Reacties voor: Met Aware check je hoe het gaat met je familieleden

Aware is een nieuwe Nederlandse app die er met een dagelijkse 'Alles Goed-melding' voor zorgt dat alleenstaanden zich veiliger voelen. Hierdoor is het heel gemakkelijk voor families en vriendengroepen om van elkaar te weten als het goed of minder goed met ze gaat.
Lars Paymans -

Reacties: 6 reacties

  1. Handig, maar ook wel “ongezellig”. Terwijl gezelligheid nou net datgene is waar veel ouderen meer behoefte aan hebben.

  2. Goede app, maar toch ook best triest dat zoiets überhaupt zou moeten bestaan. Gelukkig gaan wij regelmatig even bij bomma en bompa langs ook al weten ze hoe ze met whatsapp en sms om moeten gaan!

  3. Ongezellig? Misschien. Maar wel erg nuttig, vind ik. En je kunt het ook gebruiken als ‘extra’, naast het bestaande contact. Maar ik zie de toegevoegde waarde wel van even een seintje dat alles oké met je is. Ga het zeker bij mijn familie introduceren.

  4. Als je het gebruikt als puur dagelijkse check of iemand nog leeft (met alarm als iemand een dag niet geklikt heeft) dan is het nuttig. Werkt als een soort telefoonkring, waarbij ouderen elkaar dagelijks bellen, maar dan met de hele familie.

    Maar verder is het inderdaad een nogal minieme en treurige manier van contact houden. Daarvoor is Facebook veel handiger en leuker. Een prima manier van contact houden die niet veel tijd kost. Wij hebben met onze familie een besloten Facebook pagina, waarop iedereen regelmatig even schrijft hoe het is en wat ze doen, inclusief oma van 87 – die elke dag wel iets op Faceboek doet met haar iMac of iPad.

    Zo hoeft niet iedereen van je Faceboekvrienden alles te zien, je kunt met 1 kort berichtje iedereen uitnodigen voor een verjaardag etc. Daarnaast hebben de met de familie een WhatsApp groep “Op bezoek bij oma” waar iedereen op zit, behalve oma. Daarop schrijven we als we even langs gaan en wat we doen. En kunnen we in de gaten houden of er genoeg bezoek komt.

    Dat werkt allemaal prima. Ook Wordfeud is altijd even leuk voor tussendoor. En ook daar kan je een paar regels tekst schrijven.

    En verder vooral regelmatig langs gaan en leuke dingen offline doen!

  5. Origineel geplaatst door timosha
    Gelukkig gaan wij regelmatig even bij bomma en bompa langs ook al weten ze hoe ze met whatsapp en sms om moeten gaan!

    Gij moogt graag mijn alter ego spelen maar ge moet het wel serieus houden. Dadelijk denken de lezers nog dat wij die pseudo-intelectuele passeur de bac zijn. Gênant.

    Voor het overige: bomma en bompa heten hier moemoe en vava. En wij gebruiken, als moemoe en vava, Wappie niet (maar dat wist ge al).

    ceterum censeo portitorem esse delendam

  6. Origineel geplaatst door timosha
    @timosha:
    Het was me een waar genoegen en leuk dat je het zo sportief hebt opgevat. Ik laat je verder met rust! Doe moemoe en vava de groeten!
    Omnia fun quondam ubi necesse est resistat!

    Resistant ! Het ga je goed Charon. Let op als je vanavond de Styx oversteekt om zieltjes naar Hades te brengen. Wat mij betreft mag je een tijdje in Hades blijven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.