Reacties voor: Met AwareCar maak je iedere auto slim

AwareCar maakt iedere auto slim, en zorgt ervoor dat je op je iPhone precies kunt zien waar hij geparkeerd staat en of het tijd is om wat extra parkeergeld in de meter te gooien.
Lees het complete artikel → Met AwareCar maak je iedere auto slim
Lars Paymans -

Reacties: 23 reacties

  1. Zit je dan niet met een beperkt bereik als het Bluetooth is?
    Want dan werkt het pas als je vlak bij je auto bent…..
    Mischien goed genoeg om je auto terug te vinden ( hoewel ik niet geloof dat er ooit iemand zijn daadwerkelijk echt kwijt is geraakt) maar onbruikbaar als parkeermeter waarschuw ding.

  2. Inderdaad lekker vaag, maar ik denk dat het apparaat je alleen je iPhone aangeeft dat hij zijn gps positie moet vasthouden, en dan weet je iPhone waar je auto staat

  3. Wat moet je er mee in Nederland we hebben hier parkeer apps die weten ook waar je auto is toch.

  4. Het is de eerste keer dat ik iets bestel via Kickstarter, maar nu heb ik het meteen gedaan want ik vind het een zeer leuk idee. Internationale verzending naar België en Nederland is $3 overigens.

  5. @Jeroen: Daar zijn de dan tenminste heel erg netjes in, meestal bestel ik juist niet in Amerika omdat ze al $10 aan bezorgkosten voor iets met het formaat en gewicht van sticker rekenen.
    Goed om eens te zien dat het ook anders kan.

  6. Kan iemand mij uitleggen waarom ik dat grote pepermuntje zou moet kopen? Dit kan toch ook allemaal met alleen een app…

  7. @joran: ja… Lijkt mij ook, heb zoiets nog nooit gebruikt maar lijkt mij dat daar al apps voor zijn. Ze maken de apparaten steeds ‘slimmer’ zodat de mens straks nergens meer over na hoeft te denken 😄

  8. Lijkt me wel wat om onder mijn fietszadel te plakken. Die ben ik een stuk vaker kwijt dan mijn auto.

  9. Origineel geplaatst door joran
    Kan iemand mij uitleggen waarom ik dat grote pepermuntje zou moet kopen? Dit kan toch ook allemaal met alleen een app…

    Inderdaad, daarom istie waarschijnlijk ook zo goedkoop.

  10. Ik wil er wel een, maar niet voor m’n auto, maar voor m’n sleutels of vul maar in [item dat ik vaak kwijt ben]

  11. @Peter: zoiets is er al een tijdje: Klik

    Overigens kun je die smart-key ook voor in je auto gebruiken.

    Het zijn leuke gadgets maar ook niet meer dan dat. Je telefoon moet het meeste werk doen in de zin van continue GPS bepaling en BT communicatie. Na vier uur is de batterij van je telefoon leeg. En dan kun je je auto/fiets al helemaal niet meer terugvinden.

  12. @Peter: die bestaan al een tijdje, zoek eens op chipolo of Bluetooth smart tag…

  13. Origineel geplaatst door Jeroen
    Het is de eerste keer dat ik iets bestel via Kickstarter, maar nu heb ik het meteen gedaan want ik vind het een zeer leuk idee. Internationale verzending naar België en Nederland is $3 overigens.

    Tot dat je de importkosten tegemoet ziet komen van 20 euro

  14. @Mitchellosz: Met een beetje geluk passeert het de douane zonder extra kosten. Ik heb nog wel dingen uit Amerika besteld, en soms heb je geluk, soms niet.

  15. Origineel geplaatst door Mitchellosz
    Tot dat je de importkosten tegemoet ziet komen van 20 euro

    Totale kosten 9 3 euro = 12 euro.
    Pas vanaf 21 euro berekenen ze BTW. Importkosten komen pas bij een hoger bedrag om de hoek kijken. Dus dat is geen probleem.

  16. Origineel geplaatst door Kevin
    Totale kosten 9 3 euro = 12 euro.
    Pas vanaf 21 euro berekenen ze BTW. Importkosten komen pas bij een hoger bedrag om de hoek kijken. Dus dat is geen probleem.

    True.

  17. Met een simpele uitbreiding van parkmobile app (=ook locatie opslaan als je gratis parkeert) kan je iphone gps dit gewoon regelen.

  18. Aflopen weekend ingebroken in mijn auto. Ze zijn kennelijk op zoek geweest naar mijn iPad, maar niet gevonden. Waarschijnlijk heeft de dief het Bluetooth signaal van de iPad opgepikt. Gelukkig is het de dief niet gelukt om de iPad mee te nemen. Dus of het nou zo’n goed idee is om een Bluetooth apparaat in je auto te bewaren???

  19. Origineel geplaatst door Jonathan: …
    Mischien goed genoeg om je auto terug te vinden ( hoewel ik niet geloof dat er ooit iemand zijn daadwerkelijk echt kwijt is geraakt) maar onbruikbaar als parkeermeter waarschuw ding.

    Echt kwijtraken gebeurt idd niet zo vaak, maar als je je auto vaak op wisselende plekken moet parkeren kan het wel een hoop tijd en nutteloos zoeken schelen. En dat overkomt echt niet alleen vertegenwoordigers of anderen die professioneel veel onderweg zijn. Denk maar aan alle mensen met een parkeervergunning die niet voor een vaste plek maar voor een hele parkeerzone geldt. Dan weet je echt niet altijd meer meteen waar je ‘m nou de laatste keer ook weer neergezet hebt 😕

    Maar helaas heeft Brian Monninkhof wel een goed punt: sommige autokrakers scannen auto’s op (wifi- of) bluetoothzenders in de hoop een laptop, smartphone of tablet te kunnen ‘scoren’. Al zou dat natuurlijk niet meer werken als in èlke auto zo’n bluetooth zendertje van $9 ligt 😉

  20. Origineel geplaatst door joran: Kan iemand mij uitleggen waarom ik dat grote pepermuntje zou moet kopen? Dit kan toch ook allemaal met alleen een app…

    Klopt, (waarom) is er bv geen app die je GPS vastlegt zodra je de verbinding met je carkit verbreekt?

    Voor de ontwikkelaars hier: gat in de markt, spring er in! 😃

  21. Producten zijn als lang op de markt welke ook werken door middel van andere gebruikers zoals de TILE en StickAndFind dus niets nieuws.

  22. Dit werkt dus niet als je auto gestolen of verplaatst wordt ….

  23. Dit werkt dus niet als je auto gestolen of verplaatst wordt …. De positie wordt namelijk bepaald op basis van de laatste verbreking met de bluetooth verbinding tussen iphone en beacon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.