Reacties voor: Klinkt goed: automatische tweestapsverificatie op basis van omgevingsgeluid

Onderzoekers hebben een manier gevonden om tweestapsverificatie toe te passen op basis van omgevingsgeluid. Dit moet het een stuk gemakkelijker maken om je accounts te beveiligen. Zo werkt het.
Lars Paymans -

Reacties: 9 reacties

  1. Leuk idee. Maar … blijft dit niet gevoelig voor social engineering? Als iemand (pakweg) fervent 538 luisteraar is – sommigen laten dat zelfs in hun nickname doorschemeren 😉 – dan heeft een hacker goeie kans dat als hij 538 luid aanzet de achtergrondgeluiden van iPhone en Mac sterk (genoeg) op elkaar lijken als de Mac in verkeerde handen is gevallen… De vergelijking kan niet al te kritisch zijn lijkt me, veel achtergrondgeluiden zullen tòch best verschillen klinken tussen broekzak of handtas enerzijds, en bureaublad anderzijds?

    Natuurlijk heb je dat deels zelf in de hand, alleen bij het aanmelden ff 100%NL opzetten en ook de sociaalste engineer gaat de mist in 😏

  2. Lijkt me mogelijk bij een desktop, een iMac dus. Maar bij een MacBook, die je toch op allerlei locaties gebruikt, wordt het al helemaal niks. Bij een iPhone helemaal niet, want daar moet je toch op elke locatie bij kunnen.

  3. Als je wachtwoord EN vingerafdruk doet is het toch al voldoende?

  4. Waarom niet gewoon via een Bluetooth verbinding kijken of de iPhone in de buurt is?

  5. Ik vind zowieso dat je telefoon onderscheid moet maken. Bijvoorbeeld bij bepaalde wifi netwerken je passcode uitschakelen.

  6. @Jasper: Als je computer gehackt zou zijn, kan je de Bluetooth check die daar vandaan gedaan wordt natuurlijk ook voor de gek houden.
    Het idee hiervan is dat je informatie uit twee aparte kanalen vergelijkt om te bepalen of ze op dezelfde locatie zijn.
    Tiqr is ook nog steeds een heel mooie oplossing, maar je ziet het helaas niet veel gebruikt worden.

  7. Origineel geplaatst door Ferryman: Leuk idee. Maar … blijft dit niet gevoelig voor social engineering? Als iemand (pakweg) fervent 538 luisteraar is – sommigen laten dat zelfs in hun nickname doorschemeren

    O nee! Dat stamt uit de tijd van zeezender Veronica, die toen ook heeft uitgezonden op 538 mtr. op de middengolf… 🎶🎤🔈🔔📻⚓️😎

  8. Origineel geplaatst door Jasper
    Waarom niet gewoon via een Bluetooth verbinding kijken of de iPhone in de buurt is?

    Dat is mogelijk en wordt al toegepast. Prima oplossing voor een casual user, maar als je wat meer van de security bent kun je beter voor een vingerafdrukscanner gaan. Zodra ik een nieuwe iPhone heb die gejailbreakt kan worden ga ik klooien met vingerafdruk —> unlock Mac.

  9. Lijkt mij deels te werken op geluidsgolven die de ruimte berekenen waar je bent. Maar werkt dit buiten dan ook vraag ik me af?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.