Reacties voor: Auris nu in pre-order, maakt speakerdock geschikt voor iPhone 5

De Auris is een iPhone-accessoire waarmee je van een gewone speakerdock een Bluetooth-speaker kunt maken. Dit is een uitkomst om speakerdocks geschikt te maken voor de iPhone 5.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Toch wel briljant dit, en alleen maar voordelen. Je kunt gewoon je telefoon blijven bedienen.

  2. Ik zag laatst al een ander soort van BT adapter voor docks. Gewoon bij de MediaMarkt.

  3. Wat is het verschil met deze. Is al een tijdje op de markt

  4. Ja, inderdaad alleen maar voordelen :S. De eerste reden waarom ik dock speaker heb in de slaapkamer is zodat ik ook makkelijk mijn telefoon ermee kan opladen…dat kan dus niet.

  5. Origineel geplaatst door sanderevers
    Ik zag laatst al een ander soort van BT adapter voor docks. Gewoon bij de MediaMarkt.

    ligt inderdaad gewoon bij (o.a.) de Media Markt…

  6. Docks zijn ook nutteloos. Als je een dock gebruikt kan je je iPhone niet eens meer gebruiken! Koop gewoon een bluetooth speaker voor €50-€100, veel makkelijker.

  7. Goede argumenten, prima ontwerp. Wat ik mij echter wel afvraag: hoe is het geluid via bluetooth?

    Ik heb een vrij krachtige (bassen vind ik bijvoorbeeld erg belangrijk) dock van Pioneer voor in de slaapkamer, maar het geluid is via de interne bluetooth-verbinding lang niet zo goed (in mijn oren zelfs slecht) dan wanneer ik de iPhone in de dock plaats. Is daar een verschil in kwaliteit in? Of maakt het direct aansluiten van de Auris aan het koppelstuk al flink verschil?

  8. Het mooie aan dit apparaatje is dat deze ook APT-X ondersteund, met als nadeel: de iPhone ondersteund dit niet (gewone macs weer wel, het ontgaat me een beetje).

    APT-X kan via bluetooth veel betere audio kwaliteit weergeven (groter frequentie bereik).

    Er blijven een hoop raadsels voor dit apparaatje achter – hoe werkt het technisch ? Is het niet meer dan een bluetooth ontvanger die audio over het analoge kanaal in de dock stuurt ? Of zou het ook werken voor interfaces in een auto ? waarbij het een iPhone emuleert (vermoed van niet).

    Er zijn als alternatieven ook genoeg bluetooth to aux apparaatjes die hetzelfde doen, alleen zit ie dan met een jack in de aux-in ipv de dock connector zelf. Het lijkt op zich een goede innovatie, maar tussen die 2 (deze en bt > aux-in) zit verder geen verschil.

  9. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: Aangezien het een 3.0 verbinding is zal er wel snelheid verlies zijn tussen draadloos en bedraad, of de mens dit kan horen is voor mij een tweede vraag, sommige audio geeks zeggen van wel.
    Als ik het zo eens lees op internet is het gewoon normaal luisterbaar, tja wil je gewoon echt in je hobby doordraaien gebruik dan gewoon een headset en ga beneden zitten.

    Ik heb er zelf alleen ervaring mee in de auto, de kwaliteit is dan behoorlijk slecht via bluetooth, maar dit kan te maken hebben met het 12v principle, de airplay van Apple heeft echter geen (hoorbaar) kwaliteit verlies, maar dit zal op ghz basis zijn.

  10. Tja en hoeveel apparaten kan je der dan aanhangen.
    As je de dock gebruikt is het simpel van waar de muziek komt maar als je meerdere BT devices in huis hebt wordt het net iets moeilijker.

  11. Nu al verkrijgbaar bij Mediamarkt Breda, Bluetooth dock conector, voor ipod/iphone docks!

    Werkt met de meeste dockingstations € 29,99

  12. Ik vind het altijd interessant hoe sommige mensen geluidskwaliteit heel belangrijk vinden, maar vervolgens wel mp3s afspelen.

  13. Ik heb een Dock met 30-pins aansluiting, iPhone/iPod met 30-pins aansluiting (althans, nog 😉 ) maar toch besteld! Lijkt me super, toestel kan gewoon in je zak en/of gebruikt blijven. Ideaal lijkt me.

  14. Ik heb er net twee gepre-ordered in het zwart. Maar twijfel nu wel. Hoor steeds expliciet de SpeakerDock maar die heb ik zelf niet. Ik heb een LG geval met dock connector en een dock connector in de auto. Neem aan dat gewoon moet werken, toch?

  15. Verkopen ze ook gewoon bij de MediaMarkt (Alexandrium) » € 29,99

  16. TheAuris heeft zo te zien BT4.0 terwijl die andere adapters BT2.1 aanboord hebben.
    Iphone 5 ondersteund BT4.0, voordelen van BT4.0 is oa een lager stroomverbruik.

  17. ik heb de mijne via dx.com gekocht weken geleden. En voor maar 6 euro. Mits je niet te ver van je sounddock wegloopt met je telefoon (logisch met blauwtand) dan blijft het geluid zeer goed.
    30 euro vind ik wat aan de prijs.

  18. Origineel geplaatst door bjurn
    ik heb de mijne via dx.com gekocht weken geleden. En voor maar 6 euro. Mits je niet te ver van je sounddock wegloopt met je telefoon (logisch met blauwtand) dan blijft het geluid zeer goed.30 euro vind ik wat aan de prijs.

    heb je misschien een link voor me, vind 30 euro iets teduur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.