Reacties voor: aTV Flash (black) 2.0 voor Apple TV nu beschikbaar (jailbreak)

FireCore heeft de langverwachte versie 2.0 van aTV Flash (black) uitgebracht. De nieuwe versie werd eind augustus aangekondigd, waarbij FireCore bekendmaakte dat er veel nieuwe functies en verbeteringen aan zaten te komen. Er kwam tussentijds ook nog een betaversie uit, waar een beperkt aantal geïnteresseerden aan kon meedoen. aTV Flash (black) 2.0 kreeg een compleet […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Ach, ik Handbrake nu de bestnaden naar het jusite formaat, gaat ook best

  2. Eindelijk een jailbreak voor de Apple TV 3!?

  3. @Johan: neemt jammer genoeg wat te veel tijd

  4. Apple TV 3 update in the works! When available, current aTV Flash (black) users will receive a free upgrade to the ATV3 version.

    Dit geeft toch weer hoop.. Hopelijk duurt et niet meer lang voor de ATV3

  5. Ik speel nu ook al diverse video formaten (zoals .avi) af via de apple tv 3 zonder jailbreak.

    Het enige dat je nodig hebt is je pc waar de films op staan. De air video server op de pc installeren en de app op een iPhone of iPad.

    Klaar is kees.

  6. Begrijp er soms helemaal niets van. Er is maar 1 Apple TV die zwart is volgens mij en daar geld dit dan niet vor terwijl jullie dat plaatje er wel bij zetten en ze spreken over ‘ATV Flash (black).
    IK ben echt de draad kwijt..
    Kan ik met mijn laatste type nou wel of nou niet dit doen??

  7. Origineel geplaatst door Rob
    Begrijp er soms helemaal niets van. Er is maar 1 Apple TV die zwart is volgens mij en daar geld dit dan niet vor terwijl jullie dat plaatje er wel bij zetten en ze spreken over ‘ATV Flash (black).
    IK ben echt de draad kwijt..
    Kan ik met mijn laatste type nou wel of nou niet dit doen??

    Je hebt 3 aTV, 1 zilveren met HD, een 2e versie (zwart en jailbreak baar) en een 3e variant die niet te jailbreaken is. Die op het plaatje staat is een 2e variant. De 3e variant ziet er precies zo uit.

    aTV Flash black is bedoeld voor de 2e versie aTV. (aTV Flash was er vroeger voor de 1e aTV, toen de 2e versie kwam ging die door het leven als aTV flash Black). 🙂

    JP moest weer eerder zijn hoor 😛

  8. @Rob: De nu uitgebrachte ATV Flash (Black) is ALLEEN voor de 2e generatie Apple TV’s, voor de 1e generatie (die ook wit van kleur is) is er de ATV Flash (White).
    En voor de 3e generatie (de huidige generatie) is nog GEEN ATV Flash te verkrijgen aangezien er nog geen Jailbreak voor is.

    {EDIT}
    Hmm.. sneller leren tiepen…

  9. Agha, waarvoor dank mensen. Nu wachten op de versie voor 3e dus. Zou daar erg blij mee zijn iig.

  10. Mis er weinig aan dat ik hem niet gejailbraked heb (kan ook niet omdat het de derde is). Ik gebruik zelf graag Subler. Ook makkelijk met subs, toevoegen van dvdcover en omschrijvingen (haalt ‘ie zelf van movie nog wat site af) e.d. en relatief snel(ler dan Handbrake).

  11. Hoe herken ik nu of het en 2 of 3 is als ze er hetzelfde uitzien?

  12. Vergeet niet dat je via een jailbreak ook xbmc kan installeren! Superhandig om nieuwe films, series en muziek te streaken vanaf servers! Dan hoef je niet eens meer te downloaden en/of de film door handbrake of dergelijke programma’s te halen, gewoon film aanzetten dmv icefilms is superrelaxed!

  13. Origineel geplaatst door Dennis
    Vergeet niet dat je via een jailbreak ook xbmc kan installeren! Superhandig om nieuwe films, series en muziek te streaken vanaf servers! Dan hoef je niet eens meer te downloaden en/of de film door handbrake of dergelijke programma’s te halen, gewoon film aanzetten dmv icefilms is superrelaxed!

    Is bij mij op het platteland niet mogelijk. Met 8mb internet duurt het laden van de film dan veel te lang.

    Origineel geplaatst door Mc Nonsens
    Hoe herken ik nu of het en 2 of 3 is als ze er hetzelfde uitzien?

    Door hem aan te zetten en te kijken bij Instellingen. En anders op het doosje. En anders naar het modelnummer op de onderkant kijken.

  14. Origineel geplaatst door Sander Engelen
    Ik speel nu ook al diverse video formaten (zoals .avi) af via de apple tv 3 zonder jailbreak.Het enige dat je nodig hebt is je pc waar de films op staan. De air video server op de pc installeren en de app op een iPhone of iPad.Klaar is kees.

    En dan zeker afspelen op de iPad en via Airplay afspelen op de ATV3, helaas geen HD beeld dan.

  15. Is de atv1 gen nog te jailbraken? Laatst geprobeerd met usb patch creator zonder resultaat helaas. 🙁
    Hoorde dat xbmc uit de lucht is gehaald. Nergens een duidelijk antwoord te vinden. Help me please….

  16. @justask: Ja, die is te jailbreaken (en ook xbmc kan je installeren)
    Is allemaal gewoon op de site van ATV Flash te vinden (firecore.com)

  17. @Dennis: Kun je me helpen aan een goede uitleg voor dat XBMC, de installatie ervan, gebruik en het streaken vanaf servers???
    thanks. Ben trouwens in het bezit van ATV2 met seasonpass/jailbrake.

  18. @Henk Havelaar: Ik speel de film inderdaad via de ipad af naar de ATV3. En HD heeft de ATV2 sowieso niet aangezien dit bericht gaat over de 2de generatie. Vandaar dat ik het nut niet zie van een jailbreak?

  19. @larzzz: tXs voor je antwoord! Had die site idd al wel gezien, zocht een gratis jb. Andere suggesties?

  20. @justask: De jailbreak is gratis, alleen ATV Flash niet!

    @De Appels van Fred: Zoek eens op Google of YouTube!

  21. Er zit schot in voor de 3e gen. ATV, laat maar komen.

  22. Nog ff afwachten hoe de ervaringen zijn voordat ik ga updaten. Draait met de huidige versie goed. Ben destijds overgestapt van XBMC naar ATVFlash omdat het meer ‘native’ uitstraalt, en wat snappier draait. Had wel wat problemen met de meta data, maar is vrij simpel op te lossen door dit te tackelen met eigen jpg en xml bestandjes. Ben wel benieuwd of dit nu overbodig is geworden 🙂

  23. ( Red.) Verwijderd: illegale repo.

  24. @Roy: ik woon ook op het platte land en te ver van een centrale om meer dan (effectief) 5 Mbps binnen te halen via ADSL, maar de Icefilmsplugin voor XBMC wetkt bij mij prima. Soms duurt het bufferen wel wat langer (30 s) maar daarna streamt hij films en series zonder problemen.
    Vraagje:
    De ATV2 werkt prima om via Seasonpass 720p te streamen (lokaal en extern) maar met 1080p heeft ie vaak wat moeite (lange buffertijden). Heeft volgens mij te maken met het feit dat de ATV2 alleen 720p aan kan en 1080p eerst intern downscaled of heb ik dat mis? Zijn er meer die wat problemen hebben met de combi ATV2 en 1080p?

  25. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Mc Nonsens: Modelnummer: Apple TV 2e generatie: A1378 Apple TV 3e generatie: A1427Deze is aan de onderkant te vinden bij IC (laatste vier karakters). Let wel dat het zeer lastig leesbaar is.

    Op de verpakking staat dan ook 1080 bij de 3

  26. @Marcel: net de update geïnstalleerd (kan gewoon via de ‘onderhoud’ icon) en werkt verder prima zo te zien. Nieuw is oa de bibliotheek en deze wordt automatisch gescand en voorzien van ‘metadata’ (plaatjes) op de achtergrond. Dus lijkt erop of jouw probleem hiermee is opgelost.

  27. Die Library View is bij mij werkelijk één dramatische grote chaos. Dat gaat helemaal nergens over.

    Ik zie eerlijk gezegd ook absoluut het voordeel t.o.v. van de standaard Apple TV indeling niet.

    Wat mij betreft deed de vorige versie precies wat het moest doen, en zal ik van de nieuwe mogelijkheden niet echt gebruik maken denk ik.

  28. Origineel geplaatst door Johan
    Ach, ik Handbrake nu de bestnaden naar het jusite formaat, gaat ook best

    Dan ken jij ATV-Flash nog niet! Dat is echt TOP!!!!
    Nooit meer iets omzetten. 😉

  29. Ik probeer al een tijdje via Seasonpass mijn AppleTV 2e generatie (A1378) te jailbreaken. Ik kan het hele programma doorlopen maar echter nadat hij de software erop heeft gezet via iTunes (zoals aangegeven) gaat iTunes automatisch alles weer terugzetten omdat iTunes de software gaat controleren bij Apple. Wat moet ik doen, ik word er gek van!

  30. Origineel geplaatst door Hans
    Ik probeer al een tijdje via Seasonpass mijn AppleTV 2e generatie (A1378) te jailbreaken. Ik kan het hele programma doorlopen maar echter nadat hij de software erop heeft gezet via iTunes (zoals aangegeven) gaat iTunes automatisch alles weer terugzetten omdat iTunes de software gaat controleren bij Apple. Wat moet ik doen, ik word er gek van!

    Ik had ook iets dergelijks, totdat ik een ander micro-USB kabeltje kocht waarmee het wel probleemloos ging. Denk dus dat het aan je kabel ligt…

  31. Helaas, ik heb al een nieuw kabeltje gekocht! Jammer maar dank voor de reactie!@iNick:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.