Reacties voor: Audiostandaard USB-C zorgt dat 3,5mm-jack nog sneller verdwijnt

De nieuwe audiostandaard voor USB-C gaat ervoor zorgen dat fabrikanten nog sneller de 3,5mm-jack laten vervallen. Met één poort kun je opladen en muziek luisteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Dat de headphonejack weg gaat is niet zo gek, het is al een zeer oude standaard,
    maar het vervelende is dat de bedrijven onderling niet eens kunnen afspreken voor een goed vervangend standaard, die dan overal gebruikt gaat worden.

    dus vanaf nu zullen alle headphone fabrikanten meerdere versies moeten maken of onhandige verloopstekkers of koppig hun eigen standaard proberen door te drukken.

    En zeg je, je kan dan draadloos gebruiken, maar die haalt het kwalitatief niet bij de stekker, en dan hebben we het nog niet over audio lag.

    En de consument is weer de dupe 🙁

  2. Hoeveel ruimte nam die poort nou eigenlijk in beslag? Dat kan toch niet meer dan 1% van de totale ruimte zijn geweest?

  3. Als Apple nou niet zo eigenwijs doet en gewoon een standaard aanneemt die meerdere telefoonmakers ook hebben, zou dat een hoop frustratie schelen denk ik.

  4. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Apple de door de EU verplicht gestelde standaard (USB?) niet hoeft te implementeren.
    Ik heb alles van Apple maar die lightning port vind ik echt helemaal niks.

  5. Uiteindelijk wil Apple dat we vooral draadloze oordopjes gaan gebruiken.
    Dat is leuk en aardig maar tijdens een vlucht in vliegtuigmodus heb je daar niet zoveel aan,

  6. Het is onbegrijpelijk waarom Apple USB-C niet als standaard doet op iPhone’s en iPad’s. Alle nieuwe androidtelefoons worden nu geleverd met USB-C, nieuwere laptops ook waaronder de nieuwe Macbooks. Vervolgens brengen ze Magic trackpad en keyboard weer uit met lightning aansluiting.. en de nieuwste iPhones ook.

    Het is toch niet zo moeilijk om 1 universele aansluiting door te voeren, dit is het makkelijkst voor iedereen.

  7. Origineel geplaatst door rudy
    Uiteindelijk wil Apple dat we vooral draadloze oordopjes gaan gebruiken.

    Dat is leuk en aardig maar tijdens een vlucht in vliegtuigmodus heb je daar niet zoveel aan,

    In de vliegtuigmodus kun je Bluetooth gewoon aanzetten,
    Dus dan kan je ze gewoon gebruiken. Het gaat erom dat gsm signaal uitstaat in het vliegtuig.

  8. @Alexander: De door EU verplicht gestelde standaard USB ging er om de opladers standaard te maken zodat je niet elke keer een nieuwe oplader nodig hebt.
    Dit om het milieu te ontlasten.
    Wel Apple heeft een USB stekker aan het oplaadsnoer

  9. Apple is de enige die dwars ligt met hun rare lightning poortjes. Maar dat probleem lost zich vanzelf op. De tablet-markt is namelijk al aan het instorten en het aandeel van de iPhone in de smartphone-markt neemt af. En Macbooks hebben wel usb-c. Dus de standaard wordt usb-c.

  10. @Gertje: daar heb je inderdaad gelijk in

  11. Ben ik de enige die de hele dag zit te werken met een koptelefoon in, zowel op kantoor als onderweg? Ik doe technisch werk, stuur mensen uit diverse bedrijven aan en en overleg veel met klanten van verschillende bedrijven.

    Mail en chat gebruik ik het meest, direct gevolgd door bellen via verschillende kanalen. Dus ik bel, conference call en skype eigenlijk de hele dag.
    Ik vind die iPhone ene leuk ding, maar absoluut ongeschikt om langdurig aan mijn oor te houden. Bovendien wil ik mijn handen vrij hebben om mee te schrijven bij een overleg. Handsfree is leuk als je alleen zit in een stille ruimte, maar daarbuiten werkt het niet, zeker niet bij een conference call.

    Daarnaast zijn de koptelefoonoortjes handig om notificaties te ontvangen zonder de collega’s te store. En natuurlijk om muziek te luisteren, hoewel dat zeker niet elke dag lukt.

    Ook onderweg (ik ben veel onderweg) heb ik eigenlijk altijd mijn oortjes in zodat ik door kan werken.

    Een setje draadloze oortjes voor een godsvermogen die maar 5 uur meegaan op 1 lading, gaan absoluut niet voldoen.

    Als mijn oortjes niet meer zonder opladen vrijelijk kunnen verhuizen van iPhone, naar Mac of iPad en terug, heb ik daar echt last van in het dagelijks leven.

    Ben ik uniek of zijn er ook andere mensen die de standaardloon toekomst met angst en beven tegemoet zien?

  12. Zou Apple het aandurven om volgend jaar de iPhone 8 met een UCB-C poort uit te rusten en dus al binnen 5 jaar afscheid te nemen van Lightning?

    Ik denk het niet maar het zou wel beter zijn.

  13. Origineel geplaatst door duo
    Zou Apple het aandurven om volgend jaar de iPhone 8 met een UCB-C poort uit te rusten en dus al binnen 5 jaar afscheid te nemen van Lightning?
    Ik denk het niet maar het zou wel beter zijn.

    Natuurlijk zal dat niet gebeuren. Apple was de eerste die de analoge poort achterwege liet omdat ze geen keus hadden.

    Als de anderen hen voor waren geweest, dan zou USB-C de de-facto standaard geworden zijn en had Apple een groot probleem.

    Terwijl andere bedrijven nu wel lightning koptelefoons zullen ontwikkelen voor de iPhone. En ze hun eigenwijze aanpak en poort kunnen houden. Incompatibel met de rest van de wereld.

  14. Niet achter de meute aanlopen. Geen concessies doen, als dat (misschien) leidt tot inferieure produkten of produktervaring. Je niet overleveren aan de grillen van de ander, maar zaken zelf in de hand houden. Klinkt (nog steeds) helemaal Apple.

    Laat USB-C eerst maar bewijzen dat het net zo goed (nee: beter!) werkt als lightning in een smartphone. Ik zie de headlines al voor me: “iPhone ontploft door inferieure USB-C kabel van fabrikant x.”

    Here’s to the crazy ones, the rebels, the misfits…

  15. Mensen die zo kritisch zijn moeten misschien even twee keer nadenken. De meeste Android smartphones hebben namelijk nog micro USB, en dat is zwaar inferieur aan lightning. Die poorten gaan ook kapot en zo.

    Ik denk dat Apple over een tijdje USB c in de iPhones gaat stoppen, omdat dat de eerste USB aansluiting is die überhaupt in de buurt komt van lightning.

  16. Het grote punt is ook dat de lightningpoort van Apple is, USB-C en 3,5mm-jack niet. Voor alle producten die andere fabrikanten maken met een lightning connector moeten ze licentie kopen bij Apple voor het gebruik van hun technologie.

    Apple is en blijft een commercieel bedrijf en de beslissing om de 3,5mm-jack te verwijderen gaat ze veel omzet opleveren.

  17. 24uue met de oordopjes doen? Ik noem t eerder 4x 5uur met je oordopjes doen met pauzes van …uren

  18. @Michel: Je hebt niet goed opgelet. De AirPods hoeven geen uren op te laden voordat ze weer een tijdje te gebruiken zijn.
    Als je ze elke keer na gebruik weer in het doosje stopt moet dat voor de meeste mensen wel goed komen.

  19. @Alexander: al die afgebroken USB aansluitingen in alle andere telefoons, dat is fijn wil je zeggen!

  20. @Alexander: ga je zeggen dat de fragiele usb wel wat is dan???

  21. Waarom kiest Apple niet om alles USB-C te doen? Ik zit nu met een MacBook met USB-C en een iPhone met lightning. Ik moet dus 2 verschillende oortjes kopen!

  22. Ik sinds een aantal weken de iPhone 7 plus en heb daarbij een Bluetooth headset van Sony aangeschaft. Dit vanwege ik niet zo veel nut zie in die Apple airbuds aangezien de normale versie al 10x per min uit mij oor vallen zullen die airbuds, na aanschaf al kwijt zijn! Echter mis ik nu de 3,5mm Jack totaal niet! Had al veel eerder een Bluetooth headset moeten kopen

  23. Origineel geplaatst door Vourttie
    Ik sinds een aantal weken de iPhone 7 plus en heb daarbij een Bluetooth headset van Sony aangeschaft. Dit vanwege ik niet zo veel nut zie in die Apple airbuds aangezien de normale versie al 10x per min uit mij oor vallen zullen die airbuds, na aanschaf al kwijt zijn! Echter mis ik nu de 3,5mm Jack totaal niet! Had al veel eerder een Bluetooth headset moeten kopen

    Heb ook een Bluetooth headset, heerlijk! Net zoals bij de iPhone en iPad: waarom had ik dat niet eerder!

  24. Voor de mensen die zich afvragen waarom Apple zo “koppig” vasthoud aan Lightning: vraag je ook eens af waarom andere fabrikanten overstappen naar USB-C terwijl Lightning al even beschikbaar is? Waarom zouden de Android fabrikanten de standaard bepalen als Apple al lang een goed alternatief heeft?

  25. Ik vermoed dat Apple pas lighting los gaat laten zodra alles draadloos kan worden vervangen. Ik gok dat dit dan in de iPhone 9 (niet de volgende, maar de iPhone daarna) zal zijn.

    Wat denken jullie?

  26. Origineel geplaatst door rudy
    Uiteindelijk wil Apple dat we vooral draadloze oordopjes gaan gebruiken.
    Dat is leuk en aardig maar tijdens een vlucht in vliegtuigmodus heb je daar niet zoveel aan

    Origineel geplaatst door Gertje
    In de vliegtuigmodus kun je Bluetooth gewoon aanzetten,
    Dus dan kan je ze gewoon gebruiken. Het gaat erom dat gsm signaal uitstaat in het vliegtuig.

    Totaal niet waar: Bluetooth is verboden.

  27. Wat Apple stiekem niet verteld is dat ze tevens aan een nieuwe Bluetooth standaard werken. Niet dat dat technisch nodig is, maar gewoon enkel en alleen om er voor te zorgen dat alleen Apple producten compatible zijn. Wilt u straks een koptelefoon? Big dan moet u die van Apple kopen of een partner die licenties aan Apple betaald.

    @Mike: Usb c iets niet van android. Het is gewoon een industrie standaard. Apple gebruikt het ook in laptops. Lightning kwamn ongeveer gelijktijdig, maar Apple heeft behoefte aan een eigen standaard om marketing technische redenen. Bv voor licenties een accessoires. Beiden is goed, Apple gebruikt immers ook beiden

    @Eric: totdat Apple het niet meer toestaat en men verlicht Apple oordoppen moet gebruiken

  28. Origineel geplaatst door rudy
    Uiteindelijk wil Apple dat we vooral draadloze oordopjes gaan gebruiken.

    Dat is leuk en aardig maar tijdens een vlucht in vliegtuigmodus heb je daar niet zoveel aan,

    Je kan Bluetooth gewoon activeren in de vlucht stand.

  29. Origineel geplaatst door Mike
    Voor de mensen die zich afvragen waarom Apple zo “koppig” vasthoud aan Lightning: vraag je ook eens af waarom andere fabrikanten overstappen naar USB-C terwijl Lightning al even beschikbaar is? Waarom zouden de Android fabrikanten de standaard bepalen als Apple al lang een goed alternatief heeft?

    Mike verdiep je eerst in het omderwerp voor je loos geblaat.

    USB-c is industrie standaard lightning niet. Ok
    De snelheid van usb-c is top.
    En nog maar niet te spreken over de autorisatie van de lightning poort:…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.