Reacties voor: Autotune komt via Smule en rapper T-Pain naar de iPhone

Het fenomeen auto-tune werd populair dankzij hiphoppers, rappers en een zekere Michael Gregory, die met Auto-Tune the News een hit op YouTube scoorde. Ontwikkelaar Smule is bezig met een applicatie, waarmee je kunt auto-tunen op nummers van rapper T-Pain.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Autotune is verschrikkelijk, vocoders of talboxen zijn veel beter! alleen is zoiets moeilijker te realiseren op een iPhone vanwege hardware

  2. Talkbox > Autotune.
    Ik begin echt een hekel te krijgen aan Autotune omdat het vooral misbruikt wordt.
    T-Pain is tof, omdat hij er goed gebruik van maakt, maar tegenwoordig doet elke Yes-R wannabe het omdat ze niet kunnen zingen en dat is echt verschrikkelijk.

  3. Humor.. Ik heb nog wel eens een plaatje gedraaid en heb zon vocoder synth op zolder staan. altijd leuk speelgoed 😉

  4. @GJ

    Talkbox is iets anders, talkbox is een buisje die je in je mond doet en je de tonen maakt door de holte in je mond groter of kleiner te maken, de toonhoogte regel je hiermee met een synthesizer of gitaar. dit doet T-pain ook wel, maar het is heel wat anders dan Autotune.

    En idd, het wordt de laatste tijd echt enooorm verkracht :’)

  5. @Zzyzx_Rd: Dat weet ik, ik zeg ook Talkbox > Autotune.
    Dat is zegmaar 2 > 1 (2 is groter/beter dan 1, weet ik het :p geen wiskunde gehad? haha :p).
    Talkbox is tof! Ik vind muziek met een talkbox nog altijd toffer dan autotune :).
    Teddy Riley maakte er veel gebruik van in de jaren 90 en daarvoor had je Roger Troutman met Zapp.
    Helaas was ik toen nog een klein jongetje.

  6. Alsof die omhooggevallen rapper stemvervormen heeft uitgevonden. Noem die applicatie dan liever ‘Daft Punker’ of ‘Kraftwerker’ of zo.

  7. Origineel geplaatst door alchemist
    Alsof die omhooggevallen rapper stemvervormen heeft uitgevonden. Noem die applicatie dan liever ‘Daft Punker’ of ‘Kraftwerker’ of zo.

    je haalt me de woorden uit de mond! Autotuning is tegenwoordig helemaal gehypt door de pop scène.. Iedereen melkt deze hitjes machine uit.. Als muzikant zijnde zal ik deze app niet gebruiken. Misschien wel lagge om je vrienden mee te pesten oid..

  8. quote: “Autotune is eigenlijk een robotachtige stemvervormer, of beter gezegd: een audioprocessor gemaakt door Antares Audio Technologies. Het wordt regelmatig gebruikt in hiphop- en elektronicanummers.”

    Dit is onzin! Autotune is een plugin waarmee er lichte onzuiverheden recht getrokken kunnen worden. Er is tegenwoordig bijna geen CD die uitkomt zonder dat de o.a. vocals zuiverder zijn gemaakt met Autotune. Echter door de instellingen flink ‘te ver’ te zetten krijg je dat effect wat nu zo populair is geworden. Echter daar is deze plugin niet voor gemaakt.

    Je hebt ook diverse andere plugins van o.a. Apple (voor Logic), Waves en andere fabrikanten die exact hetzelfde doen.

  9. Fuck autotune en heel de zooi errond. Geen zuivere stem? Begin niet met muziek te maken en spaar ons de teleurstelling die vele mensen meemaken als ze hun idool live aan het werk willen zien!

  10. Outlawz maakten ook via talkbox vette dingen T-pain is wack vind zijn muziek echt nep zoiezo vind ik de muziek Zwaar achteruit gaan. Vroeger werd erover nagedacht wat men zong nu letten ze alleen op de beats en zingen i let u lick the lolly pop en dergelijke muziek je lacht je helemaal dood als je naar lil wayne luisterd die heeft de slechtste teksten EVER! Usher kan wel nog zingen maar t is dun gezaaid met echte artiesten zosls the white stripes eN lady gaga echt rommel maja zal ook aan je muziek smaak liggen.

  11. Zo ik ben blij dat dit effect belachelijk word gemaakt ik zit me er al tijden over te ergeren dat het echt in alle nummers zit.

  12. Verschrikkelijk dat autotune!
    Zoals Jay-Z op het moment rapt Death Of Autotune

  13. @ Erwin

    Jij lacht je dood om Lil’ Wayne..?
    Ik lach me dood om jou!

    “..als je… luisterd..”

    Jou teksten gaan er ook niet op vooruit!

    Young Money!

  14. Is het nog waard om nog te vermelden dat autotune irritant is? Sommigen hier.. nemen jullie dit product serieus?

    Ik denk dat dit eerder leuk is voor de grap.

    Sowieso is hiphop/rap/rnb van tegenwoordig (tv) voor inteeltvolk. Allemaal dezelfde nr’s draaien ze in auto’s als ze langsrijden. Lutsers. IMO.

  15. T-Wayne! Coming this year… Ill down the app!

  16. euh, ben ik dan de enige die het wel een coole app lijkt?
    Is toch lache op een verjaardag of zo…?!

    Weinig kans dat professionals in de studio door hun iPhone gaan zingen, dus dit is gewoon een fun-app…

    Maak je er dan allemaal niet zo druk om!
    Vind je het stom? Vooral niet downloaden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.