Reacties voor: Audio-adapter van iPhone 7 verslechtert de geluidskwaliteit, maar je merkt er niets van

De audio-adapter van de iPhone 7 veroorzaakt extra ruis en vermindert de geluidskwaliteit. De meeste mensen zullen er echter niets van merken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. In de volgende iPhone graag ondersteuning voor betere audiokwaliteit Apple. 👍😀

  2. Het zal me allemaal een biet zijn. De oortjes heb ik nog nooit gebruikt. Wel vaak Spotify streamen vanaf mn iphone/ipad naar de homecinema via bluetooth.

  3. Hoeveel adapters heeft Apple wel niet Apple is adapter koning.

    En dit nieuws is best wel triest.

  4. Nou dit erbij na de gesis in de telefoon?
    Elk jaar wel wat te verzinnen jeetje zeg.

  5. Ik gebruik bij mijn iPhone de Dragonfly Dac van Audioquest. Er is een duidelijke verbetering tussen de jack-aansluiting en de dac. En met goeie can’s hoor je het verschil als dag en nacht.

  6. Ik raak apple af .. dat ios 10 bevalt me ook niet

  7. Ze gaan nu wel voor volledig draadloos bij Apple, maar in de iPhone 7 weer geen aptX. Terwijl veel Bluetooth headsets dit tegenwoordig ondersteunen! Maar weer wachten op de 8 dan……

  8. Niks aan de hand dus.

  9. Dit is ook weer heel erg overdreven. Ik heb de laatste paar dagen veel gelezen op Headfi.org en daar waren ze juist tot hun verbazing enorm tevreden over de kwaliteit. De meeste gebruikers zeiden zelfs dat de kwaliteit beter is dan de 3.5 mm uitgang op de 6s. Dit hebben ze mbv speciale meetapparatuur getest…

  10. Heel erg slecht vindt ik dit van Apple. Verbaast me alleen niets. Sinds de eerste iPhone (Wolfson DAC) stoppen ze al steeds minder muzikale/audiofiele DAC chips in hun telefoons.

    Het is dus wachten op aftermarket kabels met een (Wolfson of Sabre) DAC van hoge kwaliteit wil ik ook maar nadenken over een iPhone 7 of hoger…

    (voorlopig hou ik nog wel uit met mijn iPhone 6s plus 128gb + B&O H6)

  11. @Bart: Er zijn al, of komen super portable lightning DACs aan. Die kan je direct op lightning aansluiten en daarna je eigen koptelefoon. Deze zijn ook beter in staat om je zwaardere koptelefoons te aan te drijven.

  12. Als je hier over gaat zeuren….Audiofielen zijn dungezaaid. Vroeguh had je er veel meer en die lieten zich dan opsluiten in een geluidsdichte kamer bij een speciaalzaak. Inmiddels zijn de meeste van die zaakjes over de kop, omdat zelfs de audiofiel koos voor de internetwinkel of mediamarkt. En als je op-en-top scherpte in je muziek wil hebben, gebruik je daar niet je iPhone voor.

  13. Toch interessant dat ze hier toch heel positief over de adapter zijn (Lees pagina 20 en 21).

    Ook de test resultaten laten zien dat er zeer minieme afwijking is. Iets wat dus totaal niet overeenkomt met de kop van dit artikel.

  14. De nerds die hier iets om geven gebruiken een betere DAC. Ken niemand met 24bit top 40 muziek. Non issue

  15. Ik ben zo’n audiofiel met een absoluut gehoor en ruim 40 jaar ervaring met kwaliteitsmuziek en muziekkwaliteit. Dat laatste begint helaas ook zeldzamer te worden omdat het meeste geproduceerd wordt om op goedkope rommel nog enigszins te klinken, dus wordt met limiters elke dynamiek naar de gallemiezen geholpen. Op elk iDevice is, hoe je het ook wendt of keert, het hoogst haalbare ‘redelijk’. Prima voor onderweg, maar écht luisteren doe je niet via een iWhatever. Overigens worden hoge bitrates en sampling ook weer gehyped. In veel gevallen klinkt een 16 Bit 44-48 kHz opname op belangrijke punten beter dan dezelfde opname in 24 Bit, ongeacht de sampling.

  16. Ik vind het geluid van mijn 6s met standaard Apple koptelefoons prima.

    Maar als je die koptelefoons in een echt goede converter steekt, hoor je ineens hoeveel beter het kan.

    Het is inderdaad voor een groot deel maar net waar je je op dat moment op instelt volgens mij.

    Ik kan me wel voorstellen dat een digitale aansluiting het in principe mogelijk maakt om (voor meer geld) veel betere kwaliteit uit te sturen dan via mini-jack.

  17. Het geluid is bij de 3,5mm-jack goed (+), maar bij gebruik van de adapter wordt het matig (0)

    Vreemd, meestal staat ‘0’ voor ‘redelijk’ en ‘-‘ voor ‘matig’

    Het goede nieuws is echter, dat Spotify-gebruikers en mensen die naar MP3- en AAC-bestanden luisteren het verschil toch niet horen. Die bestanden zijn al sterk gecomprimeerd …

    Punt is niet de mate van compressie, maar dat MP3 en AAC lossy compressie bieden (itt bv FLAC en ALAC)

    Dit geldt ook voor 16-bit muziekbestanden, al is de terugval daar iets minder. … Gelukkig is het nog wel steeds beter dan cd-kwaliteit.

    Hûh? Hoger dan 44,1 kHz is niet mogelijk, en meer dan 16 bits is niet zinvol op een iPhone wordt elders beweerd, en tòch is het beter dan CD kwaliteit? Sorry, maar dan spreekt het artikel zichzelf toch linea recta tegen?!
    _

    Origineel geplaatst door Michel
    Ik ben zo’n audiofiel met een absoluut gehoor en ruim 40 jaar ervaring met kwaliteitsmuziek en muziekkwaliteit. Dat laatste begint helaas ook zeldzamer te worden omdat het meeste geproduceerd wordt om op goedkope rommel nog enigszins te klinken, dus wordt met limiters elke dynamiek naar de gallemiezen geholpen. Op elk iDevice is, hoe je het ook wendt of keert, het hoogst haalbare ‘redelijk’. Prima voor onderweg, maar écht luisteren doe je niet via een iWhatever. Overigens worden hoge bitrates en sampling ook weer gehyped. In veel gevallen klinkt een 16 Bit 44-48 kHz opname op belangrijke punten beter dan dezelfde opname in 24 Bit, ongeacht de sampling.

    Wàs het maar zo simpel dat alleen goedkope rommel wordt verkocht, er wordt ook veel dure rommel verkocht 😢

  18. “‘bleek’ al dat de adapter een eigen DAC bevat”. Ja hallo, hoe denk je anders van digitaal (lightning) naar analoog (mini jack) te gaan?! Die DAC is geen ‘ontdekking’ maar een logische noodzakelijkheid.

  19. “Je hebt bijvoorbeeld dure oordopjes van Shure, Bose of een ander bekend merk gekocht vanwege de fantastische geluidskwaliteit.”
    Bullshit: die koop je omdat je geld teveel hebt, onzeker bent, narcistisch, groepsdrang en een gehoorafwijking hebt en niets van marketing en commercie snapt.

  20. Origineel geplaatst door Arie
    “Je hebt bijvoorbeeld dure oordopjes van Shure, Bose of een ander bekend merk gekocht vanwege de fantastische geluidskwaliteit.”

    Bullshit: die koop je omdat je geld teveel hebt, onzeker bent, narcistisch, groepsdrang en een gehoorafwijking hebt en niets van marketing en commercie snapt.

    Of van muziek houdt, en een paar fatsoenlijke oordopjes wil waar je duidelijk verschil bij hoort.

  21. Origineel geplaatst door Danny
    Ik raak apple af .. dat ios 10 bevalt me ook niet

    Haha nou succes bij Android dan.. ik geef je maximaal 8 weken😂

    Origineel geplaatst door julian
    Hoeveel adapters heeft Apple wel niet Apple is adapter koning.
    En dit nieuws is best wel triest.

    Noem 3👍🏼

  22. Gebruik gewoon Android, dan heb je geen last van de ‘innovatie’ van Apple. Het is toch een beter besturingssysteem.

  23. 99% van de mensen die dure oordopjes hebben of 99% van de mensen die muziek luisteren?

  24. @Pierre Verhoeven: De afwezigheid van aptX ondersteuning verbaasde me idd ook, zeker als je ziet hoe vol Apple op Bluetooth inzet.

    Maar de gemiddelde gebruiker zal ‘t allemaal worst zijn. Zeker aangezien met AAC en MP3 bestanden er geen enkel waarneembaar verschil is. Met mijn SE kan ik zelf sowieso iig nog jaren vooruit, en die heeft een lightning én adio jack.

  25. Origineel geplaatst door Bob
    99% van de mensen die dure oordopjes hebben of 99% van de mensen die muziek luisteren?

    Tsja, doet er niet echt toe. Dit artikel hoort eigenlijk in de rubriek ‘opinie’ thuis, 99% is typisch zo’n percentage dat uit de dikke duim komt ipv uit enige op feiten gebaseerde gegevens 😕

    Ooit werden opinie-artikelen hier duidelijk als zodanig gemarkeerd, zodat je tenminste vooraf wist dat je de (nodige) korreltjes zout bij de hand moest houden. Denk dat 99,99% van de lezers dat (nog steeds) zou waarderen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.