Reacties voor: Apple’s plannen met augmented reality: ‘Eerst iPhone, daarna bril’

Apple gaat augmented reality (AR) eerst op de iPhone beschikbaar stellen. Pas daarna volgt een AR-bril, zo valt af te leiden uit nieuwe geruchten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Als het niet verder komt dan wat Snapchat effecten als hondenoortjes en een hondenneusje kan Apple het beter laten. Het achteraf scherpstellen van foto’s lijkt me nuttiger, maar ik zou niet weten waarom dát Augmented Reality is.

  2. “Verder willen ze AR gebruiken om virtuele effecten op een persoon te plaatsen, bijvoorbeeld door iemand een hoedje of een bril op te zetten.”

    Ik mag toch hopen dat dit niet waar is?
    Dan kunnen ze het beter achterwege laten.

  3. Origineel geplaatst door macaanzee
    Als het niet verder komt dan wat Snapchat effecten als hondenoortjes en een hondenneusje kan Apple het beter laten. Het achteraf scherpstellen van foto’s lijkt me nuttiger, maar ik zou niet weten waarom dát Augmented Reality is.

    Eens!

  4. @Justin K: omdat het achteraf scherp kunnen stellen van een foto een hele andere techniek vereist dan het simpel maken van een foto. Je kan het zo zien: een foto is een 2D plaatje en een momentopname. Wat Apple nu doet (als de berichten kloppen) is dat de camera van de iPhone als het ware een scan maakt van je omgeving met daadwerkelijk afstandsmetingen en het real time herkennen van objecten met mogelijk zelfs data aan die objecten gekoppeld. Het is als het ware een 4D plaatje: lengte, breedte en diepte + extra gekoppelde informatie. Dat lijkt nu niet zo heel bijzonder maar kan heel grote impact hebben. Je zou op een locatie of bedrijf kunnen tikken op de foto en direct kunnen bellen of mailen. Omdat de foto de data bevat van alles wat er op staat. Een beetje eng maar dat zou zelfs voor personen kunnen. De camera van de iPhone scant als het ware je hele omgeving en alle personen met alles wat daar aan informatie bij hoort. Natuurlijk kan je niet zomaar alle gegevens van iedereen zien maar het zou een soort AR Facebook kunnen worden. Of we er echt blij mee moeten zijn? Ik weet het niet maar de ideeën zijn er zeker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.