Reacties voor: AT&T neemt maatregelen tegen ongeoorloofd tetheren

De Amerikaanse provider AT&T heeft klanten gewaarschuwd dat ze voor tethering een speciaal abonnement moeten afsluiten. Stoppen ze niet, dan krijgen ze een abonnement aangesmeerd.

Reacties: 45 reacties

  1. heeft gebruikerS lijkt me 😉

  2. Can’t blame them. Als er een alternatief is, al dan niet betaald, dan heb je je daar aan te houden.

  3. Tethering is idd vrij makkelijk te ontdekken, maar dat kan in principe gewoon gespooft worden. Tijd dat Mywi een update uitbrengt dus 🙂

  4. Nog steeds van mening dat als je een abbo afsluit met onbeperkt data dat je toch zelf mag bepalen hoe je dat doet? Of je nou alles verstookt via telefoon of via delen van internet met je laptop.

    De aanbieders schermen met onbeperkt internet. Dan moeten ze dat niet gaan beperken!

  5. ja kwestie van user agent.

  6. Kan je met MyWi ook zorgen dat je iPad kan internetten?

    Dus maakt je iPhone er dan een soort WiFi van?

  7. TetherMe kan het toch verbergen? Aangezien TehterMe ook de Hotspot optie kan activeren lijkt mij niets aan de hand. 🙂

  8. Echt belachelijk dit.
    zelfde als met T-mobile pure geld klaploperij.

    Nokia / Samsung / Android /Sony ericson / ect.. ondersteunen tetheren allemaal out of the box.
    Waarom moet het anders zijn voor de Iphone ???

    Stomme macht positie !

  9. Gewoon aanklagen die AT&T als ze je zomaar je abbo wijzigen

  10. Het lijkt er trouwens op dat AT&T gewoon alle zwaargebruikers heeft aangeschreven en niet zozeer de middelen had of heeft ingezet om MyWi feitelijk te detecteren.

  11. Origineel geplaatst door justin2108
    Nokia / Samsung / Android /Sony ericson / ect.. ondersteunen tetheren allemaal out of the box.
    Waarom moet het anders zijn voor de Iphone ???

    Misschien omdat je het bij die andere telefoons ook niet mag volgens je abonnement?

  12. Tja, hoge bomen vangen veel wind.
    En over wind gesproken, dit waait de oceaan wel over naar ons laagland denk ik.

  13. Origineel geplaatst door Pieter
    Origineel geplaatst door justin2108Nokia / Samsung / Android /Sony ericson / ect.. ondersteunen tetheren allemaal out of the box. Waarom moet het anders zijn voor de Iphone ???Misschien omdat je het bij die andere telefoons ook niet mag volgens je abonnement?

    iPhone heeft die optie ook standaard alleen word na het activeren van iPhone via iTunes de settings van je provider erop gezet en ben je de functie kwijt.

    Verder lijkt met het wel mogelijk te zien wel MAC/IP adres gebruik maakt van het internet. Of je MyWi gebruikt of niet.

  14. @Paul Pols: Dat lijkt mij ook eerder. Je moet diepgaand onderzoek doen naar dataverkeer wat niet alleen nogal veel moeite, tijd en geld kost maar wat ook een forse overschrijding is van de Amerikaanse wetgeving. Gezien de cultuur van bedrijven aanklagen om de meest simpele dingen en dat ook winnen is dat een situatie die je als AT&T zijnde wel graag wil mijden. Meest makkelijke is de grootverbruikers (dat kun je namelijk wel zonder problemen in kaart brengen) sms’en, gewoon op de gok dat hun dataverkeer dermate hoog is dat het wel van tethering moet komen.

  15. Origineel geplaatst door Alexander
    Nog steeds van mening dat als je een abbo afsluit met onbeperkt data dat je toch zelf mag bepalen hoe je dat doet? Of je nou alles verstookt via telefoon of via delen van internet met je laptop.De aanbieders schermen met onbeperkt internet. Dan moeten ze dat niet gaan beperken!

    Hmmmm, onbeperkt op je mobiel internetten is wat anders dan onbeperkt internetten. Verder is naar mijn mening standaard in alle abonnementen tethering uitgesloten/ niet toegestaan.

    Ben zelf een grootverbruiken zonder tethering (rond de 3GB per maand aan uitzending gemist/ facebook/ youtube etc.) maar voorbeelden van 10GB per maand vind ik zelfs te gortig.

  16. Als je maar binnen je contract blijft lijkt mij niets verkeerd aan het gebruik van MyWi.

  17. Origineel geplaatst door alexander
    Kan je met MyWi ook zorgen dat je iPad kan internetten?Dus maakt je iPhone er dan een soort WiFi van?

    MyWi maakt er desgewenst een bluetooth of Wifi router van. Met opties voor ‘on-demand’ verbinding, USB kabel en aanpassen van sterkte van het radiosignaal om accu te sparen. Naar mijn smaak is MyWi een zeer bruikbaar en compleet pakket en biedt het veel meer dan hotspot van Apple.

  18. @alexander: Ja, je kan een Wifi-hotspot van je iPhone, waarmee je vervolgens met je iPad op kunt inloggen.

  19. Origineel geplaatst door Alexander
    Nog steeds van mening dat als je een abbo afsluit met onbeperkt data dat je toch zelf mag bepalen hoe je dat doet? Of je nou alles verstookt via telefoon of via delen van internet met je laptop.De aanbieders schermen met onbeperkt internet. Dan moeten ze dat niet gaan beperken!

    Daar denken de providers anders over…en terecht.

    Je koopt een telefoon icm met een abbo. Daar zit gewoon een normale zakelijke businesscase achter.
    Als jij vind dat je met allerlei andere devices extra data moet gaan slurpen zit dat dus gewoon hier niet verrekend, klaar. Daar kan geen ander business model tegenop. Anders zouden de prijzen omhoog gaan en dat liggen jullie ook te zeiken en de gewone gebruiker zou dus weer de dupe zijn.

    Mijn zegen hebben ze om die veelgebruikers een flink aan te pakken zodat de normale gemiddelde gebruiker zijn iPhone met abbo kan gebruiken waar die voor bedoeld is.

    Ik heb een iPhone met abbo en voor mijn iPad heb ik een andere abbo. Ik zie het probleem niet.

  20. Wat betreft grootverbruiker snap ik het. Maar moet weleens een document versturen(als ik niet thuis ben) via de computer en dan is een tijdelijke verbinding via de telefoon wel makkelijk. Thuis een adsl aansluiting waar zelfs voor m’n iPhone meeste data overheen gaat. Dus als iemand eens 100mb computerdata per maand over de 3G gebruikt vindt ik het geen probleem. Alles is afgeschermd ook voor de goed willenden.

  21. Ik tether ook (via PDANet).

    Nu is mijn totaalgebruik sinds mei 2010 ± 1,8 Gb, dus ik voel me niet echt schuldig over dit oneigelijk gebruik van mijn abonnement.

  22. Wat is er ongeoorloofd aan? Stel dan zo’n klote datalimiet in…
    10gig is idd nogal veel idd maar zeik niet als t niet in de voorwaarde staat

  23. Origineel geplaatst door Rob
    Wat betreft grootverbruiker snap ik het. Maar moet weleens een document versturen(als ik niet thuis ben) via de computer en dan is een tijdelijke verbinding via de telefoon wel makkelijk. Thuis een adsl aansluiting waar zelfs voor m’n iPhone meeste data overheen gaat. Dus als iemand eens 100mb computerdata per maand over de 3G gebruikt vindt ik het geen probleem. Alles is afgeschermd ook voor de goed willenden.

    Maar 3% van de T-Mobile gebruikers zit boven de 1GB per maand. Dat betekent dat 100MB per maand toch nog fors is. Maar ik snap je betoog wel. Een documentje is iets anders dan het structureel misbruik maken van je abbo/datagebruik

  24. Het is jouw toestel en als jij wilt tetheren, dan doe je dat toch gewoon? Daar is geen provider voor nodig, dus hoeft ie ook geen geld te vangen.

  25. Origineel geplaatst door jajaohnee
    Het is jouw toestel en als jij wilt tetheren, dan doe je dat toch gewoon? Daar is geen provider voor nodig, dus hoeft ie ook geen geld te vangen.

    Nee, maar wel de bandbreedte van die provider dus mag hij daar wel geld voor vangen

  26. Origineel geplaatst door Alexander
    Nog steeds van mening dat als je een abbo afsluit met onbeperkt data dat je toch zelf mag bepalen hoe je dat doet? Of je nou alles verstookt via telefoon of via delen van internet met je laptop.De aanbieders schermen met onbeperkt internet. Dan moeten ze dat niet gaan beperken!

    Niet helemaal eerlijk, die redenering natuurlijk. Je betaald zo’n 8 tot 10 euro per maand voor dat internet, en dat bedrag is dan gebaseerd op mobiel gebruik. Via je PC gebruik je en meer, en je laad ook nog eens de grote websites.

    Origineel geplaatst door jajaohnee
    Het is jouw toestel en als jij wilt tetheren, dan doe je dat toch gewoon? Daar is geen provider voor nodig, dus hoeft ie ook geen geld te vangen.

    Als je het niet begrijpt, kun je beter geen grote mond opentrekken. De internetverbinding loopt gewoon via je provider. Jij betaald de provider voor toegang tot dat netwerk. Dan mag de provider natuurlijk bepalen hoe jij dat netwerk gebruikt (ze mogen alleen niet iets anders bieden dan ze zeggen in de voorwaarden). Als ik een kaartje koop voor de dierentuin, dan krijg ik toegang tot die dierentuin. Ik mag dan vervolgens toch ook niet de dieren uit hun hok halen als ik daar zin in heb??

  27. Origineel geplaatst door Paul Pols
    Het lijkt er trouwens op dat AT&T gewoon alle zwaargebruikers heeft aangeschreven en niet zozeer de middelen had of heeft ingezet om MyWi feitelijk te detecteren.

    Dit ligt meer voor de hand ja.. En moet zeggen 10 GB zijn ook geen alle dagelijkse gebruikers in mijn ‘bescheiden’ ogen. Op welke manier dat ze het ook verbruiken!

  28. Ik tether al een jaar en gewoon via TetherMe .Natuurlijk kunnen ze zien dat je veel data afneemt maar ze zien niet met wat.Mijn abbo biedt onbeperkt internet dus wettelijk gezien kunnen ze me niks maken.TetherMe schermt zichtbaar tetheren af.Aan de andere kant krijg ik nooit mijn beltegoed en sms bundel op en die krijgt T-Mobile van mijn geld Cadeau.

  29. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Als ik een kaartje koop voor de dierentuin, dan krijg ik toegang tot die dierentuin. Ik mag dan vervolgens toch ook niet de dieren uit hun hok halen als ik daar zin in heb??

    Wat een heerlijk scheve vergelijking: Als ik een kaartje koop voor de dierentuin mag ik zelf weten wie er met dat kaartje naar binnen gaat.

    Ik vind dat de Telco’s tethering vrij moeten stellen. Het is net als ‘vroeger’ met de eerste internet aansluitingen in huis; routers, hubs e.d. waren toen ook verboden door de providers… inmiddels zijn die apparaten gemeengoed….
    Bij de Telco betaal ik voor een bepaalde hoeveelheid data per maand. Hoe ik deze data verbruik is geheel aan mij. Mijn snelheid is al beperkt door het netwerk en de hoeveelheid data is ook gelimiteerd. Bij een hoger verbruik van de data zal ik uiteindelijk ook meer kosten voor m’n kiezen krijgen.
    Daarnaast is het als iPhone-bezitter schrijnend om te merken dat met mobieltjes als Nokia, HTC, Samsung etc. wel probleemloos getethered kan worden op de diverse netwerken in NL….

  30. Origineel geplaatst door Mattheus
    Wat een heerlijk scheve vergelijking: Als ik een kaartje koop voor de dierentuin mag ik zelf weten wie er met dat kaartje naar binnen gaat.

    Deels. Op je kaartje staat ‘1 volwassene’.
    Dat wil dus zeggen dat 1 volwassene er 1 dag mee naar binnen mag.
    Dus niet meerdere dagen, of naar buiten gaan en het kaartje doorgeven aan de volgende persoon die voor de poort staat te wachten, of met een buslading volwassenen.

    Je telefoon abonnement beschrijft de begrenzingen die het oplegt. Het iPhone abonnement, maar ook de andere abonnementen, staan niet toe dat je de verbinding deelt met een laptop, tenzij je daar een extra ‘tethering’ deel bij koopt.
    Als je het daar niet mee eens bent, hoef je dat abonnement niet af te sluiten?

    Dat andere telefoons het zomaar mogelijk maken, is geen reden om te denken dat het met die telefoons dus wel mag…

    (En ja, ik vind het ook zuigen)

  31. 10 GB? Mn mond valt open van verbazing..! Terecht dat AT&T dit veroordeelt.. Als je als klant die diensten afneemt van je provider misbruik maakt van de de geleverde diensten en je niet houd aan de E.U.A. dan vind ik dat je best meer moet betalen. Punt. Betalen naar verbruik is niet meer dan terecht. Vraag me af wat je eigenlijk dan zo allemaal uitspookt als je 10GB verbruikt dat is echt niet meer normaal dan..
    En bedrijven aanklagen omdat jezelf niet aan de regels houd? haha good luck with that!

  32. Wacht.. Mensen die GEEN contact opnemen en stoppen met tetheren krijgen automatisch een datapro abonement.

    “In het e-mailbericht zegt AT&T dat gebruikers die geen contact opnemen met de operator of stoppen met tethering automatisch na 27 maart een 4GB DataPro-abonnement krijgen.”

  33. Origineel geplaatst door Nick Bouwhuis
    Wacht.. Mensen die GEEN contact opnemen en stoppen met tetheren krijgen automatisch een datapro abonement.“In het e-mailbericht zegt AT&T dat gebruikers die geen contact opnemen met de operator of stoppen met tethering automatisch na 27 maart een 4GB DataPro-abonnement krijgen.”

    er staat dus als ze geen contact op nemen OF niet stoppen met tetheren krijgen meteen een abbo

    dus geen contact op nemen en door blijven tetheren in de tussentijd is abbo

    bellen en stoppen met tetheren geen abbo

    stoppen met tetheren ook geen abbo snappie?

  34. Groot gelijk. Ik had exact hetzelfde gedaan als bedrijf.

    Ben het overigens wel eens met de bewering dat T-Mobile mensen verkeerde signalen geeft: roepen dat je als provider wél ‘onbeperkt’ internet aanbiedt maar het alsnog beperkt door de snelheid na 1Gb vrijwel stil te leggen is misleidend. Dan bieden Vodafone en KPN ook onbeperkt internet.

  35. Waarom gaat t toch altijd om die iPhone tether al jarenmet verschillende toestellen. Ze kunnen youtube enzo zeker niet zo ver krijgen om te betalen voor de extra bandbreedte. Dan maar zo.
    Verstook zelf niet zo veel. Gebruik alleen spotify in de auto soms.

  36. Tetheren of niet tetheren, wat maakt het uit??!!!???

    Wat ik zo erg vind aan deze discussie is dat men vergeet dat mobiele providers al geen TELEFOON MAATSCHAPPIJEN ZIJN, maar ISP’s! Net als een XS4ALL! (of Tele2 of Alice of Online of KPN of noem maar op) Een feit dat helaas ook vaak door de operators zelf wordt vergeten, nu praten ze (kpn, vodafone en zelfs t-mob) er over om weer fucking datalimieten in te stellen!
    Ze zien echter niet in dat het veranderende gebruik door de maatschappij, hun niet enkel als telefoonbedrijven doet fungeren, maar als heuse ISP’s ála KPN en XS4All!

    Providers moeten af van bel+sms+web bundels te verkopen en uitsluitend het internet in rekening te brengen op de zelfde manier als de KPN’s, UPC’s en ziggo’s hun abo’s doen. Dus internet eerst, en sms/bellen is een bijkomstigheid! (of tv in ‘t geval van upc/ziggo)

    Daarnaast moet men realiseren, dat het nog van de geken is dat zo’n sms+verdubbelaar-blox-whatever geldkost! Technisch kost het de provider niks extra om al bij het goedkoopste abonement 1000sms ÉN MMS te doen! MMS, nog zo iets, uitgevonden als een goedkoop alternatief voor (het toen ter tijd duurdere) internet behoevend e-mail, echter vragen alle provider hier nog steeds de hoofd prijs voor, technische gezien kost een mms hun maar iets van 1 tot 3 cent!!! (Okay, eerlijk kost het duurder zo’n 8 cent daar er nooit een speciefieke standaard was/is voor mms, elk telefoontje moet weer een andere bestandsformaat doorkrijgen van de provider voor het een mms kan ontv./verz. Daarom heeft apple ook zo laat pas mms op de iphone gebracht (pas bij het derde model (de 3Gs)

    Nu over na bandbreedte en datvolume/verbruik, ik zelf heb nu al een tijde een iPad 3G (1G) 32GB, gekocht bij typhone.nl in een actie dat je hem voor maar 79 euro kreeg bij een vodafone mobiel breedband abo’ met een looptijd van 2 jaar, eerste 12 maanden 50 euro daarna 70.
    een redelijk goede deal dus, ook nu weer met de iPad 2, bieden zij met vergelijkbare acties de iPad aan. Koop je de iPad via hun, althans zo is het met vodafone als netwekr, dan is het dus eigenlijk net als de angschaf van een mobieltje, gesubsidieerd, bij Vodafone komt de ipad op je vaktuur te staan als “Mobiel Internet Laptop” dus afbetaling van de ipad, gemmildeld 20,50 voor de ipad en nog eens 20 voor het data abo (omgerekend) Bij dit abo heb je een data limiet van 2GB, die ik vooralsnog niet heb overrschreden, er staat in mijn ipad bij gebruik 3G: ontvangen 6,1GB opnieuw ingesteld: nooit) en dit naar activatie en ingebruikname in september 2010.
    Echter moet ik wel toegeven dat op mijn gewone xs4all 8Mb dsl verbinding tuis, ik wel gemiddeld 10/12GB perdag binnen haal. Op mijn iphone (t-mob sinds 2008, kan in 2012 weer verl.) is echter mijn data gebruik nog altijd hoger met gemiddeld 1 á 2 GB per dag doordeweeks en 3 tot 5 in het weekend.

  37. @Dave Wouters: Sorry Dave, een enorme lap tekst maar ik begrijp niet wat het moraal van het verhaal is???

  38. Het is vrij eenvoudig voor een telecomaanbieder om te achterhalen welke browser je gebruikt. Ik weet niet of ze dit kunnen automatiseren en kunnen monitoren over alle gebruikers, en of ze daar enigszins de moeite voor nemen. Maar het kan wel.

    Verder vind ik dat, omdat telefoons nou eenmaal de optie tot thethering hebben, de telco’s er maar aan moeten meewerken nogal kort door de bocht.
    Mijn auto kan ook harder dan de toegestane snelheid.

    Feit blijft dat door excessief misbruik van een niet geaccepteerde functie actie wordt ondernomen. Dat heb je dan te danken aan mensen die denken recht te hebben op onbeperkt mobiel internet en dat mogen gebruiken op alle computers in en rond het huis.
    Hoe kan je zoiets stompzinnigs nou verdedigen?

    En ja, ik thether ook. Maar heb voor thuis een adsl lijn. Voor mijn laptop een kpn dongeltje, en gebruik thethering alleen in noodgevallen, en voor devices met alleen wifi. Ik zit op 500MB de laatste 4 maanden.

  39. Volgens mij staat het wel degelijk in de voorwaarden van een i-abbo dat de verbinding alleen voor de telefoon is en niet gedeeld mag worden. Heb ze even niet bij de hand, maar ik zou zeggen; lees eens het hele contract door voordat iedereen begint te blaten. Als het er in staat heb je getekend en ben je daarmee akkoord gegaan. En dan ben je dus gewoon illegaal bezig.

    Heb hier ook MyWi, maar gebruik dat zeer sporadisch.

  40. Mijn idee is dat een bepaalde leeftijdsgeneratie er anders over denkt…Zo’n generatie die tegen alles aanschopt en meent dat ze altijd gelijk hebben en dat hun eisen ook gelijk wet moet zijn. Zo’n generatie die, als men wat ouder wordt, waarschijnlijk dezelfde argumenten gaat gebruiken, die wij nu gebruiken om uit te leggen dat tethering geen vanzelfsprekendheid is…

    Maar….daar kan ik natuurlijk naast zitten. Heb ook niet altijd de wijsheid in pacht 😉

  41. Mensen houd toch eens op met dat vingertje wijzen! Ik gebruik maar 100MB dus de rest moet dat ook maar doen blah blah verhaal. Laat iedereen zelf uitmaken wat hij doet zeg.

    Ik vind dat je onbeperkt genruik zou moeten kunnen maken van diensten zoals spotify onderweg maar goed.

    Waar we het wel over zouden moeten hebben is de kartelafspraken van de providers. Snappen jullie nu niet dat deze datalimieten zijn afgesproken onderling?

  42. En als ik nou eens een maand minder mobiel internet gebruik dan ? Krijg ik dan geld terug? Nee, ik betaal voor normaal gebruik. Hoe ik dat gebruik mag ik toch zelf weten? Wat is het verschil tussen 1 uur streamen op mijn iPhone of 1 uur streamen op mijn tethered IPad?
    Thuis met mijn 5 pc’s en 3 iphones hoef ik toch ook niet per apparaat af te rekenen? Ik heb een abo voor onbeperkt internet en ik
    mag zelf weten hoe ik dat gebruik. Bij mijn. Mobiele abo niet.

  43. Origineel geplaatst door justin2108Echt belachelijk dit.
    zelfde als met T-mobile pure geld klaploperij.Nokia / Samsung / Android /Sony ericson / ect.. ondersteunen tetheren allemaal out of the box.
    Waarom moet het anders zijn voor de Iphone ???Stomme macht positie !

    Je MOET geen iPhone kopen. En een aanbieder mag zelf bepalen hoe ze iets aan regels verbinden. Niemand zet jou een mes op je keel. en volgens de NL wet ben je verplicht jezelf op de hoogte te stellen van de algemene voorwaarden alvorens te tekenen. Daar staat gewoon in dat tetheren niet mag.
    Iets belachelijk vinden omdat regels nagevolgd worden. Omgekeerde wereld.

  44. Het probleem ligt wel degelijk bij de telecombedrijven en niet bij de gebruiker!

    Ten eerste worden nog steeds absurde bedragen getekend voor mobiel internet. Ten tweede is een abo voor een iPad helemaal absurd. Niet verwonderlijk dus dat gebruikers niet ook nog eens extra willen betalen om hun iPad mobiel te krijgen maar dan maar gaan meeliften op hun mobieltjes-abo.

    De huidige datalimieten lopen ver achter bij de huidige ontwikkelingen. Mobiel internetgebruik van NU is niet het mobiel internetgebruik van een paar jaar terug. Er is veel veranderd, maar de abo’s zijn min of meer gelijk gebleven.

    Dus in plaats van het vingertje te wijzen naar zgn. ‘grootverbruikers’ zouden ze beter zelf terug gaan naar de tekentafel en hun data-plannen eens onder de loep moeten nemen en beter moeten afstemmen op de huidige markt en behoefte.

    Gemakshalve wordt vergeten dat er nu ook veel meer data gegenereerd wordt dan voorheen, dus ook veel meer inkomsten.

    Kortom: telecombedrijven moeten niet zeuren maar gewoon met scherpe prijzen komen, dan valt de noodzaak van theteren weg!

  45. Origineel geplaatst door iNick
    Het probleem ligt wel degelijk bij de telecombedrijven en niet bij de gebruiker!Ten eerste worden nog steeds absurde bedragen getekend voor mobiel internet. Ten tweede is een abo voor een iPad helemaal absurd. Niet verwonderlijk dus dat gebruikers niet ook nog eens extra willen betalen om hun iPad mobiel te krijgen maar dan maar gaan meeliften op hun mobieltjes-abo.De huidige datalimieten lopen ver achter bij de huidige ontwikkelingen. Mobiel internetgebruik van NU is niet het mobiel internetgebruik van een paar jaar terug. Er is veel veranderd, maar de abo’s zijn min of meer gelijk gebleven.Dus in plaats van het vingertje te wijzen naar zgn. ‘grootverbruikers’ zouden ze beter zelf terug gaan naar de tekentafel en hun data-plannen eens onder de loep moeten nemen en beter moeten afstemmen op de huidige markt en behoefte.Gemakshalve wordt vergeten dat er nu ook veel meer data gegenereerd wordt dan voorheen, dus ook veel meer inkomsten.Kortom: telecombedrijven moeten niet zeuren maar gewoon met scherpe prijzen komen, dan valt de noodzaak van theteren weg!

    Ik heb een aparte abbo voor mijn iPad. Wat is daar nou absurd aan??
    Voor mijn iPhone heb ik T-Mobile en voor mijn iPad heb ik KPN. Oja, Neem van mij aan, beiden hebben niet altijd de dekking die je graag zou willen hebben.

    Terug naar de tekentafel en beter afstemmen op huidige markt/behoefte???
    gegevens voldoende maar hier nog maar een keer: Voor die paar grootverbruikers (3% maar) zijn ze teruggegaan naar de tekentafel en die mogen extra data bijkopen. Het overgrote merendeel (93%) heeft namelijk helemaal geen klachten over het dataplan.

    Heb in de vriendenomgeving eens nagevraagd hoeveel data ze gebruiken per maand. Van de 8 die een iPhone hebben was de hoogste 700MB per maand en gemiddeld kwamen wij uit 500MB

    Leg mij nu eens gefundeerd uit vanuit sociaal oogpunt waarom 97% van de mensen moeten gaan betalen voor het datagebruik van 3%?

    Oja, en deze mag je mij ook uitleggen. Meer data genereren en meer inkomsten? Want dat snap ik niet. Youtube en dat soort dingen. Wat levert dat de providers op?

    Kortom: veelgebruikers (3%) moeten niet zeuren maar gewoon meer betalen, dan valt de noodzaak van klagen weg! 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.