Reacties voor: ARK: draadloze iPhone-oplader met 5200mAh-accu

De ARK is een draadloze iPhone-oplader met bijbehorende case en een 5200mAh-accu.
Lees het complete artikel → ARK: draadloze iPhone-oplader met 5200mAh-accu
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. Voor een iPhone-accu is de ARK wel iets duurder dan je misschien gewend bent: je krijgt de batterij met bijbehorende iPhone-case toegestuurd als je minstens 69 dollar plus 20 dollar aan verzendkosten doneert.

    Bwa, een Mophie Juice Pack Air kost ook 100 dollar (hier in de Apple Store dus 99 euro) en kan je iPhone ongeveer 1x opladen en alternatieve inductieladers zijn ook vaak rond de 100 dollar. Omgerekend is 89 dollar trouwens iets meer dan 65 euro..

  2. Wat een onzin weer ,pak gewoon je stekker ,arme stakkers

  3. 5200mAh? Dat is net zoveel als in de batterij van een macbook pro 13 en die is groot.En dat in zo’n klein ding? En ook nog een draadloos oplaad element ingebouwd.

  4. Origineel geplaatst door Lars
    5200mAh? Dat is net zoveel als in de batterij van een macbook pro 13 en die is groot.

    Er is een groot verschil tussen 3.7 V @ 5.200 mAh. En 18,5 V @ 5.200 mAh (zoals in een MacBook Pro).

  5. Ergens opleggen is nog geen draadloos. Draadloos is als ik de iphone een stukje verder naast de doos kan neer leggen. Nu kan je net zo goed de stekker er in steken.

  6. Origineel geplaatst door boxerip
    Ergens opleggen is nog geen draadloos. Draadloos is als ik de iphone een stukje verder naast de doos kan neer leggen. Nu kan je net zo goed de stekker er in steken.

    Het is niet draadloos volgens jou, maar toch zie ik geen draden?

  7. @boxerip: In dat geval zou je je telefoon nooit hoeven opladen, omdat hij continu in verbinding staat met een voeding die de telefoon werktent houdt. Een telefoon zou dan geen batterij meer hoeven hebben, maar enkel een draadloze ontvanger van stroom. Aangezien dat niet mogelijk is, is een fysieke verbinding wel degelijk nodig!

    In dit geval door je mobiel op een kastje te leggen. Ik vind het mooie techniek en wanneer betrouwbaar en goedkoop zou ik zeker een A4-formaat plaatje op mijn bureau hebben liggen waar je al je apparaatjes kan opladen door op te leggen :).

  8. Draadloos betekent letterlijk zonder draad, niet op een afstand. Al bedoelen ze het soms ook op afstand. draadLOOS

  9. Origineel geplaatst door boxerip
    Ergens opleggen is nog geen draadloos. Draadloos is als ik de iphone een stukje verder naast de doos kan neer leggen. Nu kan je net zo goed de stekker er in steken.

    Hellup, ik raak helemaal in de war van jou.
    Als je ‘m ergens oplegt, is het niet draadloos??
    Draadloos is als je ‘m ernaast legt?
    Even denken hoor……. nee, ik ga stoppen met het “proberen” te begrijpen.

    OT
    Als extra oplader is het zeker handig. Maar ik zie toch een probleem als je wilt opladen tijdens het bellen. Een kabeltje zal het dus niet volledig kunnen vervangen.

  10. Origineel geplaatst door boxerip
    Ergens opleggen is nog geen draadloos. Draadloos is als ik de iphone een stukje verder naast de doos kan neer leggen. Nu kan je net zo goed de stekker er in steken.

    Draadloos stroom knap

  11. Het bied simpelweg geen meerwaarde. Ja het is draadloos maar ik zou toch liever zien dat je een meter of 2 verwijdert kunt zijn van de box. De functies van dit apperaat zijn perfect te evenaren met een kabel en een kabel is gewoon praktischer! Tof idee maar volkomen zinloos en zal alleen door de impulsieve mens gekocht worden die vroeg of laat wel door zal hebben dat dit product zijn geld niet waard is.

  12. Origineel geplaatst door edwin
    Wat een onzin weer ,pak gewoon je stekker ,arme stakkers

    …Arme Stekkers??!! :)…

  13. Man o man. Wat een gezwets weer. Sinds wanneer kun je iets opladen zonder dat er fysiek contact is tussen twee apparaten? Laden via OTA ?! Handig als je werkt in een omgeving waar niet om de zoveel meter een ‘stopcontact’ voor handen is.

  14. Je kan zeggen wat je wilt, maar hij heeft een punt. Een iPhone kan je quasi niet gebruiken wanneer hij op dat ding ligt, terwijl je dit met een stekker wel perfect kan.

  15. Van draadloos opladen kan een batterij (in dit geval een case) erg heet worden, heter dan door op te laden met de stekker. Lijkt me ingebouwd niet aan te raden en met een case gaat er eerst al veel verloren doordat het draadloos gaat en dan raak je nog meer kwijt omdat de case de iPhone oplaadt. Dat verklaart de 5200 mAh. Ik vraag me af of je er werkelijk 300% mee kunt opladen.

  16. @Maarten: De iPhone kleeft aan de batterij dus net hetzelfde als dat ie verbonden is met een ‘draad’ vind ik ook. Zeer slecht dit voor de batterij want voor je het weet heb je je iPhone al 10 keer vastgepakt omwille van een telefoontje of iets anders en telkens wordt het opladen onderbroken.

  17. @boxerip: Helemaal mee eens. Trouwens… voor je het weet neem je tien keer je iPhone van het doosje om een telefoontje te beantwoorden of iets anders en dan wordt dat opladen telkens onderbroken. Slechter kan niet voor je batterij.

  18. Origineel geplaatst door boxerip: Ergens opleggen is nog geen draadloos. Draadloos is als ik de iphone een stukje verder naast de doos kan neer leggen. Nu kan je net zo goed de stekker er in steken.

    vind ik ook! Het is nu nog geen revolutie in mijn ogen omdat je hem nog steeds ergens op moet leggen. Het word pas echt interessant wanneer die in je zak zit of waar dan ook en hij oplaad wanneer je thuiskomt / thuis bent. En dan een bepaalde techniek dat die bij 100% nog maar heel weinig stroom geeft zodat die op 100% blijft en je accu niet lui word. Zo ga je altijd het huis uit met een 100% volle iphone 🙂 dus dit is leuk bedacht maar in mijn ogen nog niet super bijzonder

  19. Opmerkelijk dat dergelijke producten al langer te koop zijn en dat de toevoeging van een batterij aan het concept gelijk breaking news is…

    De toevoeging van een batterij voor een meerprijs van 50 euro is wel heel veel. Het had me ook logischer geleken om de externe batterij te gebruiken om de hier omschreven onderbroken laad cyclussen op te kunnen vangen.

  20. Het is pas draadloos opladen als je de laad-case van ARK er omheen schuift om t laden mogelijk te maken. Hiermee
    schiet t zijn doel dus helemaalvoorbij.

    Met n mophie juice pack heb je ook n case om je telefoon die bovendien kan laden en niet ergens opgelegd hoeft te worden.

    Het wordt tijd dat Apple t in hun telefoons gaat inbouwen en hier een speciale dock voor gaat leveren.

    Het is pas draadloos als je je ‘kale’ iphone ergens op kunt leggen en begint te laden. Zolang er geen electronika inde telefoon is verwerkt hiervoor, blijft t draadloos laden onzin.

    Ik gebruik mijn iphone altijd clean; dus zonder case.

  21. Origineel geplaatst door Rien Van Husen
    Draadloos stroom knap

    Dus…
    Ik ben opgehouden met accuhoesje in allerlei vormen. Sinds de 5s kan ik zelfs als grootverbruiker de hele dag voort 🙂

  22. Jammer dat er een apart hoesje om de telefoon moet. Anders zou je de 4s en de 5 zo makkelijk kunnen opladen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.