Reacties voor: aTV Flash (black) voor Apple TV verbetert mediaspeler (jailbreak)

Het jailbreak-programma a TV Flash (black) voor de Apple TV heeft een forse update gekregen, waarin onder andere de mediaspeler is verbeterd. Ook worden een hoop bestandstypes nu goed gelezen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. mooi, zal weer eens proberen of ik hem nu wel kan jailbreaken, want sinds softwareversie 4.4.4, krijg ik ‘t niet meer voor elkaar… 🙁

  2. @UtregCity: Dat was bij mij ook het geval, maar op deze website staat een uitleg hoe je hem toch kunt jailbreaken met versie 4.4.4 (alleen mogelijk met windows).

  3. Een flinke waslijst met verbeteringen, echter zie ik geen reden om een upgrade uit te voeren van 1.4.1 –> 1.5, het lijken allemaal kleine verbeteringen van een al erg goede app.

  4. Is dit beter of kan deze meer dan de XBMC ??

  5. Hoop nu toch eindelijk ook eens dat de apple tv 3 gejailbreaked kan worden. Wacht er al een tijdje op.

    Het gebruikersgemak van alleen een originele apple TV 3 is toch echt minimaal te noemen, daarnaast is het voornamelijk op het verdienen van geld gericht. Door iTunes match en het huren van films voor hetzelfde bedrag als waar ik hem voor in de videotheek voor huur.

    Vandaar dus dat ik zit te schreeuwen om een jailbreak! Zodat ik mijn eigen films via een NAS kan streamen, evenals mijn muziek collectie!

  6. Origineel geplaatst door pommetje
    Hoop nu toch eindelijk ook eens dat de apple tv 3 gejailbreaked kan worden. Wacht er al een tijdje op.Het gebruikersgemak van alleen een originele apple TV 3 is toch echt minimaal te noemen, daarnaast is het voornamelijk op het verdienen van geld gericht. Door iTunes match en het huren van films voor hetzelfde bedrag als waar ik hem voor in de videotheek voor huur.Vandaar dus dat ik zit te schreeuwen om een jailbreak! Zodat ik mijn eigen films via een NAS kan streamen, evenals mijn muziek collectie!

    Same here…

    Echter is de realiteit dat het ‘platform’ voor generatie 3 van Apple tv een hels karwei zal zijn om een exploit te vinden. Althans, dat zijn ongeveer alle berichten die ik lees.

    Het is allemaal vrij beperkt nu

  7. @pommetje: Ik heb zelf mijn ATV niet gejailbreaked maar op ipad/iphone de app: AcePlayer. Deze speelt alles van mijn NAS en ik kan iphone/ipad streamen naar ATV.

  8. Origineel geplaatst door n1mber
    Is dit beter of kan deze meer dan de XBMC ??

    Beter…nee, anders. De mediaspeler is wel lekker duidelijk en zit geintegreerd in het hoofdmenu van de ATV.
    XBMC kan meer, maar deze wordt pas echt interessant als je er add-ons bij installeert; dat kna bij deze aTV Black niet.
    wat wel fijn is is dat als je de aTV Black ionstalleert je een backup kunt maken van je instellingen en van je firmware in de Cloud.

  9. Origineel geplaatst door Simon
    Een flinke waslijst met verbeteringen, echter zie ik geen reden om een upgrade uit te voeren van 1.4.1 –> 1.5, het lijken allemaal kleine verbeteringen van een al erg goede app.

    En waarom zou je niet even een update uitvoeren? Ik heb het gisteren gedaan, kostte ongeveer 30 sec. Als je de media player niet gebruikt hoef je het idd niet per sé te doen, maar ja het is zo gebeurd 🙂

  10. @Simon: Oke duidelijk!! dank je wel!

  11. XBMC is inderdaad fijn, helemaal met Navi-X. Kijk even op het forum voor meer info.
    De beste tip die ik kan geven wat betreft het Jailbreaken van een Appletv2 is overigens Youtube. Zoek wat filmpjes en elke idioot moet het lukken.. JB–>XBMC–>Navi-X en je kan alle films/series streamen die je maar wilt.
    Some things can just make you happy..

  12. @Ruben: thx, maar laat ik die, windows pc, niet meer hebben…

  13. Ben juist van XBMC naar aTV Flash gegaan omdat ik XBMC zat werd. Weer een bug, en dan weer via commando’s moeten updaten etc. Binnen 2 maanden moest ik meerdere keren updaten, wat nou niet heel makkelijk gemaakt is.

    Met aTV was het in 20min gefixed en updaten gaat simpel. Daarnaast ziet het er super uit en werkt het gewoon goed. Binnen no-time zit je bij je media wat je wilt afspelen en werkt het ook gewoon.

  14. Mensen, mensen.

    Waarom al die ingewikkelde onzin om een ATV te jailbreaken. I’ve been there and done that maar het bleek gewoon echt geen toegevoegde waarde te hebben.

    Ideale combinatie:

    – ATV2/3
    – iPad / iPhone met Airplay mogelijkheden
    – Air Video (universele app)
    – Air Video server (cross platform) op je PC/laptop waar de films staan

    Open met je iPad / iPhone AirVideo en browse door de shared folders van je PC. Kies vervolgens de film die je wilt zien en stream deze met AirPlay naar je AppleTV.

    Ik heb dit getest tot films met 720p en werkt ideaal. 1080p films worden volgens mij gedownscaled maar dat kan ik niet bevestigen.

    Geen gedoe meer met AppleTV jailbreaks!

  15. Origineel geplaatst door Biinjo
    Mensen, mensen.Waarom al die ingewikkelde onzin om een ATV te jailbreaken. I’ve been there and done that maar het bleek gewoon echt geen toegevoegde waarde te hebben.Ideale combinatie:- ………..

    Waarvoor jij hem gebruikt zal dit voldoende zijn, maar dit is niet voor iedereen een volledige media speler.
    Sommige mensen willen graag meer, dus mensen, mensen…dit geldt niet voor iedereen.

    En om nog een Pad of iPhone gebruiken om een film te kijken is ook verre van ideaal in mijn ogen.

  16. @Niels: Het is geen totaal oplossing, inderdaad. Maar voor het huis, tuin en keuken film kijken werkt het prima.

    En of het wel of niet ideaal is om met een iPad of iPhone je film aan te zetten, verschillen onze meningen over. Persoonlijk vind ik het een ramp om met de afstandsbediening van de AppleTV overal doorheen te moeten bladeren terwijl ik gewoon een iPhone in mn broekzak heb zitten.

    De iPhone kan tijdens het film kijken ook gewoon uit en terug in de broekzak.

    Al met al kunnen we concluderen dat de AppleTV best wat meer features had mogen hebben als ik het zo eens lees.

  17. @Biinjo

    Ik (en ik denk velen) ben er wel zo 1 die graag full HD op 1080p in minimaal 5.1 geluid zijn films beleefd. Downscalen is geen vooruitgang. Daarvoor ga ik niet MKV bestanden voor binnenhalen. Air Video is leuk als tussenoplossing, maar gewoon me NAS aankunnen spreken zonder dat me Mac en dus Air Video de lucht in moet lijkt me ideaal.

  18. Airmediacenter maakt mijn pc erg traag met opstarten,
    dus dat programma beukt wel erg tegen het systeem.
    Meteen er weer vanaf geworpen

  19. Net een update gedaan via maintenance van atv black op de apple tv (maintenance en Media player zijn nu beide op versie 1.5). Ik kan echter nergens vinden waar ik de ondertiteling handmatig kan aanpassen. Weet iemand waar die optie zit?

  20. Origineel geplaatst door jan
    Net een update gedaan via maintenance van atv black op de apple tv (maintenance en Media player zijn nu beide op versie 1.5). Ik kan echter nergens vinden waar ik de ondertiteling handmatig kan aanpassen. Weet iemand waar die optie zit?

    Gevonden:

    Speel film af in mediaplayer, houdt de select knop een tijdje vast en dan krijg je een menu waar je dit kan doen 🙂

  21. Plex i.c.m iphone4s & atv3 !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.