Reacties voor: Avast SecureMe: veiliger internetten op open Wi-Fi-netwerken

Antivirusbedrijf Avast heeft de SecureMe-app aangekondigd, waarmee je op openbare Wi-Fi-netwerken kunt kijken of het veilig is. Er zit ook een VPN-functie in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Ik moest even hard lachen om de zin “Volgens Avast is SecureMe de eerste app waarmee je je bij open Wi-Fi-netwerken kunt beschermen”

    Ik gebruik al een jaar de app Cloak die automatisch VPN opzet op untrusted Wifi hotspots. Daarnaast zijn er meerdere van dat soort Apps. Dus wat mij betreft praat Avast een beetje p**p

  2. @Ronald: Onzin is het 🙂 Maar praat Avast! onzin of is die club verkeerd geciteerd?

  3. @Ronald: Idd, ik gebruik zelf Tunnelbear om VPN-verbindingen aan te gaan op mijn iPhone, die claim zoals zij hem verwoorden is onzin.

    De enige nieuwigheid die ik kan ontdekken is de mogelijkheid een WiFi verbinding te scannen en zo te bepalen of VPN nodig is of niet. Of ze daar de eerste mee zijn weet ik ook niet, het zou kunnen.

  4. Ik gebruik gewoon de ingebouwde VPN client in iOS, die laat ik een VPN opbouwen naar mijn UPC-modem thuis, et voila alle verkeer loopt via mijn thuisverbinding.

    Moet er alleen aan denken dat ik als ik verbind met een open WiFi dat ik de VPN schakelaar op aan zet.. weet niet of de andere app dat automatisch detecteren..

  5. Ik heb thuis op me mac mini OSX server geïnstalleerd die heeft ook een VPN mogelijkheid. en heb die geïnstalleerd op me iphone voor onveilige wifi verbindingen of om TV te kijken via de app (die het normaal alleen thuis doet) en het kost eenmalig 18 euro voor osx server. en daar krijg je nog meer functie voor.

  6. Origineel geplaatst door Jaap: @Ronald: Idd, ik gebruik zelf Tunnelbear om VPN-verbindingen aan te gaan op mijn iPhone, die claim zoals zij hem verwoorden is onzin.

    De enige nieuwigheid die ik kan ontdekken is de mogelijkheid een WiFi verbinding te scannen en zo te bepalen of VPN nodig is of niet. Of ze daar de eerste mee zijn weet ik ook niet, het zou kunnen.

    Bij getcloak kun je een Wi-Fi-netwerk als trusted aangeven. Als die trusted wordt vpn niet geactiveerd indien het een onbekend WiFi netwerk is dan wordt er automatisch een vpn verbinding opgezet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.