Reacties voor: AT&T koopt Amerikaanse provider T-Mobile

De Amerikaanse provider AT&T heeft branchegenoot T-Mobile overgenomen. Daarmee wordt AT&T veruit de grootste operator in de VS en de grootste aanbieder van de iPhone wereldwijd.
Lees het complete artikel → AT&T koopt Amerikaanse provider T-Mobile

Reacties: 32 reacties

  1. Het moet eerst nog goedgekeurd worden. Als de NMa vind dat ze hiermee te groot worden en dus te weinig conccurentie krijgen gaat het mogelijk niet door.

  2. Tja, ik ben hier nou niet echt bepaald blij mee… ik heb een iPhone 4 (offcourse) maar ik heb hem op het Amerikaanse T-Mobile aangesloten, met een geweldig prepaid abbonement. Waarom 🙁

  3. @iRamonus: NMa? De Nederlandse mededingingsautoriteit. Zeker weten ja?

    Ik kan mij niet voorstellen dat concurentiebedingen van toepassing zijn. Het gaat hier om een relatief grote partij die een relatief kleine opkoopt. Bovendien blijft er nog een concurrent aanwezig, van vrijwel de gelijke grote.

  4. Origineel geplaatst door iRamonus
    Als de NMa vind dat ze hiermee te groot worden en dus te weinig conccurentie krijgen gaat het mogelijk niet door.

    Ik denk niet dat de Nederlandse Mededinginsautoriteit hier zoveel over te zeggen heeft.

  5. als t-mobile nl is te koop in het toekomst is dat mooi voor ziggo om het netwerk te koopen , uk t-mobile is ook eigendom van orange uk maar het naam t-mobile blijft tot 2012

  6. Hopelijk gaat de FCC etc. hier niet mee akkoord, AT&T word straks gewoon een monopoly.
    Of heeft de FCC hier geen invloed op?

  7. Dit lijkt me zeer slecht nieuws voor de Nederlandse toeristen (zoals ik ben); we kunnen dan voor de ipad en iphone alleen nog maar kiezen voor AT&T pre-paid abonnementen. Het is goed nieuws met betrekking tot de bereikbaarheid, want t-mobile in de USA heeft op de meest onwaarschijnlijke plekken (Arches NP) masten staan, waar AT&T dat absoluut niet heeft… Ben benieuwd.

  8. Als dit goedgekeurd wordt, is er geen reden voor de amerikanen om Simlock te verwijderen. Bye bye simunlock.

  9. Heeft dit effect op de Nederlandse tmobile??

  10. Wat gaat t-mobile met dat geld doen dan? Weer overnieuw beginnen in Amerika?

  11. Origineel geplaatst door CKNL
    Heeft dit effect op de Nederlandse tmobile??

    lijkt me niet

  12. Er staat trouwens dat t-mobile los blijft van at&t dus het wordt niet opgeslokt zoals orange hier..

    Zou hier ook geen slechte zaak zijn als providers beter samen gingen werken.. In plaats van 3 masten gewoon 1 mast met alle 3 de providers er in..

  13. @jasper: Dat zeggen ze altijd bij overnames, maar drie jaar later is het altijd opgeslokt en is er van de originele merknaam / het bedrijf niets meer over.

    Ik zie geen reden waarom het hier anders zou gaan verlopen…

  14. Origineel geplaatst door Gosat
    Als dit goedgekeurd wordt, is er geen reden voor de amerikanen om Simlock te verwijderen. Bye bye simunlock.

    Mocht dat zo zijn, dan staan er vast wel ergens anders iemand op die dat regelt

  15. Ligt het aan mij of is 86 24 nog altijd 120 en geen 118?

  16. @guy: Nee, 86 +24 is 110.
    Echter, 86 + 24, zoals in het bericht staat, is wél 120.

  17. @jopie: Verbeter niet iemand als je dezelfde fout weer maakt.
    86 34=120. echter is dat nog geen 118

  18. Dus straks werkt mijn tmobile sim op een att locked iphone 4? 🙂

  19. T zou ok zijn als t niet att is, att= root of all iphone evil

  20. @jasper: wat ik begreep stappen ze helemaal uit de US markt. Ze konden geen sterke vuist maken dus kozen eieren voor geld. T-Mobile US stond al een tijdje in de aanbieding maar zag deze niet echt aankomen.

  21. Als je naar de states gaat kun je via Virgin ongelimiteerd internetten. Heb het zelf ook gedaan en heb nog nooit zo snel en stabiel internet gehad. Zelfs in een rijdende auto internet zonder blackholes! Zie Virgin Mobile.
    Tip aan iphoneclub, maak eens een item over hoe je het beste online kunt zijn in de populaire landen en houd dit ook uptodate.

  22. Gunstig, betekent gewoon dat er weer wat betere dekking komt in Amerika, want T-Mobile heeft inderdaad een netwerk op plekken waar je met AT&T geen bereik hebt en andersom.

  23. Die ene opmerking van ‘een paal met alle 3 de providers erin’ is nogal naief. dat kan technisch niet, of heel moeilijk, omdat alle 3 de operators (tmob, voda, kpn) een andere bandbreedte, dus andere techniek gebruiken.

    in de USA is ‘t nog veel extremer. Verizon heeft wimax en cdma, tmob en att heeft 3g/lte/gsm, en om het nog wat lastiger te maken hebben tmob en att andere frequenties, wat dus betekent dat er ook een compleet andere gsm-chipset in moet!!

    daarom is het veel aannemelijker dat tmob en att redelijk gescheiden blijven, net als telfort en KPN in nederland. ze zitten wel allemaal bij hetzelfde moederbedrijf, maar ik verwacht dat tmob redelijk zelfstandig blijft, totdat LTE echt een grote vlucht gaat nemen. vanaf dan kan je veel makkelijker switchen tussen de een en de ander, en omdat tmob al technisch verder is, maar niet de capaciteit had (of wilde hebben) voor de uitrol, is dit een redelijk logische stap, om nog maar te negeren dat dit mogelijk een enorme boost kan geven voor de LTE-markt en techniek.

    Over simlock vrij maken; de iphone bij tmobile NL is al simlock vrij.

    verder, wat heeft een amerikaan nu aan een iphone van ATT, die simlock vrij is? hij kan er geen simkaart van verizon insteken, DOH, verizon gebruikt geen sim. De frequenties van tmobile worden door de iphone niet ondersteunt, en voor sprint geldt hetzelfde als voor verizon (detail: met een sprint-abonnement mag je gratis roamen op het verizon netwerk…).

    kortom: dat argument slaat dus ook alweer nergens op.

  24. Dan hebben we het in Nederland zo gek nog niet. Hier hebben we in feite ook 3 providers, maar dan voor een vele malen kleiner landje.

  25. Of heeft de FCC hier geen invloed op?

    FCC niet maar de FTC (Federal Trade Commission wel! 😉

  26. Origineel geplaatst door Rik
    @jopie: Verbeter niet iemand als je dezelfde fout weer maakt. 86 34=120. echter is dat nog geen 118

    En niemand die rekening houdt met het feit dat er mensen zijn (ik schat zo’n 2 miljoen) die een abonnement bij zowel T-Mobile als AT&T hebben, die zijn dus feitelijk 1 klant, ook al hebben ze bij 2 verschillende providers een abo ….

    Dus toch wel 118 miljoen klanten 🙂

  27. @De Enige Echte Anoniem: Hier in NL heb je ook zat virtuele providers.. Maar aan de andere kant is orange wel opgeslokt.

  28. @orph: Waarom zou dat naief zijn? Glasvezel kan zat data aan en zo moeilijk is het niet om 3 antennes in 1 paal te hangen.

  29. @Appelflap: Jawel, toch de FCC (Federal Communications Commision) en niet de FTC die hier over gaat (met dept of Justice).

  30. AT&T heeft een kat in de zak gekocht.

  31. blijft apart dat zo’n groot land straks maar 3 aanbieders heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.