Reacties voor: Argentinië verbiedt iPhone-verkoop om eigen economie te redden

De verkoop van de iPhone in Argentinië is tijdelijk verboden. De overheid probeert daarmee de eigen economie te stimuleren en import van buitenlandse producten te voorkomen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Argentinie is niet z’n hele grote markt voor de iPhone. Of Apple dus snel genegen is om productie-overeenkomsten te sluiten met lokale bedrijven vraag ik me af.

  2. Het gaat tenslotte om de winst. Ik vind het idee zo gek nog niet. In Azië zullen de productiekosten wel lager zijn, maar daarentegen zijn de winsten voor Apple gigantisch. Door de markt en de economie in het land van verkoop te stimuleren, kan je de productie in datzelfde land ter hand nemen. De wereldwijde crisis vereist toch creatievere oplossingen.

  3. Sja, alsof je überhaupt producten wil verkopen in een land waar de economie al jaren bergafwaarts gaat. Dan zou Foxconn ineens de productie naar het buitenland moeten uitbreiden, wat ik niet snel zie gebeuren.

  4. Toch geloof ik niet dat dit soort, negatieve, maatregelen uiteindelijk een economie ten goede komen. Volgens mij kunnen ze beter positieve stimulansen creëeren, zoals het verlagen van belastingen, zodat het voor bedrijven aantrekkelijker wordt om te investeren in de economie.
    En zorgen dat er veel geïnvesteerd wordt in eigen kennis en creativiteit.

  5. Ik weet waar jullie de informatie vandaan hebben, maar het gaat niet al jaren bergafwaarts met de economie van Argentinië, onder de huidige regering gaat het na lang sukkelen juist al 2-3 jaar bergopwaarts met het land.
    Kijk hier voor een recent groeicijfer.

  6. Als ze daar zo gaan verderdoen gaan ze binnenkort mogen communiceren met rooksignalen. En oh ja, ik wil alleen nog Mendosa Malbec als hij in België gebotteld is!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.