Reacties voor: Australische politie waarschuwt voor gebruik Kaarten-app iOS 6

De Australische politie waarschuwt voor het gebruik van Apple's nieuwe kaartendienst in iOS 6.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Heftig hoor! Het is vollop in het nieuws!

  2. Ik wil de fouten in Maps niet goed praten, maar het is natuurlijk ook niet slim om alleen gewapend met een iPhone/iPad of andere vorm van maps app voor het eerst in zo’n gebied rond te rijden en blind op zo’n systeem te vertrouwen. Wat als de stroom op is, dan kom je ook niet verder.

  3. Ik wil ook de fouten niet goedpraten, maar ik neem aan dat ze niet allemaal exact op het (foute) eindpunt zonder benzine kwamen te staan. Waarom ze dan tot 24 uur daar blijven staan is me een beetje een raadsel. Je ziet op de kaart toch dat er iets ten noorden van je een grote plaats ligt? 70km red je makkelijk op de noodvoorraad van je tank.

  4. Men had de keuze:
    – uitstel iPhone 5. Klant krijgt na uitstel een 100% werkende app. Wij krijgen vele $$$ minder.
    – levering iPhone 5 en uitrol ios6 met inferieure maps app. Klant krijgt een aftreksel van wat ze gewend zijn. Wij apple komen er wel vanaf door later excuses te geven hiervoor. Als die $$$ maar binnen komen.

    Denk eens aan de software ontwikkelaars van de maps app. Zij moeten hun management of de top daarboven wel gehaat hebben. Geen 1 software ontwikkelaar wil dat zijn kindje met een ongekent aantal bugs wordt vrijgegeven.

  5. Maps is beta – is vervangen en moet het daarmee doen.
    Siri is beta – gebruikt niemand en is al 2jaar niet nederlands en nogsteeds beta.
    De iPhone5 trekt krom en komt beschadigd uit de doos. door de camera app komen wel eens strepen. Ook als het scherm een tijdje uitstaat en aanzet zie je wel eens een paarse gloed wegtrekken onder bij ontgrendel. Toitoi Apple!
    ik zou iedereen een bonus geven voor het goede jaar!

  6. Is de mapdata niet van teleatlas/TomTom?

  7. Erg naief om zonder papieren kaart naar een onbekende bestemming te reizen.

  8. En weer krijgt het arrogante gedrag van Apple een staart.

  9. TomTom heeft, met een reeks andere bedrijven, de ruwe data aangeleverd. Die heeft Apple vervolgens in de app verwerkt. (Dat heeft dus tot n redelijk rampzalige app geleid)
    Inmiddels is TomTom nu bij Apple aan tafel geschoven om de boel n beetje te redden.

  10. Apple had nog een jaar lang een contract op Google maps. Snap niet waarom ze dat dan niet benutten..

  11. @Flieps e.a.: Natuurlijk erg naïef om op een product van 700€ te vertrouwen. Komaan zeg, blijf toch een béétje serieus? En wat als er een fout staat in de papieren kaart? Erg naïef om gee gids mee te nemen? Zo kan je de belachelijke grote kemels van Apple natuurlijk altijd afschuiven op iemand anders…

  12. Haha zo zorgt de Kaarten-app tenminste nog eens voor grappig nieuws!

  13. Grappig nieuws? Grote fout van Apple. Ze staan er weer gekleurd op..dit gaat de hele wereld over en krijgt iedereen te horen..niet alleen de techsites.
    Slechte publiciteit weer voor Apple.
    Of breng het goed uit, of breng het niet uit.
    Dit was gewoon te gehaast.

  14. Ik heb met google nog nooit gehad dat ik een straat niet kon vinden. Bij apple maps al meerder malen. Of dat namen gewoon niet kloppen. Prima dat je zelf met een maps komt, maar zorg dat ie volledig werkt. Ik heb nu nog steeds de iphone4 en dat zal ook mijn laatste iphone zijn. En niet vanwege de maps maar met meerdere dingen die apple uitbrengt als vernieuwing die allang op andere platforms te vinden zijn. Kom op zeg panorama had ik op mn erikson en nu niet eens op mn iphone 4

  15. Negatief nieuws is ook nieuws.

  16. FAIL !!! hahaha blij dat ik nog op 5.1.1. zit met jailbreak natuurlijk 😀 Google Maps whooooop

  17. Apple zou er goed aan doen minder op de concurrentie te schieten en zich – zoals vanouds – te richten op de kwaliteit van de eigen producten. Zonde dat het kwaliteitslabel van dit merk door eigen dommigheid onder druk komt te staan.

  18. mij ook s overkomen met wisepilot van kpn op blackberry, gelukkig was dat in een stad met mensen om aan te spreken

  19. Mensen die hier over naïviteit spreken weten niet waar ze het over hebben. Het product moet goed zijn en het is nu complete puinhoop. Zoom eens voor de aardigheid in op Venlo (en geloof mij dat is niet het enige gebied). Kijk eens of je een huis kan herkennen. Niet dus. Nog niet eens een straat soms. Apple moet Google maps terughalen. Die weten hoe het moet en nog met streetview ook nog. Stelletje egoisten dat het zijn.

  20. En Apple richt zich momenteel erg op het beschermen van hun patenten. Als ze zo doorgaan wil geen mens ze meer hebben, want er zal wel een bug in zitten.

  21. Google maps is natuurlijk nog steeds, al dan niet in een beperkte vorm, te gebruiken door naar de Google maps website te gaan. Deze is eventueel d.m.v. ‘Add to homescreen’ eenvoudig op te starten.
    Dat er fouten in de Apple Maps app staan en het te vroeg is uitgebracht, is nu wel duidelijk en men kan hier wel over door blijven zeuren.
    Het verhaal van dit artikel brengt natuurlijk wel wat anders naar boven.
    1. Bereid een rit naar onbekende bestemmingen in de (afgelegen) outback voor en neem (genoeg) eten, drinken en evt. een papieren kaart mee. Je gaat niet naar een parkje in de grote stad waar je iemand de weg kunt vragen;
    2. Vertrouw niet alleen op electronische routeplanners (kunnen uitvallen);
    3. Als je voor zo’n dagtocht naar een afgelegen gebied een routeplanner gebruikt, gebruik dan ook een echte routeplanner (app) die je offline kan gebruiken (TomTom, Navigon, Garmin, erc.). Google Maps is dan na al die jaren wel goed geworden, maar zonder internet heb je ook daar weinig aan.
    In het verhaal boven staat ook dat iemand ver heeft moeten lopen om eindelijk telefoonbereik te hebben. Hoe had Google maps hem/haar dan wel kunnen helpen?

    Tja, en een gewone papieren kaart blijkt ook niet altijd juist te zijn. Neem bijvoorbeeld Sandy Island…

  22. There is a bug for that.

  23. Sorry, maar je bent wel heel dom om alleen met je telefoon of navigatie te gaan reizen. En dan ook nog eens alles te geloven wat er op je scherm verschijnt.
    Denk ZELF eens na. Maar dat is vrij moeilijk voor een groot deel van de wereldbevolking.
    Bezuinigen op onderwijs helpt daar ook niet echt aan…

  24. @Kees: en hoe reis jij dan wel?

  25. @Michel: ”Wat nou als de batterij leeg is”. Daar heb je een car-charger voor ._. Stomme argumenten. Je vertrouwd toch ook gewoon op een TomTomGO? Ga je nog even een extra map voor meenemen, kom zeg. Gewoon Apple zijn schuld.

  26. @kees: Dat is niet iets van de laatste tijd en het komt dus ook niet door smartphones. Toeristen rijden in Australië al jarenlang de wildernis in, met het idee: ik heb een telefoon op zak dus ik kan altijd bellen als ik de weg kwijt raak. Ze vergeten dat er in een groot deel van die leuke avontuurlijke natuurgebieden helemaal geen gsm-masten staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.