal niet blij zijn dat een bedrijfJE dat zij met een financiele injectie uit de dood hebben herrezen nu met veel innovatiever werk komt dat vooral WEL werkt als geadverteerd. Helemaal nu apple al een paar jaar een gedoogde PC laster campagne heeft waar ze niet echt van wisten wat ze er mee aan moesten. hun antwoord na al die tijd is de: ” i’ am a PC to” campagne. Maar dat werkt meer in het voordeel voor apple dan voor microsoft.

    Apple is veel strategischer bezig dan veel mensen (inclusief Balmer) door hebben.
    Elk consumenten product da ze tot nu toe op de markt gezet hebben heeft als een trojan gefunctioneert.

    – integratie is de sleutel
    – de ipod, iphone en itunes store zijn het lok middel.
    – itunes is de platform onafhankelijke verbinding tussen dit alles.
    – quicktime en safari en mobile me sluiten naadloos aan op dit verhaal aan.
    (als je safari en mobile me hebt dan heb je ineens meer mogelijkheden met je ipod en iphone)
    – usabillity (gebruiksvriendelijkheid) staat voorop. Het design volgt.

    Steve balmer wees gerust…Apple zal nooit de totale markt over nemen.
    maar ze zitten nu al met dit kleine markt aandeel op een plek waar heel veel bedrijven willen zitten.

    – Een gezonde product portfolio.
    – Iedereen wil een graantje mee pikken van wat ze doen.
    – Apple heeft Fans. Dat zie je verder alleen op het zelfde niveu bij nintendo

    Grappig dat nintendo ook zo eigenwijs te werk gaat als apple. Gewoon precies de ander kant op gaan als de rest en laten zien dat je op die manier ook succes kan behalen. De wii heeft de next gen console wars op verkoop verruit gewonnen v

    Een bedrijf dat fans heeft doet iets goeds. Normaal komt dan alleen maar voor in sport en niet in gestylde technologie.

  43. @Harko: Daar komen ze vandaan toch? De iPhone is nu behoorlijk betaalbaar, maar ik heb nog nooit iemand zeiken om dure Mac’s. Ja, PC-gebruikers, maar je hoeft hem niet te kopen. Apple zal er nooit op achteruit gaan, daar zorgen ze wel voor.

  44. @Michel:

    Ik heb nog een Zune voor je. .30GB white..

    Het is een lelijk,dik,traag en snel kapot ding!

  45. Balmer heeft gelijk. Ik denk dat de iPhone als mede Mac nooit echt grootschalig voet aan de grond zal krijgen in de zakelijke markt. Dit is een hele conservatieve markt en zwaar windows georiënteerd. Daar zal ik de komende jaren echt geen verandering in komen. Apple richt zich meer op entertainment en lifestyle maar zakelijk zijn ze niet erg sterk. Kijk alleen al naar MobileMe…

  46. Voor zover ik opgelet heb liggen de kansen voor Apple bij het MKB en bij de jeugd.

    Als Apple die voor zich weet te winnen dan hebben ze een gegarandeerde toekomst.

    De saaie grijze zakenwereld laat Apple duidelijk links liggen.

    Mobile me is bijvoorbeeld nooit gemarket als als zakelijke tool. Maar juist als tool die vergelijkbare functies bied voor de niet zakelijke mensen. Dat het enigzins zakelijk bruikbaar is en daar in flink te kort schiet. Is niet Apples probleem. Voor ECHT zakelijk heb je exchange server. Daar zit in de iPhone al soort van ondersteuning in en OSX snow leopard krijgtdie ondersteuning ook.

    Een goed product exxeleert op eigen kracht.
    Niet op features die de concurrent ook kan.
    Laat die eigen kracht nou juist design, usabillity,
    stabiliteit en eigenwijsheid zijn.

    Dat is wat veel mensen verkeerd zien.
    Die vinden een product pas beterwanneer het exact het zelfde
    kan als deconcurrent plus extra features.

    Het gaat mij er bij Apple niet om wat je kan maar hoe je het doet.
    En dat is nog altijd velen malen fijner dan bij de concurrent.

  47. @ Rob:

    Ik zie niet in waarom de iPhone geen goede zakelijke telefoon zou zijn. Er zijn reeds flinke bedrijven overgestapt (o.a. GenenTech) en ik ving laatst ook het een en ander op over en groot juristenbureau dat gaat overstappen. Ik ben er van overtuigd dat Apple sinds OSX een geweldige basis heeft gelegd voor een platform dat in alle opzichten voor de zakelijke markt uitermate solide, veelzijdig en beheersbaar is. Zoals ik al erder schreef vind ik het afzetten tegen een ander eerder het verhullen van eigen zwakheden en ik vind de Windows-belachelijkmaak-strategie welliswaar een grappige, maar geen goede strategie; Apple heeft immers zo ontzettend veel pluspunten, ik vind dat ze zich daarmee moeten profileren. Maar goed; ik zie het gebrul van die Balmer als de ultime uiting van onmacht want ze voelen op hun klompen aan dat Apple met een succesnummer bezig is. Mark my words!

  48. ik was een apple fanboy, maar dat begint toch echt te veranderen, dankzijk apple, aangezien ze constant tegen de schenen van programmeurs aan lopen te schoppen, ervoor zorgen dat hun gebruikers geen contact met ze op kunnen nemen en nog veel meer van die ongein.

  49. Apple moet inderdaad zijn koers veranderen, willen ze er voor zorgen dat de iPhone een succes blijft. Hoe het kan dat de batterij minder lang mee gaat dan bij de oude is apart. Mijn oude iPhone heeft een standby tijd van 5 dagen. En qua software loopt die ook beter.

    Ze zullen dus de toekomstige iPhone moeten evenaren en verbeteren ten opzichte van de eerste iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.